DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Eu sunt cel mai destept!, Restul lumii e .....pamant.....

IL-02-GTA
post 17 May 2006, 23:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Slobozia

Deschid acest topic in speranta ca prin cele ce urmeaza a fi scrise aici,se va putea face diferenta intre cei care stiu cu si despre masini,cei care cred ca stiu dar de fapt vorbesc doar din reviste si pagini de internet si cei care posteaza ,doar pentru a aproba sau dezaproba o afirmatie,in totala necunostinta de cauza.

Ideea e in felul urmator:-Am postat acum ceva timp in topicul despre greseli facute de-a lungul anilor de soferie cum ca as fi condus o masina (Passat 1.8T 2001) cu 240KM/H si am facut un accident din care toata lumea a iesit tefara mai putin cele 3 masini implicate in accident.Au fost unii care s-au trezit vorbind cum ca as fabula, ca este imposibil sa mearga masina aia cu 240/H,ca daca aveam atat trebuia sa moara toata lumea................

Ii invit pe cei care s-au trezit vorbind sa-mi demonstreze ca ei au dreptate si eu am mintit.Nu merge masina cu 240KM/H???
DE CE???
Trebuia sa moara toata lumea????
DE CE???

--------------------
....................
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 17 May 2006, 23:51
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

calmeaza-te... nu trebuie sa convingi pe nimeni... daca zici tu, asa o fi.
ce conteaza ce cred altii?
conteaza ca ceea ce ai facut tu a fost o greseala care s-a dovedit a fi catastrofala...
dpdv multora ai intrat in grupul celor de care ne este cel mai frica pe sosea...
eu iti urez viteze mai mici si nervi mai putini wink.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
IL-02-GTA
post 18 May 2006, 00:26
Post #3

Membru incepator

Sunt foarte calm,scopul acestui topic nu era sa subliniez ca am eu dreptate ci de a scoate in evidenta cele 3 categorii de persoane enumerate mai sus.Eu am dat exemplul meu pentru ca de la el mi-a venit ideea acestui topic dar oricine are o problema care se aseamana in principiu cu cea de mai sus ,este binevenit sa posteze si sa ceara socoteala aici.

Ce conteaza ce cred altii????Pai ar trebui sa conteze ca de-aia este forum ,sa discutam in contradictoriu pana ajungem la un consens.Ori asta nu se poate face numai prin afirmatii gen "no way" "imposibil",ci cu argumente concrete.

Zici ca tie si altora va este frica de mine pe sosea.....De ce???????????
Pentru ca in zece ani de soferie ,din care noua de soferie ca profesie,am avut trei tamponari usoare si un accident foarte grav???Ar trebui totusi sa pui in balanta si faptul ca de-a lungul timpului am evitat zeci de accidente,am salvat cateva vieti si am carat o gramada la spital cu maini rupte si capete sparte,am iertat cand altii mi-au gresit si mi-am cerut iertare cand am gresit cu ceva.Ma vezi in rtrovizoare ca vin cu 200/H si tu mergi cu 90/H langa axul drumului si nu te dai 1m mai in dreapta ???????Pai ai si de ce sa-ti fie frica,de propriile complexe.Te-ai gandit vreodata ca ca unul care vine tare din spate sau care intra intr-o depasire riscanta poate are intr-adevar o urgenta????Te-ai gandit vreodata ca in momentul in care i-ti iese in fata conteaza pe ajutorul tau sa te dai cat mai intr-o parte sa treaca si el?????

Parerea mea e ca n-ar trebui sa-ti fie frica de mine ci de cei carora le este frica pe sosea si de cei care conduc masina cu ochelari de cal.

