Niste intrebari despre condusul in Romania
![]() ![]() ![]() |
Niste intrebari despre condusul in Romania
Soopermouse |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 13 September 06 From: Leicester, UK ![]() |
|
||
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Deloc dificil. Cumperi din lanturi mari de benzinarii (petrom, OMV, MOL, Lukoil etc), fiecare are cate un sortiment de motorina "premium"
2. Daca e pe numale tau sau proprietarul calatoreste cu tine, doar de carnet. Daca nu, mai ai nevoie si de o procura de la proprietar. 3. Intra pe www.rarom.ro si apoi din dreapta selectezi OCS, apoi "lista unitati service", alegi judetul si ti le afiseaza pe toate. Gasesti service-uri autorizate Citroen 4. nu stiu ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
4. Arad-Deva-Sibiu-Fagaras-Brasov-Sinaia-Ploiesti-Bucuresti.
Drumul e ireprosabil. Grija la depasiri, presupun ca ai volanul pe invers fata de restu' lumii. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Bai nene zici ca suntem tara bananiera asa intrebari pun unii oameni.
1. euro 3,4 sau 5 ? 2. permis de conducere si pasaport, sa nu uiti sa iti cumperi rovigneta dupa vama la vreun peco 3. auzi la voi acolo nu exista google ? sau pe cartea masinii nu ai un numar de telefon de la citron asistance ? 4. ti-a raspuns cineva mai sus (da' voi n-aveti GPS ma ?) - macar o harta sa-ti cumperi si sa te uiti dupa indicatoare 5 si cel mai important ...stai pe partea dreapta ![]() This post has been edited by Ant: 13 Sep 2006, 15:53 |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
Soopermouse |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 13 September 06 From: Leicester, UK ![]() |
Multumesc. Am nevoie de un sticker special pe masina care sa zica ca am volanul pe dreapta? ( ca in Israel si USA)?
Intrebare cretina: cat costa litrul de Diesel? |
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
Soopermouse |
![]()
|
QUOTE(Ant @ 13 Sep 2006, 16:52) Bai nene zici ca suntem tara bananiera asa intrebari pun unii oameni. 1. euro 3,4 sau 5 ? 2. permis de conducere si pasaport, sa nu uiti sa iti cumperi rovigneta dupa vama la vreun peco 3. auzi la voi acolo nu exista google ? sau pe cartea masinii nu ai un numar de telefon de la citron asistance ? 4. ti-a raspuns cineva mai sus (da' voi n-aveti GPS ma ?) - macar o harta sa-ti cumperi si sa te uiti dupa indicatoare 5 si cel mai important ...stai pe partea dreapta ![]() 3. Am un numar de telefon de la Citroen Assistance. Sau mai multe. Dar nu am unul pentru Romania .Intrebarea este cat sunt de raspandite, ca sa nu ma trezesc cu masina praf pe unde si-a luat dracul nuapte buna, numai ca sa aflu ca cel mai apropriat Citroen Centre e la 300 de kilometri distanta. 4. Ca sa folosesti GPS in Romania, itzi trebuie cardul cu harta, pe care nu stiu daca o gasesc compatibila cu navman. Intrebarea era in legatura cu starea drumurilor, care informatie nu se gaseste nici pe harta si nici GPS-ul n-o stie (nu toate gropile sunt vizibile de pe orbita). |
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Soopermouse @ 13 Sep 2006, 17:54) Multumesc. Am nevoie de un sticker special pe masina care sa zica ca am volanul pe dreapta? ( ca in Israel si USA)? Nu, dar cred ca ar fi binevenit QUOTE(Soopermouse @ 13 Sep 2006, 17:54) Cam un euro. EDIT: Si nu, nu poti plati in euro sau in lire. Iar lirele sterline schimba-le numai la case de schimb din banci, pentru ca la alea de pe strada cursul e foarte mic (nu-i cerere) This post has been edited by tatabobu: 13 Sep 2006, 17:49 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Sau iei un card la tine si platesti cu cardul la statiile mari: OMV, MOL, ROMPETROL, etc
Vigneta sau taxa de drum. O sa te taxele la iesirea din tara. Verifica mai ales masinile inmatriculate in afara .ro si te taxeaza daca nu o ai. Incearca sa o cumperi undeva la granita sau prima statie mai mare. OMV stiu ca au si platesti si cu cardul. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Soopermouse, sper sa nu par prea pe langa intrebare, dar fiindca tot ai intrebat despre condusul in Romania:
Cat de sigur(a) esti ca vrei sa vii cu masina cu volan pe dreapta in Ro? Noi nu avem drumuri sigure si civilizatia strazii nici pentru cei care vin din afara cu volan pe stanga, darmite sa conduci o masina cu volan pe dreapta. Hai, in oras mai e cum e, dar in afara vei fi nevoit sa depasesti la greu carute, tractoare, camioane, tot soiul de alti berbeci. Iar vizibilitatea in depasiri de pe locul din dreapta e, hmmm... Trebuie sa tii cont ca aici nu ti se permite in trafic nici cea mai mica greseala. Daca faci o manevra nelalocul ei, sau eziti o clipita, sau nu te dai la timp din calea terminatilor care-ti dau flash-uri cu farurile, risti sa fii injurat(a), scuipat(a), sa fii depasit(a) si apoi sa ti se franeze brusc in fata, s.a.m.d. Nu sunt exagerari, sunt lucruri de care noi le lovim zilnic aici. Ori, tu conducand cu volan pe dreapta, vei avea din start griji suplimentare. Ai putea lua in calcul, in functie de cat vei conduce, si imprumutul / inchirierea unei masini de aici pe perioada sederii. Nu vreau sa declansez flame gratuite, nici sa apara din nou posturi "versus". Vreau doar ca impreuna sa putem contribui cu opinii si sfaturi pt. ca Soopermouse sa aiba parte de o experienta cat mai placuta la noi, sa mai vina si alta data si sa cheltuie aici ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Soopermouse @ 13 Sep 2006, 18:05) 3. Am un numar de telefon de la Citroen Assistance. Sau mai multe. Dar nu am unul pentru Romania .Intrebarea este cat sunt de raspandite, ca sa nu ma trezesc cu masina praf pe unde si-a luat dracul nuapte buna, numai ca sa aflu ca cel mai apropriat Citroen Centre e la 300 de kilometri distanta. .............. vezi aici: http://www.citroen.ro/dealers.php din ce vad eu pe harta aia, aproape in fiecare judet exista o reprezentanta Citroen. vezi prin ce judete treci si ia numerele de telefon de la fiecare. mai merita sa iei si numarul de la importator(e la Contact, in pagina principala). mai merita sa ai si numarul de la Dacia Asistenta: 0248.500.500. Daca ramai in pana , ii chemi si te ajuta sau te tracteaza pana unde vrei(din cate stiu eu, vin la orice marca de masini, nu numai dacia; costa, dar macar nu dormi in masina, pe camp). |
-------------------- |
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
Soopermouse |
![]()
|
QUOTE(adip @ 13 Sep 2006, 19:57) Soopermouse, sper sa nu par prea pe langa intrebare, dar fiindca tot ai intrebat despre condusul in Romania: Cat de sigur(a) esti ca vrei sa vii cu masina cu volan pe dreapta in Ro? Noi nu avem drumuri sigure si civilizatia strazii nici pentru cei care vin din afara cu volan pe stanga, darmite sa conduci o masina cu volan pe dreapta. Hai, in oras mai e cum e, dar in afara vei fi nevoit sa depasesti la greu carute, tractoare, camioane, tot soiul de alti berbeci. Iar vizibilitatea in depasiri de pe locul din dreapta e, hmmm... Trebuie sa tii cont ca aici nu ti se permite in trafic nici cea mai mica greseala. Daca faci o manevra nelalocul ei, sau eziti o clipita, sau nu te dai la timp din calea terminatilor care-ti dau flash-uri cu farurile, risti sa fii injurat(a), scuipat(a), sa fii depasit(a) si apoi sa ti se franeze brusc in fata, s.a.m.d. Nu sunt exagerari, sunt lucruri de care noi le lovim zilnic aici. Ori, tu conducand cu volan pe dreapta, vei avea din start griji suplimentare. Ai putea lua in calcul, in functie de cat vei conduce, si imprumutul / inchirierea unei masini de aici pe perioada sederii. Nu vreau sa declansez flame gratuite, nici sa apara din nou posturi "versus". Vreau doar ca impreuna sa putem contribui cu opinii si sfaturi pt. ca Soopermouse sa aiba parte de o experienta cat mai placuta la noi, sa mai vina si alta data si sa cheltuie aici ![]() Am mai condus in afara marii Britanii, si n-am avut ingrozitor de multe probleme, in vara asta am parcurs cam 1200 de mile prin Europa. ![]() ![]() M-am gandit sa inchiriez o masina in Romania, dar asta inseamna fie sa imi las masina acasa, sa vin cu avionul in ROmania, sa ma intorc in Anglia, si pe urma sa conduc inapoi pe continent, or sa-mi las masina in Ungaria sau in Austria. Imi pare rau daca am lasat impresia ca incerc sa denigrez Romania, nu vreau decat niste informatii. Nu am mai fost in Romania de 4 ani, si ma astept ca lucrurile sa se fi schimbat. |
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, s-au schibat... dar cred ca in mai rau.
