DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Viteză ardere GPL, reglaj avans pt GPL

șoferistul
post 5 Jul 2006, 18:51
Post #1

excesul de combustibil dăunează grav sănătății

Group: Members
From: București

Am o Dacie care a văzut aproape numai GPL în ultimii 80.000 Km. Vreau să mă asigur că mai merge așa mult și bine, pentru că nu dă semne de oboseală și CASCO la un Logan nou este mai mult decît cheltui eu pe an pentru CASCO și a păstra mașinuța mea în stare de încredere și de funcționare. De aceea doresc să îi reglez avansul pentru ca motorul să funcționeze ideal cu GPL, deoarece am observat că de cînd a venit căldura se încălzește mai tare în oraș cînd merge cu acest combustibil decît cu benzină.
Viteza de ardere și capacitatea calorică cum sunt comparativ cu benzina? Am văzut multe păreri cum că GPL distruge scaunul supapelor sau omoară motorul prin alte metode, dar nenominalizate. Schimb uleiul API cel puțin SJ la fiecare 5000 Km, odată cu filtrul de ulei și o dată pe an filtrul de aer.
Vă mulțimesc.

--------------------
Dacia Logan Prestige
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
anndi
post 6 Jul 2006, 01:53
Post #2

Membru autentic

From: Timisoara

GPL-ul intra-adevar distruge scaunele de la supape. Arderea e mai "uscata" decat pe benzina. Avansul il poti regla manual invartind stanga dereapta de delco pana obtii turatia maxima la relanti, dupa ce ai obtinut turaita maxima il dai o idee inapoi, putin de tot. Sau daca ai stroboscop te-ai scos. Cred ca stroboscop ii zice. Bafta!

--------------------
Renault Megane GT220 GrandTour 2014
+
șoferistul
post 6 Jul 2006, 18:26
Post #3

Din cîte am înțeles așa se reglează avansul pentru benzină. Tot de la benzină știu că reglajul pentru folosirea unui combustibil cu CO 95 diferă de reglajul pentru CO 98. Cum fac la GPL? Dacă viteza de ardere pe GPL este mai mică sau mai mare decît pe benzină, avansul se reglează la fel?

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
danny_b
post 7 Jul 2006, 17:46
Post #4

Membru

From: Cluj-Napoca

QUOTE(șoferistul @ 6 Jul 2006, 19:26)
Din cîte am înțeles așa se reglează avansul pentru benzină. Tot de la benzină știu că reglajul pentru folosirea unui combustibil cu CO 95 diferă de reglajul pentru CO 98. Cum fac la GPL? Dacă viteza de ardere pe GPL este mai mică sau mai mare decît pe benzină, avansul se reglează la fel?
*

La GPL se da PUTIN avans la aprindere.PUTIN inseamna undeva 2mm fata de pozitia de la benzina spre acumulator.Mie mi-a reglat avansul cu lampa stroboscopica si merge bine.Am testat-o spre Belis-Fintinele la deal si trage de numa.Acuma trebuie sa iei in calcul si ce gaz bagi in masina.Toate sunt GPL dar difera compozitia in functie de producator.Propanul e mai scump, butanul mai ieftin.Si nu ard la fel.Mai vorbim.

--------------------
DACIA dacia 1310 break 1990 GPL - CJ-01-XAN
Ascunse sunt caile DOMNULUI
+
șoferistul
post 8 Jul 2006, 10:04
Post #5

Mulțumesc pentru indicații.

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
diaconuliviu
post 11 Jul 2006, 13:20
Post #6

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Pe o schema de gestionare a avansului cu PIC scrie asa:
Se poate seta un avans maxim mai mic decit avansul la turatia medie, in scopul functionarii motorului cu gaze lichefiate.

Asta se traduce cam asa: la 2000 rpm pot seta avans 30 grade, la 4000 rpm, 25 grade, curba devenind "cazatoare".
Ma intreb de ce au afirmat asta? la turatii mari acel pulmon regleaza un amestec sarac?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
șoferistul
post 11 Jul 2006, 13:34
Post #7

Mulțumesc danny_b
Cu reglajul făcut după cum zici tu am consumat 7,5 L/100 Km la un drum Buc - Iași - Retur, mașina plină ochi, mers de familist convins, viteză medie orară de 55 Km/h cu pauzele de rigoare dictate de un bebeluș de 6 luni. Gazul de la Rîmnicul Sărat, de la Crimbogas, 1,55 RON/l.