This post has been edited by IL-02-GTA: 18 May 2006, 00:30

--------------------
....................
+
R19/16v
post 18 May 2006, 00:46
Post #4

Oldschool Member

1. chiar crezi ca era urgent sa il umilesti p-ala cu passatu' celalalt?
2. chiar crezi ca orice graba ai fi putut avea tu, sau oricine altcineva, ar justifica rezultatul?
3. la 240kmph faci 66.6(6) mps. cat de departe vezi tu? cat timp as avea eu cu 90ul meu pe langa axul drumului sa te vad pe tine, sa iau o decizie si sa reactionez?
4. faptul ca i-ai ajutat pe altii poate doar sa denote bunatatea ta, dorinta de a ii ajuta pe ceilalti, in nici un caz nu poti spune ca, uite: 'i-am ajutat p-aia, pot sa fac si eu un accident'
daca vin si iti dau un sac mare de bani nu inseamna ca a doua zi am dreptul sa vin sa iti iau gatu'...
Gandeste-te ca tu, pentru oamenii aia, ai fost o persoana care a venit la un moment dat si le-a schimbat radical viata pentru totdeauna. si nu in bine!
5. eu sincer as prefera sa dea o femeie cu "ochelari de cal" peste mine in parcare sau in vreo intersectie, sau chiar si pe drum, la o viteza legala, sa imi strambe o bara, sa ma arunce in sant samd decat sa vi tu si sa nu fi in stare sa stai pe bucatica ta de sosea si sa intri in mine!
6. da-ti seama ca ai scapat incredibil de usor din accidentul ala, atat dpdv al sanatatii tale, cat si dpdv al libertatii tale & al constiintei tale!
daca masinile alea nu erau touareg si clio, si erau niste masini mai batrane, de pe vremea cand nu se auzise de NCAP, ce iesea atunci? crezi ca sotia aluia mai era doar "speriata"? tatal acela important mai avea doar 3 cusaturi?
ideea e in feul urmator, bineinteles dpdv meu: ce-a fost a fost si nu mai ai cum schimba, dar schimba viitorul si condu mai preventiv.
7. nu contest in nici un fel viteza la care te aflai si/sau viteza maxima a passatului tau...!

n. iti se scrie legat

--------------------
+
AND
post 18 May 2006, 01:07
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Shut down ... rolleyes.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
IL-02-GTA
post 18 May 2006, 01:16
Post #6

Membru incepator

1.Nu am vrut sa umilesc pe nimeni,era pur si simplu o intrecere.
2.Gandeste-te ca as fi putut avea in masina pe cineva care si-a taiat o vena,a baut otrava,a facut un preinfart....etc.Nu este obligatoriu ca rezultatul sa fie acelasi.
3.Asta este diferenta dintre un sofer cu experienta si un detinator al permisului de conducere,viteza de reactie in situatii limita si capacitatea de a lua decizii si a le transpune in practica aproape instantaneu.
4.Nu am zis ca daca am ajutat pe nustiu cine pot sa fac si eu un accident.
Aia cu ajutatul si evitatul accidentelor era doar cealalta jumatate a paharului pe langa jumatatea cu accidente si viteze ametitoare.
5.Ar fi de preferat sa fii in stare sa te feresti de mine daca vezi ca nu pot sta pe bucatica mea de asfalt,si atunci cusiguranta nu vei mai avea probleme nici cu tanti cu ochelari de cal.
6.Mi-am dat seama ca in ciuda celor intamplate toata lumea ,nu numai eu ,a iesit din evenimentul respectiv extraordinar de bine si ca totul a fost daca nu noroc chior cu siguranta o minune.

P.S.Tot accidentul respectiv a plecat de la o dacie care m-a incomodat pe virajul cu pricina.Nu spun ca ala cu dacia e de vina,clar viteza cu care mergeam e cauza principala,dar daca nu era dacia aia nu se intampla nimic.

--------------------
....................
+
Stefan_B
post 18 May 2006, 01:20
Post #7

Membru autentic

QUOTE(IL-02-GTA @ 18 May 2006, 03:26)
Sunt foarte calm[...]
Ce conteaza ce cred altii????Pai ar trebui sa conteze ca de-aia este forum
Zici ca tie si altora va este frica de mine pe sosea.....De ce???????????
[...]
Parerea mea e ca n-ar trebui sa-ti fie frica de mine ci de cei carora le este frica pe sosea si de cei care conduc masina cu ochelari de cal.

