DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probl cu semnalizarea .. help !, e incurcata cu luminile de pozitie..

razv_an9
post 1 Oct 2006, 11:22
Post #1

Mandru Posesor de Dacie

Group: Members
From: Galati

aseara, a venit tata de la tara cu masina ( o dacie `89), am descarcat, dupa care sa ies si eu cu masina in oras. cand sa ies din parcare am observat ca nu am semnalizare dreapta (nu se auzea ticaitul ala ). mentionez ca eu am un fel de led in stanga, in bord, langa comutatorul pt avarii, care se aprinde in ritmul semnalizarii. e legat la releul de semnalizare pe firul ala central.

am mers asa, dupa care am oprit intr-o parcare si am obs ca, cu pozitiile aprinse nu mai am semnalizare dreapta. am oprit pozitiile si, semnalizand dreapta, am observat ca de fapt semnalizez cu .. lumina de pozitie dreapta. cu luminile de pozitie aprinse, pe fata dreapta nu am semnalizare, iar pe spate dreapta ramane lumina de semnalizare aprinsa, slab, fara intermitenta.

de asemeni, am observat ca si semnalizatoarele de pe aripa sunt razna .. cel din stanga ramane aprins o data cu pozitiile. inca ceva.. ce faruri trebuie sa fie aprinse pe faza scurta..si care pe faza lunga ? am faruri tip.. "ochelari" . intreb asta pt ca mi se pare cam ciudata ordinea in care se aprind farurile pe faza scurta, respectiv lunga. pe scurta : 0x x0, pe lunga x0 xo, unde 0 indica far aprins, x stins

aveti vreo sugestie ? cunoscuti priceputi la partea electrica nu prea am, si nici prea multi pt electricieni .. si presupun ca problema e de la panoul ala de sigurante. nu pot remedia singur problema ? astept sugestii .. va rog

--------------------
Dacia Logan 2008, Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ov
post 2 Oct 2006, 09:36
Post #2

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

verifica semnalul din bara (banuiesc ca ai in bara bloc optic cu semnalizator+pozitie). Ori iti lipseste o masa pe acolo, ori ai un scurt.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
razv_an9
post 2 Oct 2006, 19:42
Post #3

Mandru Posesor de Dacie

Group: Members
From: Galati

multumesc mult.. problem solved biggrin.gif dadea la masa.. lamela din mijloc de pe blocul ala optic

--------------------
Dacia Logan 2008, Laureate
"Reality is wrong. Dreams are fa real " Tupac Amaru Shakur
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 09:37
Forum Renault