Nu stiu ce sa mai incerc..., trepidatie..un fel de bataie
![]() ![]() ![]() |
Nu stiu ce sa mai incerc..., trepidatie..un fel de bataie
GTX |
![]()
|
||
![]() membru retras Group: Members Posts: 204 Joined: 20 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
1998 berlina www.tuning-pe.net
|
|||
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
1.nu ai postat unde trebuie...se cunoaste ca esti un mic incepator
![]() 2.verifica jantele si cauciucurile eventual schimba-le...sau depinde cum trepideaza...pot fi mai multe cauze! |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
GTX |
![]()
|
pai...sunt incepator,asta se vede,cauciucurile le am de 1 an,dar am fost mai recent sa le echilibrez,eu o miscare pe verticala...cam 4-5 trepidati pe la 50 si creste o data cu viteza...
This post has been edited by GTX: 20 Jun 2006, 22:30 |
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Schimba rotile intre ele si vezi daca mai face .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
GTX |
![]()
|
asta nu am facut...si pe spate pe partea opus...pe stanga am un cauciuc mai mic luat la mana a doua din targ!
|
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Tu pune roata cu problema pe spate si invers . Nu pierzi nimic daca incerci .
PS : pe fata trebuiie sa ai cauciucri de aceeasi marime . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
GTX |
![]()
|
da pe fata am de aceeasi marime..iar pe spate sunt doua diferite...o sa incerc maine sa le schimb intre ele...dar nu cred ca se poate transmite din spate de la cauciucul ala mai mic pe fata...
|
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
|
|
Mae |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 19 February 04 From: pierdut prin bucuresti ![]() |
clarde la cauciucuri/ jante- ai laut o groapa ceva - echilibrat si porma vezi-
nu conteaza cadn le-ai echilibrat- daca ai laut vor groapa si a cazut contragreutatea. sau sa defarpmat un pic janta, sau a prin o galma cauciucul ... |
--------------------
dacia
break
2001 injectie burn baby... burn... burn
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Ceva asemanator am patit si eu. Imi tremura volanu puternic la viteza de peste 100km/h intre 50 si 100 nu se simtea decat foarte putin iar intre 0 si 30km/h daca lasam volanul liber se vedea cum se misca stanga-dreapta vreo 0.5-1cm.
Problema am rezolvat-o destul de usor. Am verificat daca am joc la rotile din fata....si nu aveam...Verificat presiune in pneuri..si era in regula Inainte imi tragea putin in partea dreapta Am inversat rotile fata intre ele si se simtea mai putin ca se misca volanul..dar se simtea.Si surpriza...acum nu mai tragea dreapta..ci tragea stanga... Am luat roata..am aruncat-o prin garaj...si am pus rezerva in locul ei. Acum nu mai trepideaza nimic nici la 120km/h si nici nu trage in nici o directie |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
Unele cauciucuri au sens de rotatie asa ca trebuie SA TE UITI LA ELE inainte de a le schimba intre parti ... eu am goodyear pe spate de iarna si sunt cu sens de rotatie . Sensul de rotatie este impus de faptul ca sunt reesapate . Nu toate cauciucurile sunt reesapate dar sunt cauciucuri care nu sunt reesapate dar au sens de rotatie specificat de producator .pt o verificare merg schimbate dar sa nu faci km cu ele inversate ,daca au sens
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
GTX |
![]()
|
ms pe sfaturi...Silos am schimbat rotile intre ele, si tot la fel face.
Am chemat un prieten si leam pus pe ale lui,nu aveau mai mult de 2 luni,tot la fel face.Cineva mia recomandat sa schimb telescopul...pt ca este original...100000km rulati...iar altcineva ca este de la grup.Incerc primadata cu telescopul,dar cand ma duc la tara ca nu ma apuc de ea la orash.Si la viteze mare imi trepideaza si volanul,mai mult de 120 nui mai dau ca face ca naiba. This post has been edited by GTX: 22 Jun 2006, 19:03 |
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(AlinREHAU @ 21 Jun 2006, 23:28) [...]Sensul de rotatie este impus de faptul ca sunt reesapate . [...] Sint RESAPATE, adica li s-a revulcanizat SAPA. Reesapate= recirculate prin "esapament" sau trecute prin doua "esapamente"- adica prin doua evacuari. Apoi, n-am auzit ca resaparea impune sens de rotatie, doar daca e facuta la anvelope cu sens marcat. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
Da ai dreptate (mai am si eu niste greseli in exprimare nu e prima data cand gresesc
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
break
96
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Sensul de rotatie nu este impus de faptul ca sunt resapate, si de profilul cauciucului respectiv. De obice sens de rotatie au gumele cu provil in V sau derivate. Daca se pun invers se uzeaza prematur, consuma masina mai mult, si face zgomot la rulare.
This post has been edited by argon: 23 Jun 2006, 08:22 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(AlinREHAU @ 23 Jun 2006, 09:15) [...]... atunci cum se explica la la anvelopele mele goodyear care sunt 100%sigur ca sunt resapate are sensul de rotatie scris cat roata ![]() Acel semn de sens e pus DUPA resapare? Eu cred ca nu, deci a fost "de la mama ei" cu sens de rotatie "impus". De regula cele "diagonale" aveau sens, din cauza inclinarii firelor de cord, asa incit firele sa fie supuse intinderii in timpul rularii. In sensul invers, sint supuse "comprimarii", de care nu poate fi vorba la un fir de sirma sau ata, caz in care efortul s-ar distribui pe cauciuc, nu pe cordaj. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 23 Jun 2006, 09:06) Scuze de OT dar sustiiun lucru eronat! Intr-adevar, gumele sunt RESAPATE, dar nu pentru ca li s-a revulcanizat SAPA ci pentru ca li s-a redat FORMA. Cuvintul e de provenienta engleza, la mama lui fiind RE-SHAPED (re-formate). In ziua de azi se foloseste termenul de RE-THREADED. ![]() Revenind la problema, eu am pe berlina gume reshapate (Malatesta) cu sens de rotatie. ![]() This post has been edited by Marty: 23 Jun 2006, 10:03 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
OK, cer scuze; una din partile anvelopei era numita "sapa", probabil tot un termen gen "delco", "bendix" si "valvolina".
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
GTX |
![]()
|
zilele astea am avut timp,am schimbat rotile fata,iar pe spate aveam un cauciuc mai mic,acela lam trecut rezerva ,acu nu mai bate,cred ca de aceea am dat 400000mii pe el
![]() |
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 00:01 |