DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> a crescut consumul, sau a inebunit computerul de bord?

Alydor
post 9 May 2006, 14:47
Post #1

Pressar

Group: Members

Am un logan dCi si am ajuns la cei 3000 de km de rodaj, timp in care nu am trecut de 2500 de ture.Acu cateva zile am observat ca virgula computerul de bord indica la drum intins consum de 5.5-5.8 l/100 km. viteza cu care circulam era de 110 km/h turatia motorului aproximativ 2500. Pana acu vre-o doua-trei sapatamani mergand pe acelasi drum si in aceleasi conditii de trafic (110 km/h turatia motorului aproximativ 2500) si alimentare cu motorina computerul imi indica 4.3-4.6 l/100 km. Fac zilnic cam 40 de km dintre care aproximativ 30 sunt in afara orasului. Stie cineva de ce? In cartea tehnica ziceau ca virgula consumul va scadea dupa depasirea celor 3000 de km de rodaj, iar la mine a crescut... Nu am depasit decat rareori si pentru putin timp turatia de 2500 cel mai mult ajungand la 2800-2900 rpm, in perioada de rodaj... sa fi afectat asta functionarea motorului?

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DFA
post 9 May 2006, 14:55
Post #2

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Consumul ăla instantaneu de 5.5 litri/100Km îl am și eu la 110Km/h, în treapta a 5-a, aproximativ 2.500rpm. Deci e cât se poate de normal. Eu am acum vreo 4.300Km. În timpul "rodajului" consumul instantaneu a fost identic, eu nu am reușit să văd vreo diferență, dacă ea există e foarte mică.
Consum mai mic de 5.5 la aceiași turație/viteză obțin doar dacă drumul e un pic înclinat (și sunt multe drumuri în acest fel, nici nu-ți dai seama de înclinație), în plus consumul variază și cu sarcina mașinii.

Stai liniștit că nu ai nici o problemă!

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Alydor
post 9 May 2006, 15:03
Post #3

Pressar

eu mergeam pe drum plat, drept fara urcusuri sau coborasuri( pentru cine stie drumul intre brasov si prejmer). Inainte de rodaj consumul instantaneu era 4.3-4.6 si acum pe acelasi drum... 5.5-5.8 blink.gif Sarcina era aceiasi adica eu cu sotia in masina si rezervorul la aceiasi cantitate de combustibil...

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
DFA
post 9 May 2006, 15:08
Post #4

smile.gif Diferențele astea de consum le-am constatat eu de exemplu când mă duceam și mă întorceam pe același drum. La dus aveam un consum, iar la întors alt consum, în condițiile în care viteza/turația nu diferea, la fel și sarcina mașinii era identică.
Asta pentru că respectivul drum are o înclinație subtilă pe porțiuni lungi, deși el pare perfect plan.

Mai mult de atât ce să-ți spun..., consumul ăla de 5.5 la 110Km/h eu l-am avut dintotdeauna. La 100Km/h e de 4.9-5.0.

Ai schimbat motorina între timp? Eu am folosit EuroDiesel OMV (Euro3). Dacă folosești Euro4/5 consumul crește.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
dRg
post 9 May 2006, 15:13
Post #5

Membru autentic

From: Galati

Ai schimbat motorina ? Adica tipu de motorina folosit (euro 3 , euro 4, euro 5)?
Daca da, poate sa fie si din aceasta cauza.

--------------------
VW Bora 1.9 TDI 115CP 2000 Highline - XXXX
+
Alydor
post 9 May 2006, 15:31
Post #6

Pressar

nu motorina eu nu am schimbat-o (mol evo) doar daca nu au schimbat-o cei de la pompa....

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
cataline
post 9 May 2006, 16:25
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

Dar daca mergi cu masina si iti bate vantul din fata nu consuma mai mult?