GTA, si mie mi-e frica de tine. Si sincer, cred ca n-ar fi trebuit sa pastrezi carnetul dupa asa ceva.

Si, pentru ca tot e forum, hai sa-ti spun si de ce: Mi-a dat Dumnezeu sa vad si cum se merge pe afara - si, crede-ma ca nu seamana deloc cu ce-ai descris tu. Comportamentul tau poate fi lejer caracterizat (de mine cel putin) ca balcanic - adica tipul care isi arata "muschii" gratuit, dar n-ar face ceva ca sa schimbe in bine situatia - cum singur spuneai, esti cel mai "deshtept".

Zici ca "ai salvat vieti"? Ale cui or fi fost - ale cuiva din gasca ta care merge cu 150+Km/h pe drumuri pe care nu poti merge in siguranta cu 80? Cati oare (da, stiu, aveau ochelari de cal smile.gif ) s-or fi dat la o parte ca sa nu-i lovesti? Cate accidente secundare ai provocat?

E normal sa ne fie frica pe sosea - in conditiile in care au fost atatia care au murit nu din cauza lor, ci din cauza unor profesionisti... cam seamana cu ce-ai descris tu.

Ah, uitam - ultimul argument - atitudinea agresiva, fara pic de respect fata de altii - ne-a dus vestea afara din tara ca suntem "romani murdari".

Ei, uite, de-aia mi-e frica de tine. Multumit? smile.gif

P.S. Si uite asa inteleg de ce trebuie limitatoare electronice de viteza pe masini.

P.P.S. Cred insa ca asta e bravada puerila - refuz sa cred ca, daca intr-adevar ai fi avut un astfel de accident, nu te-ai fi gandit ca te-a ajutat Doamne Doamne sa traiesti si ca nu e cazul sa mai repeti experienta.

--------------------
+
R19/16v
post 18 May 2006, 01:30
Post #8

Oldschool Member

rog moderatorii sa nu inchida topicul. promitem ca o sa fim cuminti. sunt foarte curios cum sunt impartite parerile asupra acestui subiect...

--------------------
+
kaspersky
post 18 May 2006, 01:46
Post #9

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(IL-02-GTA @ 18 May 2006, 02:16)
Tot accidentul respectiv a plecat de la o dacie care m-a incomodat pe virajul cu pricina.Nu spun ca ala cu dacia e de vina,clar viteza cu care mergeam e cauza principala,dar daca nu era dacia aia nu se intampla nimic.
*

Da' ce ma, ti-ai luat sosea? radmasa.gif

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
IL-02-GTA
post 18 May 2006, 01:49
Post #10

Membru incepator

Nu stiu cata experienta ai tu in condusul prin alte tari,eu unul am cativa ani buni de cand bat Europa in lung si-n lat cu masina si pot sa spun ca ai dreptate ca ce am descris eu nu seamana cu ce e pe dincolo.E normal sa fie asa.In afara de faptul ca nu avem nici pe departe infrastructura care este in Europa oamenii mai au si alte reguli care noua ni se par pe invers.De exemplu dincolo nu se dau blitzuri din spate,are prioritate la schimbarea benzii de mers ala care semnalizeaza nu ala care da cu blitzul,ti se acorda prioritate daca esti in pozitie statica si vrei sa te angajezi in trafic,de asemenea ai prioritate in momentul in care ai clare probleme de orientare.
Zici ca eu mi-arat muschii???Te contrazic.Ca oricare angajat din oricare alt domeniu m-i se cere productivitate si operativitate,adica rezolvarea a cat mai multe probleme intr-un timp cat mai scurt.Ori eu nu ma pot misca repede mergand incet.Revin la Germania de exemplu:de la Munchen la Nurnberg ai cel putin 3 variante de traseu din care 2 cu siguranta sunt autostrazi si nu cu limitare la 100KM/H.E normal ca oamenii sa fie civilizati in trafic petnru ca nu au motive sa fie altfel.
Acum vreau sa stiu cum ajungi tu de la Buc. la Sibiu.....?Pe valea Oltului sau pe valea Prahovei,nu????Pe oriunde te-ai duce vei fi CLAR victima aglomeratiei a nervilor si a fel si fel de oameni care se grabesc in trafic.

