Pt electronisti din nou
![]() ![]() ![]() |
Pt electronisti din nou
neumann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Attached thumbnail(s) s-video4.jpg ( Size: 10.28k ) Number of downloads: 150 |
||
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|||
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
din cite tin eu minte de pe la scoli, nu au polaritate
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
nelu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Condensatorul respectiv este nepolarizat (cei polarizati se fac de la 0,1 microfarazi in sus si este folosit alt simbol).
Foloseste de preferat un condensator de calitate (pentru dimensiuni cat mai mici poate fi ceramic), care sa lucreze la tensiuni mai mari de 25V. |
--------------------
Dacia
Break CLI 2003
|
|
SorinG |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 26 January 04 ![]() |
Nu e condensator electrolitic, asa ca nu are polaritate(poti sa-l pui cum vrei).
|
-------------------- |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mufa poti sa folosesti de la un mouse ps2 la care ii barbieresti pinii in plus (si mai are o cheita de plastic pe mijloc care e pusa invers, o rupi p'aia)
eu asa am facut si merge perfect condensator, intr-adevar, pune unul bun, la mine se vede imaginea deformata pe margini din cauza condensatorului (care intr-adevar nu are polaritate nefiind electrolitic) |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Schema din figura este foarte buna ! .. eu folosesc asa ceva (facut de mine) de 2 ani de zile si merge perfect pe orice computer. Pana acum cablul a avut un succes total pe Geforce , Ati Radeon si pe laptopul meu .
Asa ca ... GO AHEAD ! |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
In acelasi topic: in cartea tehnica a noului meu TV (Panasonic/73cm/plat/scanare digitala la 100Hz) apare scris si subliniat ca in cazul conectarii TV-ului la un computer pot aparea niste modificari permanente la nivelul tubului (!?!) care nu se considera garantie si prin urmare aceasta manevra se interzice. Ce ziceti? Poate fi adevarat? In acest caz sa folosesc montajul de mai sus ?
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Cu conectarea tv-ului la computer (mai precis la tv-out-ul placii video
![]() Cat despre schema aia..da, e buna. Incearca intai numai cu pinul de luminanta (si masa aferenta, of course, fara condensator..iei semnal de pe 3 si masa de pe 1) si daca nu-ti da culori nici in ruptul capului aplica schema (la care eu stiam ca pinii 1 si 2 sunt legati intre ei). Condensatorul e ceramic, nepolarizat. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE ...atentie la rata de refresh Adica? |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Rata de refresh = de cate ori pe secunda este "desenata" imaginea pe ecran de catre fasciculul de electroni al tubului.
Televizoarele lucreaza cu 50-60 Hz (iar astea de 100Hz...cu 100Hz ![]() Daca fortezi (si daca te lasa setarile driverului placii video) un refresh de 85Hz pe TV (care stie de 50)..no good (n-am incercat, nu stiu ce se intampla... dar nu cred ca e bine). |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
am incercat io si nu s-a intimplat nimic. adica am vazut filmele de pe cd pe tv ca sa stau si io ca omu pe canapea cu berea-n mina si sa nu ma chiombesc intr-un monitor de 15"
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE Televizoarele lucreaza cu 50-60 Hz (iar astea de 100Hz...cu 100Hz ![]() Daca fortezi (si daca te lasa setarile driverului placii video) un refresh de 85Hz pe TV (care stie de 50)..no good (n-am incercat, nu stiu ce se intampla... dar nu cred ca e bine). Semnalul scos de video-out de la placa video nu este acelasi lucru cu semnalul scos pentru monitor. Iar televizoarele au un video-in. Vrei sa zici ca daca ai un tv la 100hz, nu mai poti coneta nimic la el care nu da 100hz? :shock: (ca de exemplu un dvd player standalone sau un video player sau chiar... antena tv ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Iesirea TV de la placile video ale computerelor este "formatata" pe standarde TV clasice .. adica NTSC (60 Hz), SECAM (50 Hz), PAL (50 Hz) si PAL60 (60 Hz) .. altfel nuse poate
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Cristian da' de ce te chinui tu atit? se gasesc cabluri din astea gata facute la magazin. Nu-i mai simplu?
