DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dauneaza motorina nasoala la dci?

ovidiugrecu
post 17 Jul 2006, 17:36
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Maroc

Vreau sa-mi iau LOGAN 1.5 dci, dar eu sunt in Maroc, aici nu au motorina Euro diesel (dar au pe sosele mai mult de 50% diesel si dintre astea destule moderne)
Am auzit ca fara eurodiesel LOGAN-ul are greturi; ceva comentarii?
A patit-o cineva?
Ori, invers, e cineva care utilizeaza pe LOGAN motorina neortodoxa si nu are necazuri?
Multumesc.

--------------------
Renault Clio III dci 65 CP 2006 Pack CA - 22794-A-56
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
woth
post 17 Jul 2006, 21:22
Post #2

Membru

Sistemul de injectie si pompa de motorina sunt sensibile la impuritati si apa.
Trebuie sa ai incredere in motorina pe care o bagi in rezervor.

Pe site-ul producatorului vei afla ce patesti daca sunt impuritati sau apa in motorina:

Delphi Diesel Systems

This post has been edited by woth: 17 Jul 2006, 21:23

--------------------
+
einstein1984
post 17 Jul 2006, 21:59
Post #3

fan Dacia

From: Bucuresti

Euro diesel fata de dieselul auto normal are ca diferenta doar continutul mai redus de sulf. In traducere, daca nu are apa sau impuritati in exces, nu are nimic in afara de faptul ca o sa se otraveasca catalizatorul mai repede. Pentru sistemul de injectie, motorina obisnuita , cu sulf e chiar mai buna pentru ca unge mai bine.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
alinakes
post 18 Jul 2006, 09:08
Post #4

X

From: X

Pe langa ce ti-au raspuns baietii mai sus eu ti-as recomanda sa mergi la benzinarie sau chiar la dealer-ii autorizati ( de la orice marca ce vinde masini diesel ) si sa afli daca nu cumva motorina folosita este compatibila cu cea Euro !

Trebuie sa existe niste norme , niste recomandari !

--------------------
X X X - X
+
ovidiugrecu
post 18 Jul 2006, 09:38
Post #5

Membru incepator

Va multumesc!

--------------------
+
AL
post 19 Jul 2006, 07:59
Post #6

Member

In Maroc se vand Loganuri... dealerii de acolo nu cred ca le-ar vinde si lumea nu cfred ca le-ar cumpara daca nu ar exista un sortiment de combustibil adecvat.... cel mai bine ar fi sa intrebi dealerii Dacia din Maroc ce tip de benzina/motorina recomanda ei pentru Logan... eventual sa ceri un raspuns scris!

info suplimentare aici:
http://www.dacia.ma/showroom/default/index.html
(sau http://www.daciagroup.com/ )

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
ovidiugrecu
post 19 Jul 2006, 20:10
Post #7

Membru incepator

QUOTE(AL @ 19 Jul 2006, 06:59)
In Maroc se vand Loganuri... dealerii de acolo nu cred ca le-ar vinde si lumea nu cfred ca le-ar cumpara daca nu ar exista un sortiment de combustibil adecvat.... cel mai bine ar fi sa intrebi dealerii Dacia din Maroc ce tip de benzina/motorina recomanda ei pentru Logan... eventual sa ceri un raspuns scris!

info suplimentare aici:
http://www.dacia.ma/showroom/default/index.html
(sau http://www.daciagroup.com/ )
*

Multumesc, Al! Bineinteles ca m-am plimbat si pe situl marocan al Dacia, eu lucrez in Maroc de ceva ani. Dar faptul ca astia cumpara LOGANURI doar pentru ca ar avea aici motorina in regula e numai o presupunere a ta, facuta cu un cap de european, pentru care logica e ceva normal... Aici, in Africa, nu mai e deloc asa; din ce am vazut pe-aici, nu m-ar surprinde sa aflu ca s-a stabilit demult sa se asigure piata interna cu motorina compatibila cu motoare Euro III, IV si sa nu se fi facut nimic. De aia intrebam daca sunt cazuri concrete de utilizatori care au/n-au patit-o.

--------------------
+
woth
post 19 Jul 2006, 21:32
Post #8

Membru

Daca ai atatea dubii mai bine iti iei un mpi. Producatorul pompei de motorina specifica clar ca daca exista putina mizerie sau apa in motorina, poti avea probleme urate.