Dupa cum spuneam,nu esti si nu vei fi victima unuia ca mine,ci pur si simplu esti victima propriilor limite si a incapacitatii de a te adapta la stilul de viata pe care societatea il impune.

QUOTE(kaspersky @ 18 May 2006, 04:46)
Da' ce ma, ti-ai luat sosea?  radmasa.gif
*

No comment!!!!!!!!!!!!

--------------------
....................
+
kaspersky
post 18 May 2006, 01:58
Post #11

maistru Zen

QUOTE(IL-02-GTA @ 18 May 2006, 02:49)
ti se acorda prioritate daca esti in pozitie statica si vrei sa te angajezi in trafic,de asemenea ai prioritate in momentul in care ai clare probleme de orientare.
*

Interesant! Fara cuvinte! Nu poti sa bagi un link cu textul din legislatie unde scrie asta? radmasa.gif
Sint curios cum trebuie sa semnalezi faptul ca ai "clare probleme de orientare" celorlalti participanti la trafic astfel ca ei sa-si dea seama ca trebuie sa-ti dea prioritate. radmasa.gif (pune te rog link sa cetim si noi astia mai necirculati)

Asta cu prioritatea la angajarea in trafic din pozitie statica cred ca este adevarata, da' trebuie sa conduci un bus si sa pleci din alveola. Auzi, esti cumva autobuzist?

This post has been edited by kaspersky: 18 May 2006, 02:01

--------------------
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
IL-02-GTA
post 18 May 2006, 02:15
Post #12

Membru incepator

QUOTE(kaspersky @ 18 May 2006, 04:58)
Interesant! Fara cuvinte! Nu poti sa bagi un link cu textul din legislatie unde scrie asta?  radmasa.gif
Sint curios cum trebuie sa semnalezi faptul ca ai "clare probleme de orientare" celorlalti participanti la trafic astfel ca ei sa-si dea seama ca trebuie sa-ti dea prioritate.  radmasa.gif (pune te rog link sa cetim si noi astia mai necirculati)

Asta cu prioritatea la angajarea in trafic din pozitie statica cred ca este adevarata, da' trebuie sa conduci un bus si sa pleci din alveola. Auzi, esti cumva autobuzist?
*

Vad ca 30 de ani dar inca mai umbli cu sorcova.As putea sa te lamuresc dar nu cred ca meriti deranjul asta.Tu chiar ai impresia ca eu am citit legislatia rutiera din Germania sau alta in afara de a noastra?Nu vorbeam de legislatie ci de ceea ce se intampla in trafic in mod frecvent .

PS.Dupa cum spuneam sunt unii care vorbesc doar din link-uri si reviste.

--------------------
....................
+
kaspersky
post 18 May 2006, 02:23
Post #13

maistru Zen

Cred ca ai un fel ciudat de a intelege lucrurile sau de a te exprima: daca cineva te lasa sa te bagi in fata lui asta nu inseamna automat ca tu ai prioritate.
E bine totusi sa mai citesti ceva pe o pagina web sau revista ca s-ar putea sa ai surpriza sa te duci intr-o tara si sa se circule pe partea stinga.
Si inca un sfat: in orice tara te-ai afla trebuie sa respecti legislatia acelei tari. Nu poti sa te aperi sustinnd ca nu ai stiut ce prevede ea.

--------------------
+
radian
post 18 May 2006, 04:10
Post #14

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Pentru IL-02-GTA: Mai Nene, din intelepciunea populara - daca trei oameni iti zic ca esti beat, du-te linistit acasa si te culca.

