DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cit credeti ca ma tine?

mihail75
post 4 Jun 2004, 10:42
Post #1

mihail

Group: Members
From: Iasi

pe scurt, despre o problema cunoscuta.
am sesizat la volan, la rotiri, mici zgomote, insesizabile la viteze mai mari. de asemenea, la trecerea peste denivelari mai mari, acestea se simt in volan, fapt neintimplat la anteriorul renault 11 ce avea 18 ani. in rest, directia e buna.
cred ca sunteti de acord ca se prefigureaza o schimbare la ax infer. volan (citit si rascitit pe forum).
intrebarea e cit ma mai tine si cam la citi km. va incepe sa se agraveze ca nu as vrea sa il schimb acum. ma mai tine citeva mii de km.?
cei care ati patit asa ceva ce ziceti?

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bcata
post 4 Jun 2004, 11:49
Post #2

Membru incepator

From: Bucuresti

La mine axul inf. volan a dat primele semne de "oboseala" acum 2 ani. Si nici acum n-am apucat sa-l schimb. :-) Troncane ca apucatu', dar il schimb mai incolo...

So... nu cred ca trebuie sa-ti faci griji.

--------------------
.: Catalin :.
+
costi
post 4 Jun 2004, 12:56
Post #3

Membru autentic

La mine s-a dus axul la 15.000 Km, l-am schimbat dupa o luna-doua dar zgomotul nu a disparut complet. Se pare ca mai este ceva la caseta. Asa ca.....

--------------------
DSN/SLZ
+
bogdan_o
post 4 Jun 2004, 14:24
Post #4

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

De rupt nu se rupe nimic ca sa ai de ce sa iti faci probleme. O sa te tina atat timp cat ai sa te impaci tu cu troncanitul.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
TazManiac
post 4 Jun 2004, 16:39
Post #5

Membru incepator

Cu axul asta de volan nu stiu cum se poate rezolva. Am un prieten care a schimbat vreo 3 axuri de volan, doua casete de directie si tot degeaba. Am schimbat si eu unul si urmatorul troncane mai rau decat cel original. O sa-l mai schimb o data, ca mai am un pic si ies din garantie si macar sa ies cu unul nou.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5 dci iunie 2007
ex. DSN Confort 2002
+
bogdan_o
post 4 Jun 2004, 17:08
Post #6

Dar nu se poate inlocui cu unul de Nova sau SLZ? E adevarat ca atunci nu o sa se mai poata regla volanul, dar tocmai lucrul asta cred ca duce la defectarea lui atat de repede.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
mihail75
post 4 Jun 2004, 21:03
Post #7

mihail

oare la slz. s-a rezolvat problema?
pt. cei care au schimbat axul la cit s-a ajuns d. p. d. v. al costurilor (am auzit ceva de 2 sau 3 mil.)?
si o ultima intrebare. pe masura ce a trecut timpul ati observat ca directia sa fie afectata?
multam
m75

--------------------
+
bogdan_o
post 4 Jun 2004, 21:23
Post #8

Eu nu am auzit SLZ-ist sa se planga de probleme cu axul volanului. Mai sunt mici probleme cu pompa de servo care mai scoate ea niste zgomote pe la capat de cursa, dar cei care au Confort sau Europa nu au spus nimic pana acum. Si sunt masini cu multe mii de km. Deci eu zic ca au rezolvat problema.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
TazManiac
post 4 Jun 2004, 22:21
Post #9

Membru incepator

oare la slz. s-a rezolvat problema?  

La SLZ s-a rezolvat problema pentru ca volanul nu mai e reglabil pe inaltime.

si o ultima intrebare. pe masura ce a trecut timpul ati observat ca directia sa fie afectata?  

Din cate am mai citit pe forum se poate ajunge la situatia in care directia merge foarte greu si volanul nu mai revine singur. Atunci e cam naspa. Probabil ca s-ar putea inlocui cu unul de Nova, dar nu stiu daca s-a mai schimbat ceva la SN la coloana de directie fata de Nova.

O alta rezolvare (din auzite de pe forum sau din alta parte, nu mai tin minte) ar fi ungerea cu vaselina si apoi imbracarea intr-un manson de cauciuc a crucii cardanice de la intrarea in caseta de directie, cruce care se pare ca virgula cauzeaza pocniturile. Mai era un topic (sau mai multe) numit "Ce anume se strica la ax volan inferior" in care se spuneau parca mai multe.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5 dci iunie 2007
ex. DSN Confort 2002
+
SYL
post 5 Jun 2004, 02:02
Post #10

doc

From: IF, Balotesti

Nova sau SLZ? E adevarat ca atunci nu o sa se mai poata regla volanul, dar tocmai lucrul asta cred ca duce la defectarea lui atat de repede.

La NOva se poate regla volanul pe inaltime, la fel ca la DSN (exceptind Europa)...apropo, Europa are altfel de ax volan ? Oare cei cu DSN Europa au si ei pb cu axul volan ?

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
bogdan_o
post 5 Jun 2004, 09:47
Post #11

Daca nu seregleaza pe inaltime, e clar ca are alt ax volan. Dar este imposibil sa nu se potriveasca si pe celelalte DSN (de Nove nu bag mana in foc), cu inconveninetul ca nu se va mai putea regla volanul pe inaltime.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
costi
post 7 Jun 2004, 09:27
Post #12

Membru autentic

DSN Europa are reglare pe inaltime si aceleasi probleme cu ax volan. Axul m-a costat 1,7 mil acum doua luni, dar cum spuneam mai sus, problema nu s-a rezolvat , doar "tonalitatea" pocniturii este alta, ceea ce ma face sa suspectez caseta de directie.

