Probleme cu avansul, tacane in mers
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu avansul, tacane in mers
cristihbrother |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
super nova
2002 clima
|
|||
Alt3rEgo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 15 May 06 ![]() |
Ma bag si eu ca musca necunoscatoare in lapte. Si mie imi tzacane, si stiu sigur de la ce este: un culbutor reglat prost. Acum, la tine s-ar putea sa fie totusi de la un avans dereglat.
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Si cum te-ai gandit sa reglezi avansul la injectie? Regleaza culbutorii eventual, avansul e dat de UCE.
This post has been edited by argon: 7 Jun 2006, 09:04 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.582 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Baga benzina mai buna, nu din aia de la "moldoveni".
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
andutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 385 Joined: 19 December 04 ![]() |
Cine poate sa regleze avansul la masinile cu injectie
![]() ![]() Eu stiam ca avansul e reglat automat de un calculator care la randul lui e comandat de un program. deci prin urmare... singur nu e avansul! probabil un tachet/culbutor.Am si eu aceiasi problema dar are perioade cand se aude de la 100m si alte dati nu se aude deloc... This post has been edited by andutzu: 7 Jun 2006, 19:32 |
--------------------
Dacia
1310
- PH 23 ALX REMAT Tuning.
|
|
ghiccy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 9 June 05 ![]() |
eu, la a mea, am reglat avansu' fara probleme...
adevarat, ca din mai multe incercari, dar i-am dat de cap pana la urma... e greu pana te prinzi! ![]() tachetu' se aude imediat cu toate ca nu cred sa fie de acolo problema!? This post has been edited by ghiccy: 8 Jun 2006, 09:45 |
--------------------
DACIA
BERLINA 1.4 Li
- B 84 RNU
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ghiccy |
![]()
|
iti trebuie o surubelnita T20 d-aia cu gaura in mijloc (eu am dat ~200mii pe doua surubelnite una ieftina 30 sau 40mii, care s-a rotunjit imediat si 170mii pe una mai de firma - asta ca erau foarte stranse suruburile)
este vorba despre potentiometru din capatul axului clapetei acceleratie dinspre habitaclu..., de care misti spre stanga sau spre dreapta, pana ajungi la un avans optim si cam atat bafta, rabdare si benzina! ![]() This post has been edited by ghiccy: 8 Jun 2006, 10:19 |
--------------------
DACIA
BERLINA 1.4 Li
- B 84 RNU
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Aia e pentru reglare relanti, parca povestisem pe un alt topic impreuna despre asta.
Avansul e altceva, nu are legatura cu pozitia pedalei de acceleratie sau cu motorasul pas cu pas (de relanti). |
--------------------
.
.
.
|
|
ghiccy |
![]()
|
potentiometru' ala dicteaza calculatorului pozitia clapetei si in functie de asta el sincronizeaza scanteia cu jetul de benzina (nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie - oricum eu inteleg ce vreau sa zic si ce face
![]() ![]() poate doar la a mea este asa, eu zic ce am observat, daca dau prea mult in stanga trage mai bine, dar tacane avansu' asa ca i-am gasit o pozitie in care merge si rotund si trage si nici nu tacane (l-am reglat mai mult "dupa ureche" pt ca n-am aparate sau ceva de genu') omul cat traieste, invata!!! ![]() bafta! |
--------------------
DACIA
BERLINA 1.4 Li
- B 84 RNU
|
|
cipri20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 19 May 04 From: Baia Mare ![]() |
tacanitul e doar din dereglarea tachetilor, uzura arborelui cotit nu cred ca poate fi luata in calcul la o masina din 2000
|
--------------------
VW
1200
1970
|
|
biz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 8 June 06 ![]() |
nu prea imi dau seama cum "tacane avansul" dar ma rog... o fi...
legat de ideea ca pozitia acceleratiei din reglajul manual de relanti ar avea o legatura cu avansul reglat de UC, pot sa va spun ca NU are. am mers 6 luni fara soc (am scos motorasul pas cu pas cu totul) si motorul a mers foarte bine. in interiorul corpului clapeta injector clapeta de acceleratie are niste contacte electrice semicirculare pentru a-i identifica pozitia. zgomotul ciudat in sarcina poate insa veni de la o scanteie imperfecta. concret, verifica daca nu e crapat cumva capacul delcou. desi nu se crapa la fel de rapid ca si cele clasice, capacele bosch se mai crapa si ele. eu l-am lipit cu superglue, se rupsese iesirea uneia dintre fise pentru ca s-a tras de ea salbatic. PS. cand am miscat fisa, atunci am observat ca se rupsese, insa ce m-a socat a fost faptul ca ajungand cu fisa la 30 cm de capac a facut arc electric (motorul mergea) sau metaforic vorbind, scanteia a sarit 30 cm. asa ceva eu nu am mai vazut, si am mai scos fise din capacul delcou in mers pentru a verifica aprinderea la cilindru. This post has been edited by biz: 8 Jun 2006, 15:41 |
--------------------
Dacia
1310 CLi
2000
- MM cogito ergo sum
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
30 CM? poate MM.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
argon |
![]()
|
In tot cazul topicul induce in eroare, avansul nu poti sa-l reglezi cu surubelnita la injectie, ci eventual cu o noua scriere a calculatorului
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
andutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 385 Joined: 19 December 04 ![]() |
La dacia pe injectie nu se poate regla avansul cu surubelnita!!! eventual printr-o interventie la softul calculatorului. Sunt masini pe injectie la care se poate regla manual avansu, dar nu e si cazul daciei.
|
--------------------
Dacia
1310
- PH 23 ALX REMAT Tuning.
|
|
vick |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 7 September 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(cipri20 @ 8 Jun 2006, 12:42) tacanitul e doar din dereglarea tachetilor, uzura arborelui cotit nu cred ca poate fi luata in calcul la o masina din 2000 Salut! Eu zic sa te apuci sa verifici jocul la tacheti, ca totusi 6 ani inseamna mult pentru o Dacie. Iar daca chiar e zgomot de "avans prost", atunci e din cauza nesimtitului de la benzinarie care face "dupa ureche" cocktail-ul "Premium" (benzina,gazolina,apa,ceai etc). Si chiar daca s-ar putea regla avansul la Dacia pe injectie, ar trebui sa aveti potentiometru pe bord ... ![]() PS: Daca chiar aveti probleme cu avansul, se poate regla si la masinile pe injectie, ca la orice masina - din mecanismul distributie. Dati jos capacul de la distributie si va faceti treaba din rotile dintate (la berline). |
--------------------
DACIA
1310L
- B01POL SAU NU ...
|
|
ghiccy |
![]()
|
mi-e foarte lene sa va explic (oricum este degeaba), eu stiu ca se regleaza si cum, dar daca voi (avand mult mai multa experienta decat mine) ziceti ca nu, atunci, NU este!!!
![]() ps: nici la carburatie nu reglezi avansu' cu surubelnita (poate cu coada de la surubelnita) daramite la injectie...loool This post has been edited by ghiccy: 12 Jun 2006, 11:11 |
--------------------
DACIA
BERLINA 1.4 Li
- B 84 RNU
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 23:46 |