Dupa accidentul pe care l-ai povestit (plecand de la premiza ca toate datele prezentate acolo sunt reale) pe scurt: in plina iarna (zicea-ai de ianuarie), cu 240 km/h in curba ai intrat in depasire, si din cauza nemernicului ala cu dacia ca nu a tras pe dreapta, sa-ti faca o plecaciune si sa te invite sa-ti vezi mai departe de drum, a terbuit sa intri pe contrasens si ai provocat un accident in urma caruia trei masini au facute praf, tot tu vii sa faci gura mare, si sa arati cu degetul pe unul si pe altul?

Mi se pare cu atat mai grav cu cat te lauzi ca esti si sofer profesionist. Poti sa ai in spate decenii de experienta si milioane de km rulati, o actiune incostienta de genul celei de mai sus te descalifica, ca si sofer.

Degeaba spui tu, ca daca vad in oglinda ca vine unul din spate cu xxx km/h, elegant e sa trag pe dreapta sa-l las sa treaca si atunci totul este OK. Exista posibilitatea (si ai dovedit-o din plin) ca acel bolid care merge cu xxx km/h dintr-un motiv sau altul sa intre pe contrasens, si atunci ce te faci? Poti sa fii si mama supersoferului ca tot ai pus-o. Nu iti raman prea multe optiuni...

In rest, dupa cum bine ai ales titlul topicului, tu esti cel mai destept.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
IsNa
post 18 May 2006, 06:48
Post #15

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(IL-02-GTA @ 18 May 2006, 04:16)
2.Gandeste-te ca as fi putut avea in masina pe cineva care si-a taiat o vena,a baut otrava,a facut un preinfart....etc.Nu este obligatoriu ca rezultatul sa fie acelasi.
3.Asta este diferenta dintre un sofer cu experienta si un detinator al permisului de conducere,viteza de reactie in situatii limita si capacitatea de a lua decizii si a le transpune in practica aproape instantaneu.

P.S.Tot accidentul respectiv a plecat de la o dacie care m-a incomodat pe virajul cu pricina.Nu spun ca ala cu dacia e de vina,clar viteza cu care mergeam e cauza principala,dar daca nu era dacia aia nu se intampla nimic.
*

M-ai lasat fara cuvinte... esti, intradevar "cel mai destept"!!

Acum ca mi-am mai revenit cateva ganduri:

1. Drumurile publice nu sunt potrivite pt. "pur si simplu o intrecere". Pentru asta exista competitii organizate. La aceste competitii, organizatorii si concurentii sunt constienti de un grad de risc ridicat si iau masuri. Printre care prima e sa se inchida drumul circulatiei pe timpul competitiei. Daca tu nu ai reusit acest aspect organizatoric, atunci intrecerea ta a periclitat vietile unor oameni nevinovati, ceea ce nu e permisibil intr-o societate civilizata.

2. Daca cineva si-a taiat venele, se apeleaza la ambulanta. Ambulata e condusa de soferi profesionisti instruiti special si e echipata cu sisteme de semnalizare corespunzatoare. Altfel, tu nu faci decat sa-l expui si pe el, si pe altii de pe sosea la riscuri suplimentare.

3. Legea defineste clar care sunt categoriile de autovehicule care au dreptul sa "se grabeasca". Noi ceilalti, fie ca suntem "detinatori ai permisului de conducere", "soferi", "soferi cu experienta" sau chiar "soferi jmecheri", nu avem dreptul sa "ne grabim" peste limitele impuse de lege.

Adica tu mergeai cu 140Km/h peste limita legala, dar "cauza" e ala care megea cu 20Km/h sub limita???

D-zeu sa fereasca pe toti de indivizi ca tine, chiar si pe tine!

Trist...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
argon
post 18 May 2006, 07:03
Post #16

Mesaj semiautomat

P.S.Tot accidentul respectiv a plecat de la o dacie care m-a incomodat pe virajul cu pricina.Nu spun ca ala cu dacia e de vina,clar viteza cu care mergeam e cauza principala,dar daca nu era dacia aia nu se intampla nimic

Daca respectai viteza legala si nu erai inconstient nu se intampla nimic.
Cei ca tine omoara oameni nevinovati, nu au ce cauta la volan, si ar trebui sa ai dosar penal, fara drept de carnet niciodata, dar datorita coruptiei si legilor din Romania, oameni nevinovati vor continua sa moara in accidente, din cauza unor oameni ca tine cu idei imbecile.

