Bocanituri la viraj
![]() ![]() ![]() |
Bocanituri la viraj
Alt3rEgo |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 15 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca se aude cand schimbi vitezele, eu zic ca e de la planetare, trebuie reconditionate/schimbate.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ciapsacrinelsilviu |
![]()
|
![]() Viitor medic veterinar Group: Members Posts: 81 Joined: 8 May 06 From: Zalau ![]() |
QUOTE(Alt3rEgo @ 2 Jun 2006, 13:24) De vreo 2 zile masina scoate niste sunete asemanatoare cu niste bocanituri (un duruit, mai bine spus) in timpul virajului la dreapta. Mentionez ca nu intotdeauna, ci mai ales atunci cand schimb treptele de viteza in timpul virajului. Poate fi o planetara? Daca da, care e cea "bolnava" daca duruitul se manifesta in timpul virajului la dreapta? (mie mi se pare ca se aude mai mult din partea dreapta). Ar putea fi ceva legat de suspensii? (am suspensiile extrem de slabe, de-abia astept sa adun niste banutzi sa le schimb). Planetarele trebuie "facute" rectificate sau schimbate depinde de ... iar in legatura cu suspensiile nu prea cred, eventual daca nu ajunge aparatoarea pe jos ii cel mai posibil |
--------------------
Dacia
Logan
2005, laureate
- SJ-04-SCM crinel
|
|
ct03nut |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 14 March 06 From: Constanta ![]() |
planetarele sunt sigur, la fel facea si a mea inainte sa o verific ca la carte la articulatii tot, si am suprimat toate jocurile, toti pivotii schimbati etc etc..si tot face...cand iau viraje face un poc..mai rar
|
--------------------
Honda
CBR 600RR
2005
- CT-16-MSI
|
|
gabi1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 19 April 06 From: NEAMT ![]() |
Salut.De obicei cand iei curba la dreapta se aude planetara din stanga iar cand virezi stanga clampane aia din dreapta.Pe drum drept se aude numai la denivelari,mai ales daca ai greutate pe spate.Inca nu te grabi cu schimbatul daca nu fac prea urat.Eu am mai mers 60.000 si nu s-a intamplat nimic.
|
--------------------
1310 / Nova GT '99 /
FORD Focus2 2005 1.6TDCI
...
- nt-yy-yyy
|
|
gdan12 |
![]()
|
mr Group: Members Posts: 42 Joined: 23 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Incearca sa strangi suruburile de la roti.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, 1.4 LAUREATE
- -
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Planetarele sunt 100 %. La mine se aude cand fac curba spre stanga. (deci bate aia din dreapta). Da-i un search pe forum si ei sa gasesti nenumeroase discutii despre planetare, inclusiv locuri unde se pot rectifica.
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
didosdoru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 414 Joined: 2 July 05 ![]() |
Daca nu ai momentan banuti poti sa schimbi planetarele intre ele si sa mai mergi o perioada asa.Eu la 2 ani le schimb intre ele si n-am prea avut probleme cu ele.
|
--------------------
Dacia/Opel
Pick-Up/Logan MCV/Astra G
2003/2009/2000
- GL O6 HKV / 53 DGD
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Inca un sfat, sa NU inceci planetarele la 600 de mii din Targ de la Vitan! Sunt de o calitate f proasta. Chiar daca pretul te atrage dupa maxim 1000 de km incep deja sa se faca praf.
|
--------------------
.
.
|
decrvl |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 24 February 05 ![]() |
Salut.Si la mine se aud bocanituri pe dreapta dar numai cind plec mai accelerat(adica ii dau talpa).Daca demarez batrineste nu se aude nimic.S-ar putea sa fie tot planetara?
|
--------------------
logan
1,5 dci
2006/dci
|
|
FLP |
![]()
|
In general atunci cand accelerezi in curba este solicitata planetara. Daca ajung sa iti bata si cand "demarezi batraneste" sau mergi in linie dreapta deja problema este destul de grava.
|
--------------------
.
.
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Imi dati sperante ca mai fac cateva sute de km cu planetarele astea
![]() |
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
FLP |
![]()
|
Daca nu ai tendinte de mers sportiv (demaraje din alea puternice in curba, etc etc) pot sa te mai tina si cateva mii.
|
--------------------
.
.
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Pai atunci am constatat bocaniturile, la accelerari puternice in curbe. Sau in combinatia serpentine + rampa accentuata. Asa ca am inceput sa iau curbele mai batraneste, ca e mai bine. Si aproape ca nu mai duruie deloc. Doar rareori cand e vreo curba ac de par. Va multumesc mult pentru sfaturi.
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Asa, de cultura generala... Ar putea fi si vreun rulment?
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.853 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
daca ai timp si posibilitate urca masina pe rampa si trage de planetare vezi care este bolnava. oricum la mine bate o planetara de 10 mii km si inca mai merge, dar intr-un final trebuie sa le schimb.
cum am reusit sa le tin atat. am schimbat burdufele de cauciuc cand s-au spart si am bagat vaselina fara mila. a, si mers omeneste fara nebunii. ![]() This post has been edited by wolfin: 7 Jun 2006, 09:12 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Am dat maxim dreapta, maxim stanga si m-am uitat la burdufuri. Cel din dreapta cred ca e spart, pentru ca se vede vaselina in partea de jos. De acolo se aud si duruiturile. Trebuie data jos planetara pentru a schimba burduful? Nu prea mai am bani de nici o manopera, i-am bagat pe toti in "reconditionarea" batranicii mele, si nu am mai schimbat nicodata o planetara. La motor ma mai pricep.
