DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce facem cu piesele schimbate in service?, n-ar fi bine sa le luam cu noi?

colombina29
post 2 Aug 2006, 19:57
Post #1

Membru cu FI(c)AT

Group: Members
From: Acasa

Ma gandesc de multa vreme la aceasta problema. Se tot vorbeste de faptul ca piesele schimbate sunt proprietatea clientului(in afara perioadei de garantie). Oare n-ar fi un lucru bun ca piesele schimbate sa le luam cu noi acasa?

Nu de alta dar in felul acesta nu vom mai da posibilitatea firmelor producatoare de masini sa abuzeze de reconditionarea pieselor si revinderea lor ca piese noi. Ce ziceti? Ma gandesc ca o caseta de directie stricata, schimbata de pe masina mea, ar putea ajunge cu putin noroc la unul din voi. Sigur ca nu va doresc acest lucru, dar v-ar conveni? Sa stiti ca dati banii pe una noua, de la care asteptati o durabilitate si o functionalitate maxima si sa constatati ca pica mai repede decat precedenta...

Eu unul sunt de parere ca piesa schimbata ar trebui luata acasa si aruncata la gunoi. In felul acesta ii vom feri pe ceilalti( sau poate chiar pe noi, mai stii blink.gif ) de surprize neplacute. Astept cu interes opiniile voastre si daca s-a mai dezbatut acest subiect, va rog sa nu ma "pietrificati". Multumiri!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IceLorDD
post 2 Aug 2006, 20:05
Post #2

Membru incepator

From: Bucharest

eu am ales alta varianta ...dar cam periculoasa...am schimbat discurile de frana si placutele....au fost tocite la maxim ....discurile mai aveau cam 16 mm...si placutele vreo 4 mm biggrin.gif ..rezultatul au fost aruncat instant la gunoi.... biggrin.gif , chiar si asa pana daca nu el aruncau la gunoi le ceream acasa pe post de statueta biggrin.gif

--------------------
Ba ziceti voi de dacii ca sunt de kko...dar laptele nu e bun fara kko...
+
Ake
post 2 Aug 2006, 20:31
Post #3

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Eu chiar m-am hotarat ca la viitoarea revizie sa fac tot posibilul sa le las in service. Desi mai nou am observat ca nu te lasa si ti le pun in brate. Pana acum le-am tot luat cu mine: placute, bilele, pivoti.. pana mi s-a strans in portbagaj un maldar de fiare care trancanea la fiecare groapa. Cum sa le arunc la cosul de gunoi nu m-am indurat (de...suflet ecologist) le-am tot purtat cu mine pana am dat de un carutas conlocuitor pe care l-am facut mai bucuros cu vreo cateva chile de firatanii.

P.S. Parca n-are strict legatura cu Solenza topicul, nu-i asa?

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
colombina29
post 2 Aug 2006, 20:40
Post #4

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

QUOTE(Ake @ 2 Aug 2006, 21:31)
P.S. Parca n-are strict legatura cu Solenza topicul, nu-i asa?
*

Nu are legatura cu Solenza, e vorba de toate marcile. Eu nu ma refeream la consumabile - doar la piese de schimb!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
b64chr
post 3 Aug 2006, 07:27
Post #5

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Asa cum bine s-a observat, problema nu este specifica SLZ si se muta la Diverse.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
adimicu
post 3 Aug 2006, 12:41
Post #6

Membru incepator

From: Constanta

Si eu am fost placut surprins sa vad ca cei de la service mi-au pus frumos piesele in punga,in dreapta soferului.Mai mare a fost insa surpiza cand am ridicat punga de acolo si am vazut ca era sub ea cam 200 ml ulei iar eu in masina am mochete, asa ca data viitoare sa le opreasca ei.Un singur lucru ma intreb : cum de nu le-au pus pe scaun si le-au pus pe jos.

--------------------
Ford Focus 2005, 1.6Tdci 109Cp - CT 82 AUM
Cu cat maimuta se catara mai sus cu atat isi arata fundul mai bine.
+
EUROPE_
post 3 Aug 2006, 13:09
Post #7

membru reactiv

From: Craiova

Cat am fost la Renault, eu stiu ca mecanici imi dadeau piesele schimbate sa le pun in portbagaj. Daca de exemplu mai trebuia 200 de ml de antigel, completau iar restul la client in portbagaj. Asa e frumos, sau ar fi blush.gif .

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
Bill
post 3 Aug 2006, 14:35
Post #8

Membru autentic

Piesele schimbate pe perioada garantiei reparatii si piese de schimb, devin cu drepturi depline, proprietatea S.C Automobile Dacia S.A.

Carnetul de garantie, pag. 14

Dupa garantie, sunt piesele tale, faci ce vrei cu ele, dar trebuie reciclate si ele.
Cu bateria este o alta poveste, trebuie reciclata (contine acid sulfuric, plumb).

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
bion
post 3 Aug 2006, 17:46
Post #9

Membru autentic

From: TM

QUOTE(adimicu @ 3 Aug 2006, 15:41)
Si eu am fost placut surprins sa vad ca cei de la service mi-au pus frumos piesele in punga,in dreapta soferului.Mai mare a fost insa surpiza cand am ridicat punga de acolo si am vazut ca era sub ea cam 200 ml ulei iar eu in masina am mochete, asa ca data viitoare sa le opreasca ei.Un singur lucru ma intreb : cum de nu le-au pus pe scaun si le-au pus pe jos.
*

Au avut o scapare data viitoare le vor pune pe scaun fara punga biggrin.gif

Cu stima bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Asi
post 10 Aug 2006, 08:15
Post #10

Camaro SS

am fost foarte placut surprins sa vad cum se lucreaza intr-un service fara maimute.. service mercedes-benz.. am facut 2 saptamani practica pe acolo.

nu mi-a venit sa cred cum pentru fiecare chestie exista cate o ustensila.. bucsile se scot cu presa de bucsi, pistoanele etrierilo se baga inapoi cu presa de etrieri, inclusiv rotile de la masina se strang cu cheia dinamometrica (140Nm si 200Nm pt ML si G)... mai rar gasesti vreun ciocan prin service.. si rar auzi vreunul actionand (poate doar pe la sectia de tinichigerie si pe la NFZ (camioane)
in fine.. piesele se dadeau inapoi la client mai putin 2 chestii.. filtrul de ulei, si filtrul de carburant. (sunt pline de ulei, si de motorina in general.. -la alea pe benzina nu se schimba asa des filtrul de combustibil)- si se dadeau inapi la client toate piesele indiferent ca era dauna casco, garantie, revizie..etc.

daca la toate serviceurile romanesi s-ar lucra asa.. viata ar deveni o idee mai usoara.

This post has been edited by Asi: 10 Aug 2006, 08:16

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
Bill
post 10 Aug 2006, 08:55
Post #11

Membru autentic

Va fi si la noi asa (La Dacia). Cand? Peste un 1 an, 2, 5, nu stiu.
Dar din 2007 se vor schimba multe.

This post has been edited by Bill: 10 Aug 2006, 09:01

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
Loghy
post 11 Aug 2006, 00:09
Post #12

Membru autentic

La Ipso Otopeni m-au intrebat de fiecare data daca vreau piesele pe care le-au schimbat.

Le-am lasat lor... ce sa fac cu ele....

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI 2004 - Ambition - B XX RRJ
Good things come to those who wait...
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd May 2025 - 10:24
Forum Renault