Ce s-ar fi intamplat daca celelalte 2 masini nu erau de 5 stele, dara erau Dacii?Puteau fi orice ! Dar pe tine te doare ca nu te crede lumea ca aveai 240 km/h, asta e problema, si te mai inerveaza oamenii cu capu' pe umeri de pe forum care iti spun sa te duci sa te culci...

This post has been edited by argon: 18 May 2006, 07:10

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
parpanel
post 18 May 2006, 07:10
Post #17

Calator

Eu sunt satul de laudarosi din astia cu masini puternice. Omul in chestiune e un pericol public si sper sa nu ma intalnesc cu el mai ales cand conduce cu viteze din astea superluminice.

Nu stiu ce exemplu poata da o persoana din asta "desteapta" pe acest forum.

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
Slider
post 18 May 2006, 07:22
Post #18

Membru autentic

From: Cernavoda

.........." Ca oricare angajat din oricare alt domeniu m-i se cere productivitate si operativitate,adica rezolvarea a cat mai multe probleme intr-un timp cat mai scurt.Ori eu nu ma pot misca repede mergand incet"......
Domnu' din Ialomita....crezi ca asta este o justificare pertinenta pentru a merge cu viteze nebunesti? Toti ne grabim ca asta este....ce ar fi sa circulam cu totii asa? Citi dintre noi nu am mai scrie la ora asta aici pe forum?
Si ziceai ca esti..."sofer profesionist" ?

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
angel35
post 18 May 2006, 07:45
Post #19

Membru

Sa spui ca trebuie sa-ti multumesc ca la 240 ai salvat vieti este o aberatie, sa invoci motivul "ma grabesc " pentru asemenea viteze este inconstienta de pusti, si dupa cum singur ai spus ai intarit regula : de obicei ceilalti participanti la trafic sunt raniti....
Domnul meu...nu e nimeni obligat sau dator sa se dea din fata mariei tale ca vii tare, ca faci obraznic cu farurile, ca te comporti lipsit de civilizatie pe sosele, esti tipic omul pe care numeni nu-l vrea in trafic, recalcitrant si obraznic.
Te rog sa ma crezi, nu esti singurul care este sofer la vre un director, care se grabeste sa ajunga undeva...dar asta nu-ti da dreptul sa ne pui pe noi in pericol....
Sincer daca vad ca vii tare...eu ma dau la o parte...dar in asa fel incit sa nu fiu in pericol...deci sa nu-ti faci impresia ca la primul flash am sa trag ca nebunu de volan in dreapta....sau am sa intru in curu aluia de pe banda 1....
In loc sa te superi la ce-ti spun aici eu si altii...ar fi bine sa reflectezi...poate ca nu noi astilaltii suntem idioti

--------------------
Logan Ambition - B-xx-CHE
+
Pedro
post 18 May 2006, 07:52
Post #20

Membru autentic

Eu unu cred ca minti de ingheata apele cu accidentul tau cu tot.

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
crintea1949
post 18 May 2006, 07:55
Post #21

Membru incepator

Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor
Ca sa se produca un accident de circulatie, numit si eveniment nu este nevoie sa se ruleze cu viteza mare, ci trebuie sa existe in joc cel putin un tantalau care nu cunoaste regulile de circulatie indeajuns, nu are experienta necesara si indeajuns, sau un smecher care sa-i persifleze pe toti participantii in trafic, sa-i oblige pe altii sa faca greseli, erori care sa conduca la accidente si in final lipsa de politete intre noi, prin care nu facilitam terminarea unei manevre incepute, depasire, reintrare in trafic, inintersectii .
In luna trecuta, pe Calea Grivitei in Bucuresti, vis-a-vis de muzeul CFR un moto, a lovit un matiz care vira la dreapta, l-a aruncat intr-un opel si care a tamponat o Soleza parcata, a unui Clujean, oare ce viteza avea motocicleta. Insotitorul din spatele motociclistului s-a ales cu picioare rupte. Se adevereste zicala cine are zile scapa.
Sa auzim numai de bine

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
litza
post 18 May 2006, 07:56
Post #22

Membru autentic

From: Bavaria, DE

QUOTE(IL-02-GTA @ 18 May 2006, 04:16)
Asta este diferenta dintre un sofer cu experienta si un detinator al permisului de conducere,viteza de reactie in situatii limita si capacitatea de a lua decizii si a le transpune in practica aproape instantaneu.