--------------------
DSN/SLZ
+
mihail75
post 8 Jun 2004, 10:03
Post #13

mihail

oare daca pun niste vaselina pe ax la intrarea in cutie rezolv ceva? se pune orice fel de vaselina? intreb si eu ca nu vreau sa ajung la vreun mecanic ageamiu care sa imi faca vreo isprava. oricum am de gind sa merg cu ea asa, cit o mai tine.
m75

--------------------
+
Me
post 8 Jun 2004, 10:37
Post #14

Membru incepator

From: Timisoara

Axul nu intra in cutie. Se prinde de o cruce care iese din cutie.
Daca pui vaselina in cutia de directie o sa-ti mearga mai usor volanul. Atat.

De pocnituri nu scapi.

--------------------
+
Mihai_E
post 8 Jun 2004, 11:02
Post #15

Membru autentic

da nu s-ar putea pune un ax de solenza?

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
Marty
post 8 Jun 2004, 11:38
Post #16

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Sunt diferite! Atit axul inferior cit si cel superior.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
clr
post 8 Jun 2004, 12:22
Post #17

Membru autentic

Plus ca la Solentza pretul am inteles ca e de cca 3 ori mai mare

--------------------
Ex Renault Megane 2003
+
klaus
post 8 Jun 2004, 13:57
Post #18

步步

Group: Moderatori

Sa lamurim niste treburi:
1. La axul volan inferior se strica crucea cardanica prin mancarea garniturilor, ceea ce creaza joc in cruce, de unde si troncanelile. Cand incepe sa troncane, este destul de putin mancat, mai merge folosit, dar cand incepe sa se manance mai mult induce probleme in caseta. Cauza principala este praful care intra la crucea cardanica, motiv pentru care captusirea cu un burduf plin cu vaselina ii face la fel de bina ca si burduful planetarei la planetara.
2. Crucea cu probleme (troncanit) induce o instabilitate a directiei in special la viteze mari (eu l-am schimbat nu pentru ca ma deranja in mod deosebit troncanitul, ci ca directia avea joc si era greu de stabilizat masina la peste 120Km/h).
3. Asa cum a zis TazManiac, motivul principal pentru care Solenza nu are reglaj volan este tocmai eliminarea acestei probleme cu axul volan inferior. Solutia a fost adoptata destul de tarziu (eliminarea reglajului) - dovada si forma carenajului plastic ax volan care are loc pentru maneta reglaj.
4. Nu tin minte sa fi tipat cineva in mod deosebit de lipsa reglajului volanului pe inaltime la Solenza si sa-i fi simtit cu adevarat lipsa, cum se intampla cu lumina in portbagaj, sau cu suspensiile mai moi etc. Motiv pentru care, nici pe Logan nu vom vedea prea curand un astfel de reglaj de volan, care presupune solutii tehnice destul de scumpe pentru a fi fiabil.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
bogdan_o
post 8 Jun 2004, 15:37
Post #19

Eu am tipat in legatura cu reglajul volanului pe inaltime. Am picioarele destul de lungi si lovesc cu genunchii in semicochilia inferioara a volanului. Dar, cred ca mai bine asa decat sa schimb axul o data la 15-20k km.

De ce au lasat gaura pentru maneta reglajului, habar nu am. Daca la primele SLZ sa zicem ca e din cauza ca au eliminat reglajul pe ultima suta de metri si au ramas cu piesele, la astea mai noi nu vad logica.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
mihail75
post 8 Jun 2004, 15:49
Post #20

mihail

una calda, una rece, asa e cu dacia

--------------------
+
costi
post 9 Jun 2004, 09:12
Post #21

Membru autentic

Care aveti Solentze ziceti mersi ca nu aveti reglajul asta. Eu nu l-am folosit niciodata. Tin volanul sus tot timpul si tot n-am loc de el cind intru si ies. Iar ca sa intru, sa-l cobor cit conduc si cind ma dau jos sa-l ridic, e prea de tot.

--------------------
DSN/SLZ
+
Mihai_E
post 9 Jun 2004, 13:02
Post #22

Membru autentic

deci asta nu e un reglaj, e o porcarie, spuneti-mi si mie cui ii foloseste sa stea cu volanul in poala. io personal nu l-am folosit niciodata nu vad cum cineva l-ar putea folosi.

in alta ordine de idei, chiar nu se poate adapta nici un alt ax de nova, berlina, solenza, tractor, ca ma umple de spume cind il aud cum troncane.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
klaus
post 9 Jun 2004, 13:16
Post #23

步步

Group: Moderatori

bogdan_o, crezi ca daca aveai reglaj pe inaltime, iar pozitia de sus a volanului era cea care este acum, te ajuta reglajul pe inaltime? Poate doar sa dai mai des cu picioarele in volan, si nicidecum altfel.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
mihail75
post 21 Jun 2004, 11:23
Post #24

mihail

la 800 km. dupa ce am postat primul mesaj (vezi primul), mi se pare ca am trecut de la faza micilor zgomote la volan la faza troncanitului (unul scurt, cind ajung la capatul cursei la volan). unii din cei ce mi-au raspuns au zis ca de doi ani merg cu aceste zgomote. sa ma ingrijorez? peste vreo 200 km o sa fie mai rau?
intreb pt. ca nu am nici un chef de probleme (directie?) in vacanta.
multumiri
m75

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 23:04
Forum Renault