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Am senzatia ca tocmai condensatorul ala lipseste din cablurile alea "de-a gata", ca am vazut la multi ca li se vede alb-negru dupa o conversie d-asta S-Video - Composite
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
florin.c |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 10 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Ai dreptate,majoritatea cablurilor au lipsa condensatorul(care este nepolarizat) si facut strap intre semnalul de crominanta si cel de luminanta si se vede rau de tot.
P.S. :Daca ai un prieten electronist poti sa pui un cond. SMD care este foarte mic |
--------------------
Dacia
Supernova Clima Intotdeauna este ceva de reparat......doar un alt motiv pentru a-ti cumpara o scula noua
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE Cristian da' de ce te chinui tu atit? se gasesc cabluri din astea gata facute la magazin. Nu-i mai simplu? Chestia e ca m-a apucat chiar in weekend sa caut... am gasit intr-un final in Cora un cablu S-Video (in ambele capete) tata-tata. Am luat un convertor S-Video - Scart (convertor care mai are si mufa RCA). Toate bune da se vedea alb-negru, atat pe AV1 cat si pe AV2 (era o explicatie pe net ca unele placi dau iesire default AV2 - sunet stereo si imaginea formatata un pic altfel, si ca asta ar fi o cauza posibila). Intr-una din serile astea am trecut pe la conex pe Lizeanu, n-am gasit decat S-vdeo to Scart, am luat condensator de 470pF, bine-nteles ca se vedea alb-negru cu cablul ala, am pus condensatoru, se vede color, dar apar aberatii cromatice destul de puternice, in special la contrast mare - la subtitrare, de exemplu. Posibile cauze: condensator "pus" - n-am avut pistol de lipit, cablu de slaba calitate (e d-ala chior, sarma, ala din cora era gros si bine izolat). Deci problema a ramas deschisa pana voi face rost de pistol de lipit - culmea e ca nici adminu de la mine de la servici n-are asa ceva ![]() Treaba faina e ca am placa ATI, care pe pinu 7 da semnal composit, dar, n-am gasit mufe S decat cu 4 sau cu 6. Va las sa ghiciti care pin lipsea la alea cu 6 ![]() In final, un mare HUO pentru HP, care, desi calculatorul meu e din seria business si a costat o caruta de bani, n-a reusit sa puna un cablu cu 7 pini care e specific ATI si nu se gaseste, numarul de telefon si fax din cartulie pentru suport tehnic - Romania e NEALOCAT, drivere pentru placa de retea pentru Win 2000 lipsa!!! (am cautat o zi intreaga pe net). Multumesc tuturor pentru raspunsuri. |
--------------------
...
..
|
|
GoGu |
![]()
|
Daca "arde" albul redu luminozitatea din setarile driverului placii video (sectiunea de TV). Tot de acolo lungesti/latesti
![]() PS ai legat pinii 1 si 2 intre ei? Schema si unele esplicatii ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE In final, un mare HUO pentru HP, care, desi calculatorul meu e din seria business si a costat o caruta de bani, n-a reusit sa puna un cablu cu 7 pini care e specific ATI si nu se gaseste, numarul de telefon si fax din cartulie pentru suport tehnic - Romania e NEALOCAT, drivere pentru placa de retea pentru Win 2000 lipsa!!! (am cautat o zi intreaga pe net). Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Spune EXACT ce calculator ai (configuratie), poate te pot ajuta. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
neumann |
![]()
|
Merci, am reusit sa instalez placa de retea pana la urma. Problema era cu windowsu care o gasea prin pnp si o instala ca unknown network card, iar eu cand rulam kit-ul de instalare de la hp imi arata fereastra cu 'driver selection' goala, fara nici un driver. Am dezinstalat chestia aia de-o punea windows-ul si a mers pana la urma. Celelalte 2 probleme mi s-au parut suficient de enervante.
Multumesc inca o data. |
--------------------
...
..
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Eu am luat un "stecher" din asta de trecere de la S-video la euroscart si a mers din prima. A trebuit sa intru undeva prin setari si atit.
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
Alb negru se vede din cauza standardului B/G/DK care nu e cel mai inspirat ales...Cauta printre toate cele oferite din driverele placii video ca gasesti sigur unul care da color. Garantat!
|
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 12:36 |