Simulare de variabile aleatorii
![]() ![]() ![]() |
Simulare de variabile aleatorii
GeorgeB |
![]()
|
||
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|||
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Man, da si tu mai multe detalii.. Caci simularea variabilelor aleatorii se face in mai multe feluri, cu diferiti algoritmi. Mai stii ceva de proiect ? In ce limbaj ai nevoie ?
Chestia asta e teoretica - cum sa generezi variabile aleatorii (caci oricat de performat e un computer - variabilele sunt pseudoaleatorii - caci se pleaca de la un seed si se genereaza apoi dupa algoritm). Si seedul daca il generezi aleator, tot pleci de la un alt seed. Ce vreau sa spun e ca f. probabil sa fie pe net proiecte gata facute fiind o chestie teoretica. Zi cat mai multe detalii de el, inclusiv limbajul de programare.. si vedem ce gasim. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
este vorba de generare de variabile neuniforme folosind 1 din urmatoarele metode:
metoda inversa; metoda compunerii sau amestecarii metoda respingerii programul poate sa fie in pascal, c , c++ . |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
GeorgeB |
![]()
|
mai multe nu stiu ce sa spun pot sa postez algoritmii aici , dar sunt teoretici nu practici. zice de ex se genereaza o variabila Y care are functia de repartitie H[y] pai cine stie ce inseamna asta in limbaj de programare .
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Zi mai bine ca vrei sa ghicesti numerele la Loto si-ti trebe un program sa ti le dea moka :twisted:
Cam atit am priceput din toata pasareasca asta cu variabile, algoritmi si alte dihanii miscatoare pe ecran :inger: |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
GeorgeB |
![]()
|
nu mah fara misto . am nevoie de un asemenea program si nu stiu cum draq se face ca e doar teorie. nu am vazut nici un program practic sad.gif hai veniti si voi cu ceva constructiv.
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
George, te-as ajuta cu mare placere, dar limba imi e straina (n-am mai auzit de analiza matematica din liceu).
Dar, intreb si io ca profanu, nu exista un forum al matematicienilor? Banuiesc ca ei sint pasionati de numere si alte combinari de 49 luate cite 6 :wink: |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Uite ce am gasit:
O chestie faina - si exact ce ai tu nevoie - scrisa insa in java. http://www.particle.kth.se/~lindsey/JavaCo...7/genDists.html Te poate ajuta insa, caci pana la urma matematica in sine e usor de convertit intre java si C++ (sper ca le stii pe amandoua cat de cat). Pur si simplu faci copy paste la partea de calcul, si ajustezi putin declaratiile variabilelor. Si am mai gasit: http://www.agner.org/random/ .... Non-uniform random number generators in C++ Description: C++ class library generating random numbers with the following distributions: normal, bernoulli, poisson, binomial, hypergeometric, Wallenius' and Fisher's noncentral hypergeometric, multinomial, multivariate hypergeometric, and multivariate Fisher's and Wallenius' noncentral hypergeometric distributions. A function for shuffling numbers is also included, as well as C++ examples showing how to use these functions. Most of the functions are fast and accurate, even for extreme values of the parameters. You have the choice of using any of the uniform random number generators listed above (C++ or assembly) as base for these non-uniform random number generators. Si e si un link acolo. Pare destul de complicat - trebuie sa alegi despre ce e vorba. Sper sa te descurci cu prima, sau daca ai rabdare sa cauti pe google, iti recomand pentru inceput criteriile: Generating Non-Uniform Distributions "Transformation Method" random generate pascal source code "Rejection Method" random cpp code ... |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
:shock: ce destepti e baietii astia domle ! bravos natiune
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 22:58 |