DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> trepidatie volan

neaga26
post 15 Aug 2006, 10:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salut am si eu o problema la dacia mea de curand i-am schimbat o bieletea de directie si la viteza intre 120 km si 140 km are momente cand trepideaza rau volanul sau daca pun frana, rotile pe fata sunt echilibrate caucicurile nu au galme asa au spus cei de la vulcanizare mad.gif

--------------------
dacia dacia - B-17-DYP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 15 Aug 2006, 10:57
Post #2

Mesaj semiautomat

Cand ai schimbat bieleta ai facut paralelismul? mai pot fi discurile ovalizate daca face cand pui frana.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
mihai0070
post 17 Aug 2006, 21:53
Post #3

NOVA Gt , 1997

From: Bucuresti

fii mai explicit cu trepidatia asta...am si eu o trepidatie in volan la NOVA gt dar este majoritatea timpului cand pun frana...poate tot de la discuri...cat de puternica este ...

--------------------
Dacia Nova LPG Benzina 1997 GT Rosu 1600cc - 1-B-5550
+
EUROPE_
post 17 Aug 2006, 22:26
Post #4

membru reactiv

From: Craiova

Ca sa nu mai deschid alt topic, scriu aici, am o problema, trag de volan, se roteste greu ( cand automobilul nu e in miscare ), obosesc tragand de el, am bagat vaselina in caseta ( am dat burdufurile alea de cauciuc si am "bagat acolo la greu" ), dar degeaba sad.gif . Oare nu am pus cat trebuie? Sau problema e alta?

This post has been edited by EUROPE_: 17 Aug 2006, 22:27

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
vyper
post 17 Aug 2006, 23:22
Post #5

speed_man

EUROPE problema ta e ca nai servo ....ca de e dacie tongue.gif e normal sa se roteasca greu daca stai pe loc...vezi ca s-ar putea totusi daca ai vazut u ca se roteste mai greu ca la altii e posibil sa ai cauciucuri mai groase wink.gif

--------------------
dacia 1310 TX 1986 berlina - DJ-05-SGR
nu da inapoi atunci cand ai dreptate...da nici n-o arde aiurea frate...
+
mihai0070
post 18 Aug 2006, 07:25
Post #6

NOVA Gt , 1997

Asa este si mai verifica sa nu ai si joc in caseta...(la tine se pot pune distantiere daca ai joc) vezi cate ture ai stanga - dreapta si daca roata sezizeaza imediat miscarea...

--------------------
Dacia Nova LPG Benzina 1997 GT Rosu 1600cc - 1-B-5550
+
EUROPE_
post 18 Aug 2006, 10:38
Post #7

membru reactiv

Ok, multumesc de sfaturi, la mine se roteste mai greu ca la altii sad.gif . Dar o sa verific.
La dacia pe care am avut-o, se rotea foate usor pe loc ( la fel de usor ca la un logan cu servo, sau aproape... ). Daca fac cate-va manevre, obosesc tragand de volan sad.gif , dar cred ca incep sa ma obisnuiesc.

This post has been edited by EUROPE_: 18 Aug 2006, 10:42

--------------------
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
Axll
post 18 Aug 2006, 22:12
Post #8

Membru autentic

fa si tu o geometrie a rotilor, si mai e ceva: sunt citeva piese pe masina care se scimba doar in perechi. iar bieletele de directie sunt unele dintre ele

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
am vrut mai mult...decit normal...
+
EUROPE_
post 18 Aug 2006, 23:26
Post #9

membru reactiv

Bieletele de directie sunt tip nou, directia si geometria rotilor a fost facuta atunci cand au fost schibate bieletele. In mers nu am probleme, nu trepideaza, cel putin pana la 120 km/h... ca atat i-am dat biggrin.gif . Masina merge destul de lin si bine la aceasta viteza ( cu exceptia denivelarilor sau gropilor ).

