cit credeti ca ma tine?
![]() ![]() ![]() |
cit credeti ca ma tine?
mihail75 |
![]()
|
||
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|||
bcata |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
La mine axul inf. volan a dat primele semne de "oboseala" acum 2 ani. Si nici acum n-am apucat sa-l schimb. :-) Troncane ca apucatu', dar il schimb mai incolo...
So... nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. |
-------------------- .: Catalin :.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
La mine s-a dus axul la 15.000 Km, l-am schimbat dupa o luna-doua dar zgomotul nu a disparut complet. Se pare ca mai este ceva la caseta. Asa ca.....
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
De rupt nu se rupe nimic ca sa ai de ce sa iti faci probleme. O sa te tina atat timp cat ai sa te impaci tu cu troncanitul.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
TazManiac |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 16 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Cu axul asta de volan nu stiu cum se poate rezolva. Am un prieten care a schimbat vreo 3 axuri de volan, doua casete de directie si tot degeaba. Am schimbat si eu unul si urmatorul troncane mai rau decat cel original. O sa-l mai schimb o data, ca mai am un pic si ies din garantie si macar sa ies cu unul nou.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.5 dci iunie 2007 ex. DSN Confort 2002
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Dar nu se poate inlocui cu unul de Nova sau SLZ? E adevarat ca atunci nu o sa se mai poata regla volanul, dar tocmai lucrul asta cred ca duce la defectarea lui atat de repede.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
mihail75 |
![]()
|
oare la slz. s-a rezolvat problema?
pt. cei care au schimbat axul la cit s-a ajuns d. p. d. v. al costurilor (am auzit ceva de 2 sau 3 mil.)? si o ultima intrebare. pe masura ce a trecut timpul ati observat ca directia sa fie afectata? multam m75 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Eu nu am auzit SLZ-ist sa se planga de probleme cu axul volanului. Mai sunt mici probleme cu pompa de servo care mai scoate ea niste zgomote pe la capat de cursa, dar cei care au Confort sau Europa nu au spus nimic pana acum. Si sunt masini cu multe mii de km. Deci eu zic ca au rezolvat problema.
|
--------------------
Dacia
|
|
TazManiac |
![]()
|
||||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 16 January 03 From: Bucuresti ![]() |
La SLZ s-a rezolvat problema pentru ca volanul nu mai e reglabil pe inaltime.
Din cate am mai citit pe forum se poate ajunge la situatia in care directia merge foarte greu si volanul nu mai revine singur. Atunci e cam naspa. Probabil ca s-ar putea inlocui cu unul de Nova, dar nu stiu daca s-a mai schimbat ceva la SN la coloana de directie fata de Nova. O alta rezolvare (din auzite de pe forum sau din alta parte, nu mai tin minte) ar fi ungerea cu vaselina si apoi imbracarea intr-un manson de cauciuc a crucii cardanice de la intrarea in caseta de directie, cruce care se pare ca virgula cauzeaza pocniturile. Mai era un topic (sau mai multe) numit "Ce anume se strica la ax volan inferior" in care se spuneau parca mai multe. |
||||
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.5 dci iunie 2007 ex. DSN Confort 2002
|
|||||
SYL |
![]()
|
||
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
La NOva se poate regla volanul pe inaltime, la fel ca la DSN (exceptind Europa)...apropo, Europa are altfel de ax volan ? Oare cei cu DSN Europa au si ei pb cu axul volan ? |
||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
Daca nu seregleaza pe inaltime, e clar ca are alt ax volan. Dar este imposibil sa nu se potriveasca si pe celelalte DSN (de Nove nu bag mana in foc), cu inconveninetul ca nu se va mai putea regla volanul pe inaltime.
|
--------------------
Dacia
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
DSN Europa are reglare pe inaltime si aceleasi probleme cu ax volan. Axul m-a costat 1,7 mil acum doua luni, dar cum spuneam mai sus, problema nu s-a rezolvat , doar "tonalitatea" pocniturii este alta, ceea ce ma face sa suspectez caseta de directie.
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
mihail75 |
![]()
|
oare daca pun niste vaselina pe ax la intrarea in cutie rezolv ceva? se pune orice fel de vaselina? intreb si eu ca nu vreau sa ajung la vreun mecanic ageamiu care sa imi faca vreo isprava. oricum am de gind sa merg cu ea asa, cit o mai tine.
m75 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
Me |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 27 February 03 From: Timisoara ![]() |
Axul nu intra in cutie. Se prinde de o cruce care iese din cutie.
