DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> help, bord

bbionut
post 22 Sep 2006, 14:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Indicatorul meu de benzina e razna. Cand vrea merge, cand nu vrea nu. Daca pun contactul imi arata bine si cand dau cheie pica de tot. Dupa ce circul cu masina nu mai functioneaza nici la contact. Dimineata isi revine. Din ce am citit pe aici nu cred ca am problema cu sonda litrometrica sau plutitorul. Un prieten mi-a spus ca poate sa fie chiar indicatorul deoarece nici becul din spatele indicatorului nu se mai aprinde seara. Ma gandeam sa desfac bordul si sa ma uit poate e vre-un cablu problema. Am vazut ceva suruburi langa volan. Daca le desfac doar alea pot sa ma uit la indicatoare? Si ar fi o idee buna sa desfac bordul ? Am o SN Confort 2002. E prima mea masina si nu ma pricep deloc.

--------------------
Dacia Supernova 2002 Confort - cj-19-neo
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
petronelluigi
post 22 Sep 2006, 15:54
Post #2

Membru incepator

din ce stiu eu,nu prea ulte,suruburile de langa volan sunt pentru zona contactelor,pt ca am schimbat si eu acu vreo luna contactul de la stergatoare care m-a lasat.pt acces la spate bordului tb desfacut cam tot bordul de la o parte la cealalta,si e un pic de munca,mai exista suruburi ancrasate si fel si fel de mici piedici care rapesc mult timp

--------------------
ex - dacia supernova 2002 clima - IL-**-***
+
spiridon
post 23 Sep 2006, 14:49
Post #3

Membru autentic

From: Iasi

Eu te-as sfatui sa desfaci suruburile de la capacul din portbagaj de la pompa de benzina (3 suruburi de 10); dupa ce scoti capacul o sa vezi mufa electrica ( o scoti- ) de la pompa de benzina - care are 4 contacte - la care vin spre in fata 2 fire groase negru si rosu =alimentare pompa benzina si 2 fire verzi mai subtiri=potentiometru plutitor. La acestea din urma le faci o punte (adica incerci sa le unesti cu un cablul si pui contactul pe motor(M). Daca indicatorul de benzina indica maxim - defectul e de la plutitor, daca nu e din bord ! Iei contactul si in functie de rezultat cauti defectul - poate fi si mufa un pic sarita sau contactele murdare sau oxidate !

1. Daca indicatorul nu indica nimic - e din bord - trebuie ca e o mufa care nu e impinsa bine, vezi la un magazin de piese auto pe un tablou de bord nou pe unde vin mufele !

2. Daca indicatorul indica maxim atunci e de la plutitor si trebuie sa desfaci pompa
de benzina ! - desfaci toate racordurile si furtunele (sa nu fortezi prea tare ca tot capacul e dintr-un plastic subtire) apoi - cu o bucata de lemn si un ciocan desfaci prin batere colierul de fier care tine pompa; scoti capacul pompei si o sa vezi ca la rindul lui de el sunt prinse contactele electrice(poate e sarit vreunul de la plutitor) si inca 2 furtumase catre pompa care efectiv e pe fundul rezervorului. Ca sa scoti pompa bagi mina in rezervor pe linga pompa, spre partea din spate (a masinii). Pompa este prinsa pe un ghidaj in U care la mijloc are un pinten (calaret - ca la pixuri ) il apesi un pic si ai scos pompa ! Cu ea scoasa poti sa inlocuiesti plutitorul sau sa il repari !

NU UMBLA CU TIGARI PE LINGA REZERVOR !!!
SCOATE CHEILE DIN CONTACT CIT LUCREZI ACOLO !!!

Eu am patit o faza asemanatoare si era de la plutitor , mai exact in rezervor exista un cilindru din burete - probabil antivaluri - si acela imi bloca plutitorul !

This post has been edited by spiridon: 23 Sep 2006, 15:03

--------------------
Dacia Supernova - prima iubire, a inceput in... 2001 - IS-
inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
+
bbionut
post 24 Sep 2006, 12:09
Post #4

Membru incepator

Merci de informatie. Am facut chestia asta si se aprinde beculetul galben de la rezerva dar acul ramane nemiscat. Deci problema este un contact ceva la bord? Pot sa o remediez fara sa desfat tot bordul ? Si inca ceva... in partea stanga a bordului se aude un zgomot ciudat ca si cum ar face o scanteie electrica . Ce poate sa fie ? Oare asta e problema si la indicator ? Nu tot timpul se aude zgomotul acela. Cand incepe sa faca zgomot dureaza cam 1-2 min si isi revine .

--------------------
Dacia Supernova 2002 Confort - cj-19-neo
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 13:58
Forum Renault