Total gresit! Viteza de reactie umana dintre momentul in care ochiul sesizeaza pericolul pana cand omul ajunge sa reactioneze (frana, tras volan, etc) este demonstrata la aproximativ 1.5 s excl.gif

Si din pacate nu se imbunatateste nici cu experienta, nici cu viteza. Este cam constanta.

Daca tot esti asa umblat prin vest, ia spune-mi cum se circula in Germania, Austria pe drumurile obisnuite, nu pe autostrada. Nu stiu de ce, dar acolo nu se grabeste nimeni. Doar noi romanii suntem grabiti. Sau cel putin o parte din noi.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
13nov
post 18 May 2006, 08:00
Post #23

Membru autentic

Am citit si eu topicul si m-as mira sa vad ca faci parte din categoria soferilor profesionisti, tagma care nu cred ca include soferii de papuc care cara termopane. Toti soferii profesionisti adevarati au vazut multe la viata lor si stiu foarte bine ce inseamna moartea pe sosea.

Cat despre tine, pot sa iti spun ca mai stiu pe cineva care pe forumul SBZ a fost atentionat ca daca o tine tot asa o sa ingrase viermii, si din pacate la trei saptamani a rupt un stalp cu BMW-ul, el s-a linistit pentru eternitate si a mai omorat un nevinovat. Cine o cauta pana la urma o gaseste, dar din pacate mai omoara si pe altii care au avut nenorocul sa fie in locul si la momentul nepotrivit.

--------------------
OPEL ASTRA GTC 1.9 CDTI 2008
Clio III 1.5 dci Privilege
+
RainHawk
post 18 May 2006, 08:06
Post #24

Dus cu pluta.

Bre... nene IL-02-GTA, o cam dadusi in bara rau de tot! Eu te inteleg ca mergi cu viteza, ca ai urgenta, ca ai supermasina etc etc dar... tot vina ta e. Daca ai autostrada si loc sa te duci, du-te nene cu 300 km/h dar cand vezi ca nu ai loc si faci o boacana tu dai vina pe altii??? Daca de pe sensul opus venea vreo Scania? Ce faceai atunci?? Nu trebuie sa iti pui problema ca ai carnet de X ani sau ca ai X km la activ.

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
Charlton
post 18 May 2006, 08:10
Post #25

ان سيارتي ك

From: Gugulania

QUOTE(IL-02-GTA @ 18 May 2006, 01:16)
6.Mi-am dat seama ca in ciuda celor intamplate toata lumea ,nu numai eu ,a iesit din evenimentul respectiv extraordinar de bine si ca totul a fost daca nu noroc chior cu siguranta o minune.

*

Crezi oare ca trebuia sa ai tot suportul celorlanti soferi din trafic la intrecerea ta ?
Dacia oricum era pe sosea , si oricum cauza care a precedat evenimentul a fost viteza ta.
As fi bucuros sa stiu ca ai invatat ceva din acest eveniment , si chiar daca ai povestit la prietenii tai , mai mult ca sigur ti-au spus , " esti nebun" , chiar daca zambeau ... au facut-o cu frica , si nu cred ca ai fost felicitat de ei.

