DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme cutie sau transmisie?

csi
post 25 Jun 2006, 11:14
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutari tuturor!

Am avut un incident neplacut cu masina, care a condus la un troncanit puternic in partea din fata. Problema e ca nu stiu daca troncanitul e din zona rotilor sau vine de sub scut.
Va spun pe scurt ce s-a intamplat.

Vroiam sa-mi schimb cele 4 anvelope, ca aveam de iarna pe masina, si sa-mi pun de vara. In loc sa merg la o vulcanizare, am acceptat ca problema sa fie rezolvata "in familie". Crezand ca rotile se desfac usor, o ruda a mea a ridicat intai masina pe niste cricuri (in partea din fata), si, cu ea suspendata, a incercat sa desfac a rotile din fata. Fiindca erau stranse prosteste, nu a reusit, si a gasit solutie ingenioasa sa calce cineva frana de picior, iar el, inarmat cu un ciocan serios, a lovit in cheia fixata pe suruburi pana a reusit sa le desfaca. Precizez ca a uitat sa scoata masina din viteza. Toate bune si frumoase, am schimbat anvelopele, insa la primul drum cu masina a aparut urmatoarea problema:
cand plec de pe loc si atunci cand trec peste o denivelare usoara din carosabil(la o gropita e chiar dezastru) se aude un troncanit puternic in fata urmat de o trepidatie puternica a masinii. Zgomotul e asa de brutal, incat mi se pare imposibil sa fie de la vreo bucsa sau pivot. Daca drumul e perfect drept, fara denivelari, nu se aude acel troncanit, masina nu mai troncane nici la viteze mari. In special troncaneala se aude la deniveleri si gropi.

Care e scenariul de care mi-e cel mai teama. Masina fiind in viteza cand s-au desfacut rotile, mi-e teama sa nu fi fost afectata transmisia, ma refer in primul rand la cutia de viteze cu pinioanele ei, si la partea care face legatura intre cutie si planetare. Daca e cutia, ma gandesc ca 30% din valoare masinii s-a dus. maine merg cu ea in service, dar pana atunci vreau sa va consult si pe voi sa vad ce parere aveti, fiindca pana luni nu pot sa am liniste.

Multumesc.

--------------------
Dacia SuperRNova - SV-05-xxx 2001, Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
csi
post 25 Jun 2006, 12:49
Post #2

Membru incepator

NU MA INCURAJEAZA NIMENI ?!

--------------------
Dacia SuperRNova - SV-05-xxx 2001, Rapsodie
+
chicano
post 25 Jun 2006, 13:05
Post #3

Membru incepator

From: Bucharest

QUOTE(csi @ 25 Jun 2006, 12:49)
NU MA INCURAJEAZA NIMENI ?!
*

salut, nu am cunostinte in acest moment sa te ajut cu problema asta, doar ca pot sa te linistesc spunandu-ti ca cei de la service vor remedia imediat problema si zic eu, nu va fi ceva grav.
pe viitor insa, caci se poate sa ai pana de cauciuc la un moment dat, suruburile de la roata sa slabesc inainte sa ridici masina pe cric. acum nu stiu cat de importanta este ca a fost sau nu in viteza; cu frana aia de picior sunt putin in dubii...sa ne tii la curent cu ce s-a intamplat, bine? si nu in ultimul rand, succes la service!

--------------------
Laureate 1.4 - B-00-OOO 2006, 1,4 MPI
under construction
+
klaus
post 25 Jun 2006, 16:48
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Banuiesc ca te-ai uitat la bara stabilizatoare si prinderile ei ...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
SYL
post 25 Jun 2006, 20:13
Post #5

doc

From: IF, Balotesti

QUOTE(csi @ 25 Jun 2006, 12:14)
Crezand ca rotile se desfac usor, o ruda a mea a ridicat intai masina pe niste cricuri (in partea din fata), si, cu ea suspendata, a incercat sa desfac a rotile din fata.

Chiar nu stia ca prezoanele se slabesc/strang cu rotile pe sol, nu cu masina ridicata pe cric ? ohmy.gif

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
einstein1984
post 25 Jun 2006, 20:50
Post #6

fan Dacia

La naiba, asta am invatat in scoala de soferi. Si in plus, daca sunt prezoane stranse cu cheie pneumatica cu impact, se desfac ori cu o astfel de cheie, ori cu prelungitor de 1-2m (la camioane) aplicat cheii de roti.
De unde ai tras tu concluzia ca e de la transmisie? Tu folosesti transmisia numai in gropi, pe drum drept nu angreneaza pinioanele alea?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
DAVIDK
post 25 Jun 2006, 22:09
Post #7

Membru autentic

E din bucse. Coincidenta, accentuata si din cauza ridicarii rotilor (s-a relaxat suspensia)

--------------------
Renault Symbol Expression 2010, 1.4 16V
Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
+
nik1965
post 27 Jun 2006, 07:40
Post #8

Membru autentic

Bucsi bara stabilizatoare, bucsi brate, pivoti.
Stai linistit ca nu a patit nimic cutia, in mod normal sufera socuri mult mai dure decit niste simple lovituri cu ciocanul in cheia de desfacere a prezoanelor desi trebuiau slabite cu rotile pe sol, si oricum daca frina a fost actionata socurile nu s-au transmis la cutie ci s-au oprit in etrierii de frina.

Verifica cele de mai sus si nu ca ultima posibilitate coloana de directie (ax volan).

--------------------
dacia logan , duster - xx-xx-xxx 2005, 2017
+
Stefan_B
post 27 Jun 2006, 09:18
Post #9

Membru autentic

Uita-te la bucsile de prindere ale amortizoarelor pe caroserie. Incearca sa balansezi masina pe fiecare parte.

Si nu mai folosi ciocanul.

--------------------
+
ZaiR
post 27 Jun 2006, 10:59
Post #10

Against the System

QUOTE(Stefan_B @ 27 Jun 2006, 12:18)
Si nu mai folosi ciocanul.
*

Daca exista vreun roman care repara un lucru fara ciocan...inseamnca ca este sub acoperire....no offence
Totusi parerea mea este sa te uiti si la planetara

--------------------
DUCATI 900 SuperSport - este! 2003
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 00:52
Forum Renault