--------------------
+
ovidiugrecu
post 20 Jul 2006, 09:27
Post #9

Membru incepator

QUOTE(woth @ 19 Jul 2006, 20:32)
Daca ai atatea dubii mai bine iti iei un mpi. Producatorul pompei de motorina specifica clar ca daca exista putina mizerie sau apa in motorina, poti avea probleme urate.
*

Neah, pentru ca, din motive obscure, aici nu se fac si nu se vind decit 1.4, si alea slab echipate. Singurul cu ABS si tot ce-i trebuie pe el este dci-ul.

--------------------
+
alinakes
post 20 Jul 2006, 10:41
Post #10

X

From: X

Cred ca AL ti-a dat cele mai bune raspunsuri !

Eu iti mai ofer o idee , incearca Vocea Clientului si pune-i pe ei sa caute si sa iti ofere un raspuns fara echivoc !

--------------------
X X X - X
+
rabdul
post 21 Jul 2006, 10:05
Post #11

Membru incepator

nu are legatura cu Maroc-ul, dar intreb si eu: pentru romanii din Romania care folosesc motorina autohtona. E bine din cand in cand sa punem un "bidonas" d-ala care se gaseste pe la peco cu fel si fel de substante care fac tot soiul de lucruri benefice pentru motor. intreb si eu pentru ca dupa cate inteleg substantele respective impiedica depunerile in injectoare. si daca da, cand trebuie pus, ce anume si cat de des. multumesc anticipat si scuze ca m-am bagat peste dl. din Maroc.

--------------------
Logan 1.5 DCi Laureate - B-09-RRT
+
Winy
post 21 Jul 2006, 10:55
Post #12

my Silver Bullet

From: Kronstadt

QUOTE(rabdul @ 21 Jul 2006, 11:05)
nu are legatura cu Maroc-ul, dar intreb si eu: pentru romanii din Romania care folosesc motorina autohtona. E bine din cand in cand sa punem un "bidonas" d-ala care se gaseste pe la peco cu fel si fel de substante care fac tot soiul de lucruri benefice pentru motor. intreb si eu pentru ca dupa cate inteleg substantele respective impiedica depunerile in injectoare. si daca da, cand trebuie pus, ce anume si cat de des. multumesc anticipat si scuze ca m-am bagat peste dl. din Maroc.
*

Vreau sa-ti spun ca dupa ~1000km deja suna altfel motorul cu toata ca alimentasem numai de la rompetrol euro3, 4,dupa ce am fost la service si am cerut o expertiza nu sa gasit o explicatie plauzibila la problema mea, sa ajuns la concluzia ca de la motorina este probabil,deci dupa ce sa scris aici pe forum si de la altii cu dci,este de a alimenta de la pompe cunoscute si trafic mare si..euro3 in rest cum o fii norocu,caci in Romania nu te poti baza pe nimica... parerea mea...iar despre aditivi, nu prea e bine de folosit cat este nou motoru doar daca folosesti motorina non euro(nu o lua ca sfat).

--------------------
Captur Life 90 Tce - 2016 - KAP
Doua lucruri sunt infinite, Spatiul si Prostia ~ Albert E.
+
DFA
post 21 Jul 2006, 12:49
Post #13

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Nu se recomandă folosirea de aditivi de curățare sau îmbunătățire a mai știu eu ce la motor!
Singurul aditiv pe care îl poți folosi (cu succes) este cel pentru prevenirea gelificării motorinei în rezervor, iarna, când e foarte frig (sub -10 grade C), ca să scadă punctul de îngheț al motorinei.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
AND
post 21 Jul 2006, 13:41
Post #14

Membru autentic

Din cate stiu, dCi-urile cu geometrie variabila sunt mai sensibile la motorina proasta, iar cel de pe logan nu are asa ceva.

Cumpara-l linistit...

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
ovidiugrecu
post 21 Jul 2006, 14:46
Post #15

Membru incepator

QUOTE(AND @ 21 Jul 2006, 12:41)
Din cate stiu, dCi-urile cu geometrie variabila sunt mai sensibile la motorina proasta, iar cel de pe logan nu are asa ceva.

Cumpara-l linistit...
*

Multumesc, iau dci-ul, mai ales ca nici nu prea am alegere. Aici taxele vamale sunt infioratoare si de aia s-a umplut Marocul de Loganuri, ca e fabricat (?) aici.
Multumiri inca o data tuturor, salutari, me out.

--------------------
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 12:37
Forum Renault