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
anndi
post 11 Jul 2006, 22:58
Post #8

Membru autentic

QUOTE(șoferistul @ 11 Jul 2006, 14:34)
Mulțumesc danny_b
Cu reglajul făcut după cum zici tu am consumat 7,5 L/100 Km la un drum Buc - Iași - Retur, mașina plină ochi, mers de familist convins, viteză medie orară de 55 Km/h cu pauzele de rigoare dictate de un bebeluș de 6 luni. Gazul de la Rîmnicul Sărat, de la Crimbogas, 1,55 RON/l.
*

Cam iefitn GPL u la Rîmnicu Sarat, la noi e 1,85 la crimbo

--------------------
+
șoferistul
post 12 Jul 2006, 15:53
Post #9

tocmai de aceea am specificat prețul, ca să se vadă și calitatea.... consumul a fost foarte bun din cauza reglajului

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
Alex27Buc
post 13 Jul 2006, 22:50
Post #10

Membru incepator

QUOTE(șoferistul @ 6 Jul 2006, 20:26)
*

GPL are CO95... dc se respecta standardele de fabricatie.. lampa stroboscopica NU este utila la dacie ci doar la oltcit... daca delcoul nu are jocuri mari joc la arcul slab de la av centrifugal atunci valoarea reglata static corespunde cu cea reglata la lampa...

pt cei care vor sa fie mai catolici decat papa cumparati un led din astea noi cu lupa (extra-light le zice parca) inseriati o rez de 0,5-0,75K pe el legati la bobina de ind polarizand corect si dati-i bice cu discoteca in parcare seara...

lampa strob e imperios necesara la OLTCIT de exp unde ea asigura o mediere a plajei avansului intre pctul static de reglaj parca 10gr si cel de la 3000rpm care se face cu strob...

si dc kiar vreti stroboscop luati un blitz si alimentati grila de comanda ptrin-un cond de 68 pico direct de la bujia 1 sau 4... vedeti ca scanteile o mai iau si pe langa adica prin voi pana va dumiriti ce si cum cu izolatia dar dupa ce izolati partea de comanda grila calumea jucaria merge ok

--------------------
+
mihai0070
post 15 Aug 2006, 12:36
Post #11

NOVA Gt , 1997

From: Bucuresti

va spun cel mai ieftin gaz GPL intimnit in tara , am gasit in zona sibiu aproape de un petrom la o intersectie pretul era tare ciudat 1 ron / litru asa ca am facut plinul...ca doar merita.....

--------------------
Dacia Nova LPG Benzina 1997 GT Rosu 1600cc - 1-B-5550
+
Zaheiu
post 17 Aug 2006, 18:01
Post #12

Membru autentic

Eu pe nova cu GPL am avansul cu 2-3 grade peste maximul din curba cam la orice turatie (masurat cu strobo cu defazare). Trage f. bine si consuma putin.

--------------------
Dacia Nova chioara - vl02jcr
+
anndi
post 18 Aug 2006, 22:19
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Alex27Buc @ 13 Jul 2006, 23:50)
GPL are CO95...
*

GPL-ul nu are CO95! Crede-ma, are CO peste 100. Cineva spuena pe aici pe forum ca ar avea CO 130, dar nu stiu. Spun ca are CO peste 100 pentru ca dupa ce am luat din chiulasa de nova 2 mm cu benzina de 95 si uneori cu cea de 98 de la lukoil batea avansul. Pe GPL nu a batut nici o data avansul! Eu la nova nu am cu sa reglez avansul, se regleaza automat(cititor pe volanta). Tot ce pot sa fac e sa ii iau sau sai dau avans. Adica intre 4 si -4 grade parca cateva valori bine stabilite. Cu avansul reglat pentru benzina CO98(cum lo facut fabrica) merge perfect.

--------------------
+
Zaheiu
post 19 Aug 2006, 11:37
Post #14

Membru autentic

Da ce aprindere ai tu? E GTI?

--------------------
Dacia Nova chioara - vl02jcr
+
paul_p
post 19 Aug 2006, 12:58
Post #15

Membru autentic

From: psd=evil

GPL-ul are temperatura de ardere mai mare decat benzina. De aceea sunt afectate supapele de evacuare. Motoarele moderne folosesc materiale mai bune si rezista mai bine decat vechile dacii.

This post has been edited by paul_p: 19 Aug 2006, 14:12

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
anndi
post 19 Aug 2006, 14:03
Post #16

Membru autentic

QUOTE(Zaheiu @ 19 Aug 2006, 12:37)
Da ce aprindere ai tu? E GTI?
*

F2N si aprindere Bendix

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 03:42
Forum Renault