Daca pui vaselina in cutia de directie o sa-ti mearga mai usor volanul. Atat. De pocnituri nu scapi. |
-------------------- |
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
da nu s-ar putea pune un ax de solenza?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Sunt diferite! Atit axul inferior cit si cel superior.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Plus ca la Solentza pretul am inteles ca e de cca 3 ori mai mare
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sa lamurim niste treburi:
1. La axul volan inferior se strica crucea cardanica prin mancarea garniturilor, ceea ce creaza joc in cruce, de unde si troncanelile. Cand incepe sa troncane, este destul de putin mancat, mai merge folosit, dar cand incepe sa se manance mai mult induce probleme in caseta. Cauza principala este praful care intra la crucea cardanica, motiv pentru care captusirea cu un burduf plin cu vaselina ii face la fel de bina ca si burduful planetarei la planetara. 2. Crucea cu probleme (troncanit) induce o instabilitate a directiei in special la viteze mari (eu l-am schimbat nu pentru ca ma deranja in mod deosebit troncanitul, ci ca directia avea joc si era greu de stabilizat masina la peste 120Km/h). 3. Asa cum a zis TazManiac, motivul principal pentru care Solenza nu are reglaj volan este tocmai eliminarea acestei probleme cu axul volan inferior. Solutia a fost adoptata destul de tarziu (eliminarea reglajului) - dovada si forma carenajului plastic ax volan care are loc pentru maneta reglaj. 4. Nu tin minte sa fi tipat cineva in mod deosebit de lipsa reglajului volanului pe inaltime la Solenza si sa-i fi simtit cu adevarat lipsa, cum se intampla cu lumina in portbagaj, sau cu suspensiile mai moi etc. Motiv pentru care, nici pe Logan nu vom vedea prea curand un astfel de reglaj de volan, care presupune solutii tehnice destul de scumpe pentru a fi fiabil. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Eu am tipat in legatura cu reglajul volanului pe inaltime. Am picioarele destul de lungi si lovesc cu genunchii in semicochilia inferioara a volanului. Dar, cred ca mai bine asa decat sa schimb axul o data la 15-20k km.
De ce au lasat gaura pentru maneta reglajului, habar nu am. Daca la primele SLZ sa zicem ca e din cauza ca au eliminat reglajul pe ultima suta de metri si au ramas cu piesele, la astea mai noi nu vad logica. |
--------------------
Dacia
|
|
mihail75 |
![]()
|
una calda, una rece, asa e cu dacia
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
costi |
![]()
|
Care aveti Solentze ziceti mersi ca nu aveti reglajul asta. Eu nu l-am folosit niciodata. Tin volanul sus tot timpul si tot n-am loc de el cind intru si ies. Iar ca sa intru, sa-l cobor cit conduc si cind ma dau jos sa-l ridic, e prea de tot.
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Mihai_E |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 687 Joined: 21 October 02 From: Bucuresti ![]() |
deci asta nu e un reglaj, e o porcarie, spuneti-mi si mie cui ii foloseste sa stea cu volanul in poala. io personal nu l-am folosit niciodata nu vad cum cineva l-ar putea folosi.
in alta ordine de idei, chiar nu se poate adapta nici un alt ax de nova, berlina, solenza, tractor, ca ma umple de spume cind il aud cum troncane. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.5dCi 100 CP Shit happens!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
bogdan_o, crezi ca daca aveai reglaj pe inaltime, iar pozitia de sus a volanului era cea care este acum, te ajuta reglajul pe inaltime? Poate doar sa dai mai des cu picioarele in volan, si nicidecum altfel.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mihail75 |
![]()
|
la 800 km. dupa ce am postat primul mesaj (vezi primul), mi se pare ca am trecut de la faza micilor zgomote la volan la faza troncanitului (unul scurt, cind ajung la capatul cursei la volan). unii din cei ce mi-au raspuns au zis ca de doi ani merg cu aceste zgomote. sa ma ingrijorez? peste vreo 200 km o sa fie mai rau?
intreb pt. ca nu am nici un chef de probleme (directie?) in vacanta. multumiri m75 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 23:04 |