Filtru de aer uzat....
![]() ![]() ![]() |
Filtru de aer uzat....
c1p0 |
![]()
|
||
![]() I find your lack of faith disturbing. Group: Members Posts: 160 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti - Colentina ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
dCI Ambition 2007 I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.
|
|||
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Masina consuma mult si trage greu
rolul filtrului e de a filtra aerul de impuritatile care ar ajunge in amestec, in cilindrii |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
c1p0 |
![]()
|
![]() I find your lack of faith disturbing. Group: Members Posts: 160 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti - Colentina ![]() |
Thx! Inseamna ca al meu este inca bun...insa am un prieten care are exact simptomele spuse de tine si nu prea stia ce sa faca...
Thx again! |
--------------------
Dacia
Logan
dCI Ambition 2007 I feel like I'm diagonally parked in a parallel universe.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Ce sa faca, sa-l schimbe !
Sau sa-l dea jos si sa vada ce se intimpla, dupa care probabil ca iar se schimba. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
sunt unele filtre care se desfac si se pot curata cu aspiratorul,altele care-s de unica folosinta
|
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
sorin43 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 23 January 04 From: Bucuresti ![]() |
mai bine s-al schimbe. costa 80k-100k
|
-------------------- |
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Mi-am schimbat eu luni filtrul de aer si m-a costat 90k.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
oly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 2 February 04 From: Bistrita ![]() |
prin bn era unul vreo 60k da azi-toamna
si daca ma gandesc bine si al meu e cam vechi :oops: |
-------------------- |
|
viperfox |
![]()
|
![]() Membru de la electronica in transporturi Group: Members Posts: 254 Joined: 15 March 05 From: Bucuresti ![]() |
eu am observat urmatoru fenoment: la relanti, daca scot tubu ala de pe carburator care duce la filtru de aer, si las carburatoru cu gura libera, relantiu creste putin, respectiv scade cand pun frutunu la loc (sa zic cu cca 100rpm), asta e 100% semn ca filtru de aer e imbacsit si trebuie schimbat, sau si cu un filtru nou apare fenomenu asta?
mentionez k consuma 7-8 afara si 10-11 in oras |
--------------------
Dacia
1310 CL
1999 Motor "DACIA 102-13": 4 Inline, 8V, 62CP@5000RPM, 102Nm@3500RPM
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pai daca trage mai bine fara el e clar ca trebuie schimbat.
Scoate si tu elementul filtrant si vezi cum se prezinta. Daca e innegrit si iese praf ca din sacul aspiratorului e timpul pt o inlocuire. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
QUOTE(c1p0 @ 9 Feb 2004, 22:32) Care pot fi simptomele care sa iti arate cam cand sa schimbi filtrul de aer? Daca ar putea sa imi explice si mie cineva mai exact rolul unui astfel de filtru ar fi super!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cea mai simpla metoda e sa dai jos filtru de aer si sa te uiti la el daca e negru parerea mea de incepator e sa il schimbi..... |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
QUOTE(AAlpine1 @ 21 May 2007, 18:23) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cea mai simpla metoda e sa dai jos filtru de aer si sa te uiti la el daca e negru parerea mea de incepator e sa il schimbi..... de ce trebuie schimbat neaparat cand se innegreste! bai nene filtrul de aer nu costa o avere asa ca eu zic, ca ar trebui schimbat dupa creo 10-15 mii de km! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.633 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
de preferat sa se verifice la cateva mii(2-3) starea lui... mai ales la jegul din tara asta
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
schimbare filtru aer la 5-9000km.cost 8 lei:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
QUOTE Filtrele de aer au rolul de a filtra aerul care intra în motor, retinând praful si impuritatile, asigurând alimentarea continua cu aer curat a motorului, necesar formarii amestecului carburant, în vederea aprinderii si arderii acestuia pentru dezvoltarea de cuplu motor si putere, necesare realizarii propulsiei autovehiculelor. Îmbâcsirea filtrului de aer sau deteriorarea acestuia produce efecte deosebit de negative: motorul pierde din putere, accelerarea nu se mai realizeaza corespunzator, amestecul carburant devine mai bogat în combustibil (din cauza aerului insuficient), creste consumul de carburant, creste nivelul emisiilor poluante în gazele de evacuare, creste uzura motorului si se poate ajunge chiar la griparea acestuia. Filtrul de aer raspunde foarte bine la aceste cerinte vitale: asigura debitul de aer necesar pentru desfasurarea eficienta a proceselor din motor si curata aerul, diminuând uzura motorului. Recomandari :: Nu incercati niciodata sa curatati un filtru cu aer sub presiune. Aceasta poate provoca dislocari în materialul filtrului având ca efect patrunderea impuritatilor în motor. ... si pe deasupra este si ieftin !! ![]() This post has been edited by ionut.tanase: 24 May 2007, 07:48 |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
aho |
![]()
|
![]() Membru DaciaClub Group: Members Posts: 84 Joined: 8 May 07 From: Baia Mare ![]() |
Cu filtru de aer nou ai consum mai mic. Asa ca daca vrei sa faci economie, mai bine schimba-l pentru 3 litri de benzina pe care cu un filtru vechi ii ia oricum in cateva sute de km (atata cat crezi ca poti trage de filtrul vechi).
|
--------------------
Dacia/Ford
1310 break CL/Focus Ghia Turnier
1996/2003
- MM __ ___
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nici chiar asa:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 09:35 |