Probleme CV - intra greu a 2a
![]() ![]() ![]() |
Probleme CV - intra greu a 2a
BlonduGL |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 18 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL-xx-NRG
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nivelul uleiului din cutie a fost verificat de când ai luat mașina?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
QUOTE(BlonduGL @ 22 Sep 2006, 02:15) La drum scurt nu am probleme, [...] sa iau curbele [...] Cam de la ce ar putea fi? Se pare ca ti se cam blocheaza diferentialul. Observatia lui Dragos este foarte corecta - clar se supraincalzeste cutia, vezi uleiul. |
-------------------- |
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
Daca masina a fost utilizata cu preponderenta in trafic urban unde se utilizeaza foarte mult viteza a 2-a sau mai bine zis trecerea de la 3 la 2 se uzeaza mai mult sincronul de la viteza a 2-a si de aceea apare dificultatea de a intra in viteza a 2-a, mai ales atunci cind se retrogradeaza de la a 3-a, tinind cont ca in timp se mai modifica si uleiul din cutie (calitativ si cantitativ).
Pentru inceput schimba uleiul din cutie, iar ca maniera de conducere cind schimbi de la a3-a la a 2-a lasa un pic cutia pe liber (cum se mai spune si dublu ambreiaj). |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Atrag atentia ca e bine ca uleiul sa fie TRANSELF TRJ 75W-80, ulei pe care il recomanda Renault pentru cutiile de viteze JH. Uleiul asta, "conceput special pentru cutiile de viteze JH" conform spuselor renault si elf are obiceiul de a fi mai fluid decat majoritatea uleiurilor la temperaturi temperate (intre -10 si +40 grade)
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
E foarte bun si cel "original" Dacia - care e de fapt Texaco, cred
![]() Klaus are, ca de obicei, dreptate - nu merge uleiul normal 85W-90...au incercat altii si cutia devine greoaie. 75W-80 (GL5 sau mai bun!) are si prostul obicei de a fi scump - 300K litrul. Si mai si trebuie 4 litri. Ca nota - am schimbat uleiul la a mea, dupa 4 ani (la 30K Km)... arata destul de rau - parea sa aiba zone cu viscozitate diferita!!! In mod clar aditivul EP (cu miros caracteristic) era consumat. Recomand cu caldura schimbarea inainte de 4 ani, si probabil ca merita un full sintetic in cutie. |
-------------------- |
|
BlonduGL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 18 May 05 ![]() |
Aha.. o s-o bag o fuga intr-un service, ca si asa ar trebui sa-i schimb celelalte consumabile si am sa caut sa pun un ulei bun, ca ar fi mai buna o cutie ceva mai "fluida".
Sper sa nu fie de la ceva mai grav, ca atunci o dau pe mana unui samsar sa faca ce vrea cu ea ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL-xx-NRG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 16:59 |