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
RABADU
post 18 May 2006, 08:19
Post #26

Membru incepator

Ai putea sa ai in vedere si urmatoarele variante :
1. In primul rand , la 240km/h nu ai salvat vietile celor implicati de tine in accident ci le-ai pus in pericol , ceea ce nu ar trebui sa faca un
"profesionist "
2. Ce s-ar fi intamplat daca te-ai fi intalnit in acea curba cu un alt
"profesionist " care venea tot cu viteza ta si care la randul sau era incomodat de vre-un nene cu dacia si cu ochelari de cal ?
Sau de ce nu cu un TIR care evita un nene cu dacia ?
3. As vrea daca poti , ca eu sincer nu stiu , sa imi spui cam in ce distanta se poate opri in conditii de siguranta un pasat de la 240km/h .
4. Si mai tine minte inca un aspect : noi astia mai putin profesionisti
sau chiar amatori tocmai cu " profesionistii " , care dau blituri nu dorim sa ne intalnim in trafic .
5. Daca vrei andrenalina si intreceri ori o faci organizat (dar nu in genul acelei de Tg. Jiu ) ori te duci undeva unde sa faci opriri de la viteza asta
la un zid sau pe marginea prapastiei .
PS. Nu contest nici viteza pe care o poate prinde pasatul si nici nu doresc sa fi murit OAMENI in acel accident . Dar te rog sa te mai gandesti ca in masinile care te incomodeaza pe tine in trafic sunt oameni la fel ca si tine .

--------------------
DACIA LOGAN PREFERANCE 1.4 - MM05XXX
,,Oamenii invata din greseli . Oamenii destepti invata din greselile altora. "
+
neumann
post 18 May 2006, 08:25
Post #27

Membru autentic

From: Spermezeu

Io zic sa inchideti cat mai repede topicul asta, nu de alta, dar nu inteleg de scoatem piatra aruncata in balta de domnul GTA (respectele mele!), caruia ii recomand o lectura a codului rutier. Sau daca nu e interesat de acea LEGE, sa arunce permisul de conducere, meseriasii care STIE poate "sa conduce" si fara. E vreun psihiatru pe-aici? Cineva care merge cu 240 km/h pe strazile romanesti si se plange ca l-a incomodat nu stiu care (vorbind la modul general, ipotetic, poate nici nu exista astfel de oameni), cu siguranta are nevoie in primul rand de medic, cred ca a intrat intr-o bucla rescursiva atemporala de pe vremea cand isi dorea sa fie pilot de formula unu (undeva pe la varsta de 5 ani). Soseaua e pentru a putea sa merg la servici in fiecare dimineata, si acolo unde am treaba, in Siguranta!. E ca o sina de cale ferata, diferenta fiind ca tu iti conduci singur automobilul. E cel putin incultura si nesimtire crasa cand cineva (ipotetic vorbind) se ia la intrecere pe sosea, riscand viata a sute de oameni pe langa care trece, doar pentru ca nu i-au descoperit problemele la ultimul control medical si nu l-au internat inca.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
RDI
post 18 May 2006, 08:32
Post #28

Membru incepator

Pwahaha, 240km/h pe drumul ala si in curba aia?
Bai nene du-te si te culca la loc ca eu unu nu te cred.
Tu ai mers vreodata pe autoband cu o "caruta" la 150km/h sa treaca un Porsche pe langa tine cu 240>....???
Hmm....asa banuiam si eu.
Totusi, un aspect trebuie retinut. Accidentul ala chiar a avut loc, numai ca soferul/masina/viteza cred ca erau altele.
No offence.

--------------------
Audi A4 | VW New Beetle / 2001 - B*68*RDI
+
tatabobu
post 18 May 2006, 09:03
Post #29

membru

Sper un singur lucru. Si anume, atunci cand vei muri intr-un accident de circulatie sa nu iei si pe altcineva dupa tine.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
logic
post 18 May 2006, 09:05
Post #30

Membru cititor

From: Medias.Sibiu

QUOTE(IL-02-GTA @ 18 May 2006, 01:26)
...am salvat cateva vieti si am carat o gramada la spital cu maini rupte si capete sparte...
*

Eu cred ca e sofer pe ambulanta. blink.gif

--------------------
Skoda Superb BMW X5 2010
The fact that nobody understands you doesn’t make you an artist.
+
2 Pages  1 2 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 23:05
Forum Renault