planetara au ba?, nu stiu ce este
![]() ![]() ![]() |
planetara au ba?, nu stiu ce este
petronelluigi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 5 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
ex - dacia
supernova
2002 clima
- IL-**-***
|
|||
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Da, este planetara. Probabil pana ai schimbat tu burduful a intrat nisip si mizerie si s-a uzat. Planetara are 2 zone in care se poate uza - una la roata si cealalta spre cutie. poti sa te bagi sub masina si sa misti de planetara, o sa iti dai seama daca are joc. Si eu am problema ta, ieri am dus planetara dreapta la rectificat si azi ma duc sa o iau
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Xplode |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 5 January 05 ![]() |
Iti dai seama daca e planetara in sarcina. Planetara trebuie sa iti bata cand iei viraj stanga si accelerezi. Daca iei piciorul de pe acceleratie nu se aude nimic. Pe drum drept puterea se distribuie egal pe puntea fata si de aceea nu auzi. Singurul caz in care auzi pe un drum drept e pe unul denivelat. Cand sunt hop-uri si masina sare nitel atunci auzi si planetara.
@Andy: Nu vreau sa te dezamagesc, dar nu am auzit pana in mom de fata de planetare reconditionate care sa tina mai mult de 1-2000 km, asta in cel mai bun caz. Poate vei fi tu cel norocos, dar parerea mea e ca intr-un final tot la una noua ajungi. |
--------------------
Dacia
Logan Laureat
- B-77-xxx Logan=Renult vs Logan=Dacia
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu ma dezamagesti, eu stiu cativa oameni care le-au reconditionat si in 20-30 de mii nu au avut probleme. In plus le reconditionez la cineva care lucreaza foarte bine. Evident, daca ai bani mai bine iei noua, din pacate eu sunt cam stramtorat acum.
De asemenea daca planetara e foarte uzata se aude batand si la decelerari/franari nu numai in sarcina. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
virtualu |
![]()
|
![]() om_serios Group: Members Posts: 198 Joined: 6 June 06 ![]() |
Intradevar, stiu si eu pe cineva care a reconditionat acum aprox. 20mii km si nu are probleme. Acum depinde si pe ce drumuri mergi si cat de tare accelerezi cand faci viraje stranse...
|
--------------------
dacia
supernova
2001 - clima
|
|
petronelluigi |
![]()
|
ideal e sa iei planetara noua,dar cand nu e loc.......varientezi,reconditionezi s.a.m.d.multumesc de sfaturile bune si prompte
|
--------------------
ex - dacia
supernova
2002 clima
- IL-**-***
|
|
zerillos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 24 September 05 ![]() |
Acum 5 min am postat pe alt topic. Mie imi face la fel dar cand iau curba stanga se aude in partea dreapta. Doar in viraj..in rest deloc. E problema veche. Am schimbat capul de bara acum 3 luni si nimic. Acum 2 zile am fost la service si dupa ce a facut proba pe drum verdictul a fost planetara !!!... Apropo..vreau sa o schimb peste o luna jumate.... E vreo problema daca o mai lungesc, mai ales ca am de facut un drum in tara de 700 km?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
petronelluigi |
![]()
|
daca se aude cloncanitul acela ciclic in dreapta cand iei curba in stanga cred ca este planetara dreapta,la mine se aude la cutie cand iau stanga si la roata stanga cand iau dreapta
|
--------------------
ex - dacia
supernova
2002 clima
- IL-**-***
|
|
petronelluigi |
![]()
|
QUOTE(zerillos @ 7 Sep 2006, 12:58) Acum 5 min am postat pe alt topic. Mie imi face la fel dar cand iau curba stanga se aude in partea dreapta. Doar in viraj..in rest deloc. E problema veche. Am schimbat capul de bara acum 3 luni si nimic. Acum 2 zile am fost la service si dupa ce a facut proba pe drum verdictul a fost planetara !!!... Apropo..vreau sa o schimb peste o luna jumate.... E vreo problema daca o mai lungesc, mai ales ca am de facut un drum in tara de 700 km? in plus eu merg cu ea asa de vreo 4-5 luni si am facut vreo 4-5000 in tzara dar merg destul de atent |
--------------------
ex - dacia
supernova
2002 clima
- IL-**-***
|
|
zerillos |
![]()
|
atent ce inseamna?.... atenti suntem toti....dar daca e sa cada..cade !!!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
petronelluigi |
![]()
|
QUOTE(zerillos @ 7 Sep 2006, 13:15) de acord cu tine zerillos,fiind auto pp fiecare este atent,dar gradul de atentie tine de maiestria fiecaruia,unul e mai atent la gropi,unul rupe asfaltul cand pleaca dep ep loc si mai pleaca si in viraj si multe alte aspecte. daca ma insel,e doar o parere nimic mai mult |
--------------------
ex - dacia
supernova
2002 clima
- IL-**-***
|
|
Xplode |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 5 January 05 ![]() |
Cand ai o planetara care bate (troncanit ciclic, circa 2-3 batai destul de puternice pe sec) mers atent nu are leg cu gropile. Ideea e sa nu fortezi demarajele, mai ales pe curbe.