![]() Aglomeratia este muuult mai mare. Ca sa nu ai foarte multe probleme cu traficul incearca sa-ti gasesti rute cu 2 benzi pe sens. This post has been edited by Loghy: 13 Sep 2006, 23:15 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
Soopermouse |
![]()
|
|
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Drumul Timisoara - Severin - Crioava nu-l cunosc.
Celalalt este bun |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Prietene roman din UK iti spun doar atat , nu o lua pe Timisoara-Severin ca e jale , fa cum a zis Argon si o sa fie ok .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Soopermouse |
![]()
|
|
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Sa revi cu impresiile pe care ti le-au facut Romania , romanii in 2006 . Salutari .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Soopermouse |
![]()
|
QUOTE(big2003 @ 14 Sep 2006, 05:11) Multumesc, o sa incerc. Sper ca daca lucrurile merg bine, sa vin mult mai des de acum inainte. Vreau sa investesc in Romania, sper ca nu voi pati ca in 2002, cand mi s-a cerut spaga £50,000 numai pentru actele necesare deschiderii unei afaceri. |
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Fii atent cu condusul in Romania ce polita de asigurare iti faci acolo acasa (in UK) caci nu toate sunt valabile in Romania, sau sunt valabile in situatii total nepractice (de exemplu s-ar putea sa ai nevoie de datele unui sofer care te-a lovit si a plecat mult prea in graba ca sa ofere ajutor sau informatii despre permisul lui de conducere, asigurare, samd). De asemeni fii pregatit cu multa rabdare caci va trebui sa aplici foarte frecvent legea prioritatii pentru iresponsabili de care vorbea cineva aici pe forum (iresposabili au intotdeauna prioritate).
|
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Legat de deschiderea unei afaceri, pare cam mare suma ceruta.
Mergi la o firma care infiinteaza societati si discuta cu ei cat te costa (totul legal). |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
Soopermouse |
![]()
|
QUOTE(Gheorghedracu @ 14 Sep 2006, 16:34) Fii atent cu condusul in Romania ce polita de asigurare iti faci acolo acasa (in UK) caci nu toate sunt valabile in Romania, sau sunt valabile in situatii total nepractice (de exemplu s-ar putea sa ai nevoie de datele unui sofer care te-a lovit si a plecat mult prea in graba ca sa ofere ajutor sau informatii despre permisul lui de conducere, asigurare, samd). De asemeni fii pregatit cu multa rabdare caci va trebui sa aplici foarte frecvent legea prioritatii pentru iresponsabili de care vorbea cineva aici pe forum (iresposabili au intotdeauna prioritate). Am avut o problema in genul asta in Italia acum ceva timp. Stiu ca legea in EU zice ca ai nevoie de cel putin 2 martori care sa confirme numarul masinii care te-a lovit. In UK e mai simplu, speedcameras sunt peste tot asa ca si daca te loveste si fuge tot ai acoperire. Cum e legea in Romania? Eu am asigurare Fully comprehensive, singurul caz in care nu platesc astia este daca ma apuc sa conduc direct in zid sau ceva la modul asta, altfel totul e acoperit ( inclusiv chestii ca zgarieturi, etc). |
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.068 Joined: 11 February 04 ![]() |
poate nu e asa o idee rea sa vii cu avionul si sa iti inchiriezi o masina aici.
Te costa cam 50EUR pe zi si stai linistit(a). |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Soopermouse |
![]()
|
|
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Soopermouse @ 15 Sep 2006, 01:30) Poate ar fi mai bine sa intrebi aici: http://www.avocatnet.ro/ |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Cum Dumnezeu ti-au cerut mita asa mare?
Aveai nevoie de ceva autorizatii speciale? Eu mi-am facut in 2003 firma (S.R.L.), a costat ~200 EUR, si a durat ~3 saptamani. LE: Nu am dat mita. This post has been edited by testike: 15 Sep 2006, 02:30 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Soopermouse |
![]()
|
QUOTE(testike @ 15 Sep 2006, 03:21) Cum Dumnezeu ti-au cerut mita asa mare? Aveai nevoie de ceva autorizatii speciale? Eu mi-am facut in 2003 firma (S.R.L.), a costat ~200 EUR, si a durat ~3 saptamani. LE: Nu am dat mita. In 2002 eu si un prieten am vrut sa deschidem un customer service centre in Bucuresti. Aveam nevoie de o autorizatie de la Primaria Sectorului 5 pentru facut amenajari la o cladire, shi alte chestii pe aceeasi linie. ma gandesc ca poate ne-au cerut atatia bani pentru ca ne-au vazut cu pasapoarte englezesti ( pasaportul meu romanesc nu-l prea folosesc, din pacate prin multe parti ale Europei "roman" e o insulta). |
--------------------
Citroen
C3
2002 HDI LX
- YJ52 MSV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 21:38 |