--------------------
Logan Ambition 1.6 2005 - B-xx-XXX
Logan 1.6 Ambition, dec 2005
+
bunicu
post 9 May 2006, 16:26
Post #8

Membru autentic

poate infuluenta si vintul, daca batea din fata/ spate. nu cred ca asa de mult ca sa explice diferenta, dar totusi se simte.

--------------------
Renault Megane 2.1 Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
+
DigitalScribe
post 9 May 2006, 16:50
Post #9

Scribul Digital

From: Iasi

La benzinar era treaba cu 3000 Km dupa care isi atinge performantele specificate de producator.

La Diesel stiu ca e vreo 6500 parca... n-am manualul la indemana sa ma uit dar sigur e mai mult decat la benzinar!

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
DFA
post 9 May 2006, 16:53
Post #10

În manual zice la 6.000Km...

--------------------
ex Logan I 1.5
+
jhr
post 9 May 2006, 19:15
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti

si eu cred ca iti batea vantul din spate atunci cand ai inregistrat un consum mai mic... sau ti s-au dezumflat cauciucurile...

--------------------
AUDI A6 2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC - bo1xxx
www.horiaroman.com
+
crisstian
post 10 May 2006, 13:04
Post #12

Membru autentic

From: Bistrita

Nu cumva te-ai uitat la consumul instantaneu si a 2-a oara la consumul mediu (sau invers).
Pe de alta parte probabil ca numai in vid ai obtine aceleasi rezultate la acelas traseu in aceleasi conditii, iar in locul tau sa conduca un robot care sa schimbe vitezele la aceiasi turatie precum si multe altele......
Asa ca nu te mai stresa atat. Daca consuma cu 3-4 litri mai mult atunci da ne-am putea gandi oare ce probleme ar putea fi.

--------------------
Logan Ambition 1.6l noiembrie 2004
+
Ci_co
post 10 May 2006, 14:10
Post #13

Membru atutentic cu logan !

From: UE - Bucharest !!

Interesan cat de carcotas e romanu sau cat de zgarcit este tongue.gif cum pei consuma cu 0.4 litri mai mult radmasa.gif Verifica omule caucioacele daca nu au mai pierdut din presiune poate era vro vijelie ceva ! huh.gif

Dar sincer cred ca incep injectoarele sa se uzeze nu stiu daca te mai tin prea mult icon_mrgreen.gif am glumit stai cam nu ai de ce te teme blush.gif

Bafta si sa ai un consum cat mai mic posibil 3-4 l /100 sa fi happy ! biggrin.gif

--------------------
Dacia & Renault/ Logan by Dacia/ '06 Pref 1,5dci - B XX BEB
Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
+
Alydor
post 10 May 2006, 14:50
Post #14

Pressar

cauciucurile nu au pierdut din presiune si nici vant din fata/spate nu am avut. Chestia cu consumul am observat-o timp de vre-o 3 saptamani si la dus si la intors. Si nu sunt carcotas sau zgarcit dar mi se pare ciudat ca dupa 3000 de km sa creasca consumul in aceleasi conditii de trafic . de schimbat vitezele nu e cazul sunt 15 km de drum drept doua benzi pe sens si nu este necesara schimbarea vitezelor. Ai ramane surprins sa aflii ca merg constant cu aceiasi viteza si la aceiasi turatie tongue.gif . Si apropo 5.8- 4.6 nu e 0.4 l si nici 5.5-4.3 nu e 0.4 ...

This post has been edited by Alydor: 10 May 2006, 14:56

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
MoneyTalks
post 10 May 2006, 16:57
Post #15

-

From: Ireland

Parca era vorba ca NU mai deschideti topicuri de consum! mad.gif

Masina consuma NORMAL, asa ca e cazul sa nu mai credeti tot ceea ce scrie in carte cu privire la consum. Acel consum este IDEAL si se obtine in practica doar in anumite conditii IDEALE. Nu va mai autoamagiti cu consumuri "ca la carte", pentru ca se intimpla ca si acum: deschideti un topic cu "problema" pe care o aveti...

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 11:50
Forum Renault