In momentul in care virezi stanga sau dreapta, puterea motorului se transmite in mare parte pe roata exterioara virajului. Ex: iei curba stanga, roata exterioara este cea din dreapta. Deci....daca iti bate o planetara, nu lua curba pe partea opusa ei accelerand. Incearca sa tii cel mult piciorul constant pe acceleratie, daca nu chiar sa reduci usor viteza. Nu ai treaba cu gropile (nu ma refer la cele mari la care iti strici si altele pe la articulatie) |
--------------------
Dacia
Logan Laureat
- B-77-xxx Logan=Renult vs Logan=Dacia
|
|
petronelluigi |
![]()
|
nu zici rau ce zici Xplode,dar gropile de pe drumurile noastre nu sunt neglijabile de loc,iar impreuna cu toate celelalte conditii,(piatra cubicaneuniforma,linii de tramvai sau cale ferata neaduse la nivel,chiar,de ce i-o spune trecere la nivel cu calea ferata ca nu prea este), duc la stricarea prematura a marii parti din fata, printre care si planetara.esti mai mereu nevoit sa accelerezi cand intri pe un drum cu prioritate, pt ca mai mereu se gaseste cate unul care tb neaparat sa areta el ce poate masina lui,si tb ori sa-l lasi ori sa intri putin mai tare,moment in care vrei nu vrei,planetara suporta ceea ce suporta......in fine,de acord cu tine,si una peste alta,planetara mea tot bate,asa ca multe altele.......numai de bine sa auzim
|
--------------------
ex - dacia
supernova
2002 clima
- IL-**-***
|
|
virtualu |
![]()
|
![]() om_serios Group: Members Posts: 198 Joined: 6 June 06 ![]() |
700 km se presupune ca e la drum lung... asa ca te duce lejer... ( sunt patit! )
|
--------------------
dacia
supernova
2001 - clima
|
|
zerillos |
![]()
|
ok... o sa ajung in drumul meu si in bucuresti in vitan sa vad cat e o planetara dreapta...
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 8V
2000
|
|
vyalli |
![]()
|
![]() Pe zona Group: Members Posts: 809 Joined: 16 March 06 ![]() |
Stie cineva unde se reconditioneza planetarele?????, vreun meserias ceva care a lucrat la cineva si a fost multumit.
|
--------------------
logan negru
Laureat
2009
- B-xx-JPA Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001 |
|
madafakaru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 23 September 06 ![]() |
aceiasi prob;ema am avut-o si io,cand luam curba a dreapta facea urat de tot dar io am schimbat toate bucsele,pivotii,plus ca planetara era nestransa(asa mi-a recomandat de la service, asa am facut acum merge,mai bate doar in curbele stranse in care o calc calumea)incercati si voi poate merge
|
--------------------
dacia
1300
1980
- cs 02 zyc
|
|
cosad |
![]()
|
![]() service advice Group: Members Posts: 137 Joined: 21 August 05 ![]() |
340 RON planetara dreapta model nou cu burdufe tari in targ la Vitan , bineinteles cu garantie 18 luni daca sunt montate in service autorizat Dacia unde manopera nu poate depasi 50 RON , timp de lucru maxim 1 ora.
This post has been edited by cosad: 5 Oct 2006, 10:20 |
--------------------
dacia
solenza
- B-**-***
|
|
cefera_4 |
![]()
|
![]() amator Group: Members Posts: 23 Joined: 14 December 06 From: CHISINAU ![]() |
Salut, am patit la un semafor cu 5 km/h sa ma paraseasca planetara din reapta de la cutie
![]() ![]() Am pus alt,uzata, si numai am iesit in service vre-o 5 metri iar mi-au iesit bilutele din burduf????????????????????? POATE CINEVA M-A DEOCHIAT si sa ma duc la un parinte sa o deschinte, masina, |
--------------------
dacia break
1310
1996
- B 45 ***
|
|
petronelluigi |
![]()
|
am reconditionat-o pe cea stanga acu 2 sapt,am facut cam 1000km si inca nu se aude nimic nasol,sper sa ma tina......macar pana ies din iarna.....cred ca tot una noua e solutia cea mai buna
|
--------------------
ex - dacia
supernova
2002 clima
- IL-**-***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 15:35 |