DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Spalator faruri

CHE
post 23 May 2006, 08:51
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Am postat aici pentru ca eu cred ca e un topic valabil pentru toate masinile.
Am mers mult in ultimul timp noaptea pe drumurile curate ale patriei si de cate ori ploua trebuie sa ma dau jos periodic si sa curat farurile.
Tema de gandire:
Se poate adapta la Dacie ( Double cab in cazul meu) un sistem pentru spalarea farurilor de la o masina straina sau e mai simplu de construit asa ceva cu o pompita, 2 duze ( simple sau duble smile.gif) infipte in bara si furtunasele aferente?
Ar face fata? Ar fi util sau nu?

Eu ma gandeam la urmatorul sistem: o pompita montata, eventual cu un nou vas sau nu daca e suficient de mare cel existent, si doua duze din alea care imprastie jetul pe o suprafata mai mare montate in bara din fata, eventual vopsite la culoarea barii pentru a nu sari in ochi.
Actionarea lor ar trebui sa se faca tot de la maneta de stergatoare dar numai cand sunt aprinse farurile ( asa am vazut ca fac masinile adevarate smile.gif . Intrebarea ar fi cum si pe unde facem legaturile ...Sau mai simplu ar fi un buton simplu montat in bord care sa faca lucrul asta.

Pareri?

--------------------
dcab 4x4-1.9D 2006/ peugeot 308 - 1.6 hdi 2008 - B xx MAH / B xx MAH
slalom printre .... masini....
150cp .... amandoua
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 23 May 2006, 08:53
Post #2

Mesaj semiautomat

Merge luat sistemul de pe straine, conceput special pt asa ceva, trebuie o presiune enorma pentru a se vedea vre'un efect.
Nu poti adapta pompa de spalator parbriz, tocmai din cauza presiunii insuficiente.
Fara pompa speciala nu ai facut nimic. Trebuie de asemenea si furtune speciale, cele normale pentru parbriz nu rezista.
Stergatoare nu poti pune, odata ca ar arata penibil, si a doua pentru ca suprafata farului la ce ai tu nu e plata si e destul de mica.

This post has been edited by argon: 23 May 2006, 08:55

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ydaniel
post 23 May 2006, 08:53
Post #3

Adrenaline junkie!

From: black sea

asa imi doream si eu.dar prea multa munca.inainte era moda cu stergator,acuma doar cu stropitor.pana si lada avea acest sistem

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
CHE
post 23 May 2006, 09:20
Post #4

Membru

nu ma gandeam la stergator; intradevar ar arata a kitch o dacie cu stergatoare la faruri. Ma gandeam doar la stropitori, care sa curete cat de cat mazga de pe faruri.
Oare pe la dezmembrari se gasesc aceste sisteme singure sau numai cu bara cu tot?
Sau daca se monteaza cate un motoras pe fiecare far?

--------------------
150cp .... amandoua
+
argon
post 23 May 2006, 09:25
Post #5

Mesaj semiautomat

Sau daca se monteaza cate un motoras pe fiecare far

Ce fel de motoras? de parbriz?

Pe far se depune un fel de mazga, care se solidifica de la caldura emanata, nu merge cu motoras de parbriz. La dezmembrari cauta sistemul complet, duze/furtune/pompa, ca partea electrica e ca mai simpla de facut.
Despre locul de amplasare al diuzelor, presupun ca ar merge in bara de Dacie, depinde de tipul de duza ca sunt mai multe, e important unghiul la care vine jetul.

Daca vrei neaparat poti face cu motoras de parbriz, dar nu o sa-ti spele mazga aia intarita..eventual daca nu sunt aprinse farurile, si nu se usuca, dar atunci ce rost ar mai avea spalataorul?!

This post has been edited by argon: 23 May 2006, 09:27

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
CHE
post 23 May 2006, 09:39
Post #6

Membru

O sa caut mai intai pe la dezmembrari, si daca nu gasesc sau gasesc la pretul unei dacii o sa incerc sa bag cate un motoras pe fiecare duza.
Si banuiesc ca jetul ar trebui sa bata putin mai sus de punctul de focalizare al farului. Nu dati cu parul daca nu banuiesc eu bine.

--------------------
150cp .... amandoua
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 14:00
Forum Renault