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.853 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
nu este mare bataie de cap dar trebuie sa fi atent sa nu cada bilele. exceptand mecanicul pe mine m-a costat :
burdufe sup, inf-10ron, vaselina am avut, 1 ron cuiul de siguranta+1bere ![]() din cate imi mai aduc aminte mai este o siguranta care se pune cu un cleste special(cand strangi el deschide) dar se poate folosi si un cleste cu varf ascutit din pacate eu nu pot sa iti explic operatiunea. daca vei face aceasta operatiune vei ramane placut surprins ca zgomotul va fi mult atenuat trebuie sa stie cineva cum sa explice. mult noroc This post has been edited by wolfin: 7 Jun 2006, 09:47 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Intreb si eu asa... Avand in vedere simptomele prezentate... Daca merg usurel... Am sanse sa nu mi se rupa caruta-n drum daca fac un drum Brasov-Cheia in weekend? Ca mie de-asta mi-e frica.
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
wolfin |
![]()
|
daca nu face rau , no problem (sa ai si o sufa la tine
![]() lasand gluma la o parte daca mergi fara sa intri tare in curbe nu ar trebui sa ai probleme. daca erai din buc iti dadeam eu o planetara de schimb in caz de necesitate cu imprumut pe week-end This post has been edited by wolfin: 7 Jun 2006, 09:54 |
--------------------
pegas
3120
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Multumesc pentru incurajari. Daca nu mai postez nimic luni, inseamna ca am ramas cu carutza in drum.
![]() |
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
wolfin |
![]()
|
stai linistit o dacie din 4 are o planetara in trunk
|
--------------------
pegas
3120
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Da, dar si eu sunt unul dintre soferii care dupa ce baga benzina raman cu buzunarele goale. Chiar daca am ochi frumosi, tare mi-e ca nu ar fi suficient.
![]() |
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Alt3rEgo @ 7 Jun 2006, 10:49) Intreb si eu asa... Avand in vedere simptomele prezentate... Daca merg usurel... Am sanse sa nu mi se rupa caruta-n drum daca fac un drum Brasov-Cheia in weekend? Ca mie de-asta mi-e frica. Nu se rupe dar in viraj in urcare vei vedea ca "sare" cum spun soferii sau tac tac ma rog cum se aude. Nu vreau sa spun vreo prostie dar lamuriti-ma si pe mine. Dupa cate stiu eu in viraj trage planetara de pe interiorul virajului, aceea care parcurge distanta mai mica. Cand esti in noroi cu roata dreapta, virezi maxim stanga si iesi cu fata. Gresesc? Daca e asa nu inteleg cum cand virezi stanga bate aia pe dreapta. Bine uzura tot exista ca in viraj ori stanga ori dreapta, ea tot pe o singura bila calca din alea 3 care le are. Atunci se uzeaza cel mai mult, de aceea soferii vechi spuneau ca atunci cand iei un viraj pentru treapta a doua se baga in viteza la inceputul virajului si se tine apasat ambreiajul cat masina ruleaza in curba pentru a nu forta planetara si se debraiaza ambreiajul la iesirea din viraj cand rotile sunt aprope indreptate si planetara nu calca numai pe o singura bila. Se mai uzeaza mult cand pleci dintr-un sir de masini oprite pe dreapta pentru ca pe langa fortarea de a rupe inertia starii de repaus mai pleci si cu roata virata care merge pe o bila in momentul ala. Lamuriti-ma si pe mine va rog si daca gresesc total va rog nu dati cu pietre. This post has been edited by ionutctn: 7 Jun 2006, 10:50 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
wolfin |
![]()
|
planetarele se uzeaza(perioada relativ scurta) din cauza materialelor proaste din care sunt facute, eu la aceasta concluzie am ajuns
|
--------------------
pegas
3120
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Asa este, planetara baraie cand introduc intr-o treapta de viteza in timp ce iau o curba, atunci baraie puternic. Sau cand iau o curba "ac de par", atunci baraie de-abia sesizabil. Am inceput de cateva zile sa iau curbele foarte larg si cu ambreiajul calcat. Si sa cuplez doar cand rotile sunt drepte. Dar e cam stresant stilul asta de sofat.
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
wolfin |
![]()
|
cat de curand, daca mai conduci asa o sa ai nevoie si de un ambreaj nou
|
--------------------
pegas
3120
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Este nou, are vreo luna. Pana acum o luna l-am avut pe cel original, frantuzesc, din '72, de cand e masina. Ajunsese fier pe fier. S-au minunat vreo ora mecanicii care mi-au schimbat ambreiajul ca m-a tinut atata. Stiu si eu ca se cam duce ambraiajul cu stilul de sofat descris mai sus, e doar un stil temporar pana reusesc sa imi schimb planetarele, si nu-l aplic decat in curbe stranse. Oricum, la curbe usoare nu-mi baraie deloc.
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
wolfin |
![]()
|
eu zic sa stai linistit si sa conduci cum ai facut-o pana acum.
cum am mai spus, fara viteza in curba cu rotile la max si condus normal sau batraneste(ce o insemnand asta) nu o sa ai probleme pana le schimbi sau repari(stii tu). la mine mecanicul s-a minunat cand a vazut ca are pivotii originali pe dreapta(masina avea 170.000, plus minus cateva mii in regim de taxi) iar cei noi nu cred ca or sa apuce 20000-intelegi ce spun, degeaba este nou daca este ....(warn)...... This post has been edited by wolfin: 7 Jun 2006, 12:48 |
--------------------
pegas
3120
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
"Batraneste" inseamna un stil de condus gentil, ca atunci cand ajuti o batranica sa treaca strada. Nu o iei in carca si fugi cu ea. Ala e stilul sportiv.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 23:40 |