--------------------
+
GTX
post 19 Aug 2006, 00:05
Post #10

membru retras

iti zic sigur ca e de la caseta de directie,acum 2 zile am duso pe a mea in service pt ca si mie imi trepida volanul peste 120 si de la caseta de directie,tre so vand si de aceea mam dus,si la mine era la fel,am schimbat planetara,tot si o amarata de bucse...

This post has been edited by GTX: 19 Aug 2006, 00:05

--------------------
Dacia Opel Astra 2001 1998 berlina
www.tuning-pe.net
+
carsene
post 19 Aug 2006, 08:20
Post #11

Membru incepator

QUOTE(EUROPE_ @ 17 Aug 2006, 22:26)
Ca sa nu mai deschid alt topic, scriu aici, am o problema, trag de volan, se roteste greu ( cand automobilul nu e in  miscare ), obosesc tragand de el, am bagat vaselina in caseta ( am dat burdufurile alea de cauciuc si am "bagat acolo la greu" ), dar degeaba sad.gif .  Oare nu am pus cat trebuie? Sau problema e alta?
*

Vaselina din cate stiu eu se baga la caseta de directie pe la tachetul de la cremaliera, cel care asista jocul transversal al tijei cremaliere. Este destul de usor de gasit pe sub masina fix sub axul care vine de la volan. Daca acesta este prea strans poate sa-ti genereze o miscare mai greoaie a volanului, exact ca la casetele de directie care au surub de reglaj al jocului. In principiu este destul de usor de rezolvat problema, daca asta este problema ta (daca vrei te pot ajuta explicand mai detaliat, imi dai PM si vorbim).
O alta cauza a mersului greu al directiei ar fi schimbarea pivotilor cu unii foarte stransi, bielete noi care au nuca prinsa in fuzeta foarte stransa din fabrica, etc.
Depinde cand ai constatat ca a inceput sa tragi mai greu de volan si ce operatiune ai facut inainte de a constata asta.

This post has been edited by carsene: 19 Aug 2006, 08:26

--------------------
ford c-max 2004
cine face si desface toata ziua are ce face... :P
+
carsene
post 19 Aug 2006, 08:25
Post #12

Membru incepator

QUOTE(neaga26 @ 15 Aug 2006, 10:52)
salut am si eu o problema la dacia mea de curand i-am schimbat o bieletea de directie si la viteza intre 120 km si 140 km are momente cand trepideaza rau volanul sau daca pun frana, rotile pe fata sunt echilibrate caucicurile nu au galme asa au spus cei de la vulcanizare  mad.gif
*

Ce inseamna ca are 'momente' mai axact? Daca nu e o regula generala nu cred ca trebuie sa te sperii. Daca se intampla de fiecare data incearca sa verifici anvelopele, mi s-a intimplat si la un Ford nou chestia asta (anvelopele erau nou achizitionate, dar se pare ca unul dintre ele avea probleme la elasticitate) problema rezolvata prin schimbarea anvelopelor.
Inainte de a schimba bieleta nu aveai trepidatia? Ai verificat eventualele jocuri in sistemul de directie?

--------------------
ford c-max 2004
cine face si desface toata ziua are ce face... :P
+
EUROPE_
post 19 Aug 2006, 09:40
Post #13

membru reactiv

QUOTE(carsene @ 19 Aug 2006, 09:20)
Depinde cand ai constatat ca a inceput sa tragi mai greu de volan si ce operatiune ai facut inainte de a constata asta.
*

Asta am constatat din prima seara de cand am cumparat-o. O sa iti trimet PM.

--------------------
+
neaga26
post 19 Aug 2006, 14:03
Post #14

Membru incepator

[quote=argon,15 Aug 2006, 12:57]
Cand ai schimbat bieleta ai facut paralelismul? mai pot fi discurile ovalizate daca face cand pui frana.
*

[/quote geometria a fost facuta, discurile nu sunt ovalizate mi-a spus cineva ca poate sa fie de la capace sau un cauciuc sa aiba galma, trepidatia este intre 120km si 140 km dar nu mereu mad.gif

--------------------
dacia dacia - B-17-DYP
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 18:40
Forum Renault