DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> huruit ca la curse

mirceas
post 12 Aug 2006, 18:06
Post #1

Membru autentic

Group: Members

am o problema care ma streseaza, la viteze mai mari (peste 70 km/h) incepe motrul sa huruie destul de tare de parca sunt la curse, altfel merge ca unsa. nu reusesc sa imi dau seama de unde poate fi si la drumuri lungi nu e placut deloc.

am (re)echilibrat rotile, nimic. toba e in regula.

fulia de pe pompa de apa merge cam stramb, are si un mic joc la rulment. poate fi numai de la asta? vreau sa o schimb, nu am mai facut asta niciodata, imi ziceti daca e necesar sa scot si lichidul de racire... cum se schimba?

ce altceva as mai putea verifica?

--------------------
Astra 1.6 / Ex-Dacia 1310 '84 / Dacia 1310 TLX '89
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EUROPE_
post 12 Aug 2006, 23:09
Post #2

membru reactiv

From: Craiova

Pai stai putin, huruitul ala poate fi de la cutia de viteze. Completeaza cu ulei in cutie. Acum depinde ce fel de huruit ai, un fel de fluierat?

P.S. Si mie imi huruie cutia, e uzat pinionul, nu am ce-i face sad.gif .

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
mirceas
post 13 Aug 2006, 09:11
Post #3

Membru autentic

uleiul e la nivel, schimbat in primavara. l-am verificat si pe ala de curiozitate acum o luna.

mi-e greu sa explic cum e cu huruitul asta, nu e fluierat, e mai degraba ca si cum motorul e supra-turat (numai in a 4-a). inainte, pe la 100 km/h nu facea galagie, mergea destul de frumos, acum urla motorul de parca zici ca e masina de curse. exista si un moment (pe la 70 km/h) in care intra in usoare trepidatii, ziceam ca e de la roti, dar jentile nu sunt lovite, sunt echilibrate si fara capace (anvelope pe fata noi). dupa aceste trepidatii motorul (sau ceva) urla.

cutia urmeaza oricum sa o desfac si eu, o sa se verifice atunci si sincroane, tot.

capacul la pompa de apa vreau sa il schimb personal pentru ca cei de la service mi-au zis ca nu e nevoie, cica inca tine si sa nu dau bani degeaba, nu merita schimbat, asa ca nu au vrut sa umble la el ca nu prea era timp in ziua aia si aveam nevoie de masina. dar mie nu imi place cum merge.

--------------------
+
Twister
post 13 Aug 2006, 09:42
Post #4

Membru autentic

Rulment roata spate, identifica-l si schimba-l.

--------------------
Dacia 1310L 1397cm³ 1994 - CT-01-...
Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
+
mirceas
post 13 Aug 2006, 18:25
Post #5

Membru autentic

nici asta nu eb sad.gif, a fost unul care facea probleme acum o luna in urma. "fluiera" cel de pe stanga-spate, era evidenta treaba, dar a fost schimbat iar celalalt a fost verificat si e ok.

--------------------
+
colombina29
post 13 Aug 2006, 20:34
Post #6

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

Aveam si eu problema asta la dacia veche-1972 - la 70km/h avea un zgomot mai gros, care se "subtia" dupa ce treceam de 80 ... Probabil ca pe'acolo se ajunge la cuplul maxim...nu stiu sa-ti spun exact. Daca trepideaza, verifica bieletele de directie sau pivotii!

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
mirceas
post 14 Aug 2006, 06:03
Post #7

Membru autentic

o sa verific si asta, multam, desi directia a fost schimbata aproape integral toamna trecuta (am facut-o pentru siguranta, sa fiu cu sufletul impacat).

QUOTE(colombina29 @ 13 Aug 2006, 20:34)
Aveam si eu problema asta la dacia veche-1972 - la 70km/h avea un zgomot mai gros, care se "subtia" dupa ce treceam de 80 ... Probabil ca pe'acolo se ajunge la cuplul maxim...nu stiu sa-ti spun exact. Daca trepideaza, verifica bieletele de directie sau pivotii!
*

--------------------
+
andu911
post 14 Aug 2006, 06:24
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

vezi rulmentii de pe fata, sau din cutie

--------------------
- - -
+
mirceas
post 14 Aug 2006, 13:34
Post #9

Membru autentic

nici rulmentii de pe fata nu pot fi ca directia e ok, roti fata ok. stiu sigur ca au fost schimbati pe fata toamna trecuta.

cu cutia urmeaza sa o duc in service peste ceva timp, dar ma gandesc totusi cum de poate face zgomotul asta doar la viteza mare din cutie, nu si mai mica?! ca daca sunt in a 4-a si la 50-60 km/h atunci merge frumos, huruiala apare dupa ce o calc frumos si trece dincolo de 80.

QUOTE(andu911 @ 14 Aug 2006, 06:24)
vezi rulmentii de pe fata, sau din cutie
*

--------------------
+
EUROPE_
post 14 Aug 2006, 13:44
Post #10

membru reactiv

From: Craiova

Asa e si la mine, fostul proprietar, a mers mult timp fara ulei in cutie ( mai precis cu 1 L ). Am intrebat un mecanic de ce imi fluiera cutia pe la 60 km/h , si a zis ca pinioanele ( pinoinul de a 4, sau grupul conic ) sunt uzate si nu am ce sa ii fac. Probabil si tu ai aceeasi problema ca si mine.

This post has been edited by EUROPE_: 14 Aug 2006, 13:45

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
mirceas
post 14 Aug 2006, 13:52
Post #11

Membru autentic

sper sa fie asta, oricum cutia trebuie desfacuta. o sa ma si coste... sad.gif

la ea nu s-a umblat de cand e masina. cand am schimbat uleiul era suficient, dar era ca pamantul.

oricum in weekend-ul care vine schimb si capacul de la pompa de apa sa fiu sigur ca nu produce si ala cine stie ce vibratii.

multumesc de sfaturi!

--------------------
+
mad2max
post 21 Aug 2006, 23:25
Post #12

Membru incepator

From: Constanta

QUOTE(mirceas @ 12 Aug 2006, 19:06)
am o problema care ma streseaza, la viteze mai mari (peste 70 km/h) incepe motrul sa huruie destul de tare de parca sunt la curse, altfel merge ca unsa. nu reusesc sa imi dau seama de unde poate fi si la drumuri lungi nu e placut deloc.

am (re)echilibrat rotile, nimic. toba e in regula.

fulia de pe pompa de apa merge cam stramb, are si un mic joc la rulment. poate fi numai de la asta? vreau sa o schimb, nu am mai facut asta niciodata, imi ziceti daca e necesar sa scot si lichidul de racire... cum se schimba?

ce altceva as mai putea verifica?
*

salut. esti sigur ca este motorul cel care face zgomot ? uita-te la planetare, vezi ca s-ar putea sa aibe joc.alta varianta ar fi cutia de viteze, du-te la un mecanic. inca ceva , sfat : schimba capacul de la pompa de apa (cel pe care se monteaza fulia, despre care ai spus ca are joc) .

--------------------
Dacia Nova 1996 T 1,6 L - CT-04-ETP
crush master
+
mirceas
post 22 Aug 2006, 10:26
Post #13

Membru autentic

planetarele nu cred ca sunt, nu bate nici una, nici drept nici in viraje. capacul de la pompa de apa il schimb sambata ca vreau sa pun cu ocazia asta si fulie mica (sper sa imbunatatesc incarcarea bateriei macar putin). am luat de Scornicesti, se vede pe ea ca e de calitate.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 23:17
Forum Renault