In luna august inflatia a fost negativa, Sunt siderat...
![]() ![]() ![]() |
In luna august inflatia a fost negativa, Sunt siderat...
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Adica dupa institutu asta Logan Ambition s-a ieftinit cu vreo 300E, nu s-a scumpit cu 300E cum m-au prostit astia de la Dacia.
Rromania. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
In 1997 am cumparat o Dacie de la un samsar si actele le-am facut cu proprietarul, peste 2-3 saptamani. Era un tip pe la vreo 50 ani, poate mai mult, cu mecla de betiv autorizat. Ne-am vazut de 3 ori si tot de atatea ori era machit, pana si la Radieri, la Udriste. Dupa ce am radiat masina, imi zice:hai, te rog frumos, lasa-ma la serviciu, ca am iesit de la o sedinta special pt tine, sa radiez masina. Bine, zic, unde e asta? Pai, la INS. Ce e aia? Institutul National de Statistica, sunt director de departament. L-am luat usurel de coate, l-am bagat in masina, l-am dus la INS, acolo l-au salutat portarii respectuos si l-au luat ei in brate, ca avea tov. director sedinta!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu va speriati, o fi gresit vreo secretara cand a dactilografiat pe acolo ceva...
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
Nu e nicio o gresala. indicele de inflatie este un indice compozit, in calculul lui intrind asa numitul "cos" de bunuri, fiecare cu ponderea lui. Eu banuiesc ca in acest calcul intra si costurile cu intretinerea locuintelor. Si cum e o luna de vara, lumea nu prea a stat acasa, indicele a scazut per total. Si la masini probabil ca a scazut. Pai daca 50% din masini iti cresc pretul cu 3% (vezi dacia) si celalte 50 ti-l scad cu 4% atunci ai o ieftinire per global de 1%. qed.
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Modul de calcul al INS este foarte ciudat nu de multe ori institutii de genul: FMI (fondul monetar international) sau Banca Mondiala exprimandu-si rezervele fata de cifrele date de Inst. National de Statistica si nu stiu de ce am mai multa incredere in institutiile internationale decat in orice tine de stat din romania.
|
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
|
--------------------
Peugeot
407
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu matematica ma nedumereste, ci faptul ca afirmi ca 50% au ieftinit produsele. Stiu ca e doar un exemplu, dar caut sa inteleg cum au ajuns la rezultatul general de inflatie negativa.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Cred ca legumele si fructele au influentat.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai fratilor, va aduc aminte ca inflatia e in lei nu in euro. Adica, daca a scazut cumva euro (chiar nu stiu daca a scazut, zic si eu), pretul masinilor a scazut si el....
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
daca nu va suparati ca eu am dificultati, poate sa-mi explice si mie cineva ieftinirea la abonamentul radio-tv?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
Presupun ca ai abonament la o societate prin cablu stabilit in euro sau USD. Ei bine, ele au scazut in august la valoarea absoluta in lei deorece leul s-a apreciat. Simplu.
|
--------------------
Peugeot
407
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Nu de astea vorbea Klaus, ci de abonamentul ăla pentru SRR și SRTV sau cum s-o fi numind ele...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Nu stit' ce vorbiti... Are dreptate domnii stacticxtic... scaticsticeni. Mie mi-a eftinit salariul in august
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
QUOTE(DFA @ 9 Oct 2006, 22:17) Pai abonamentul de care vorbesc staisticienii nu e numai ala la TVR si Radio Romania. Ala e fix in RON. Ei vorbesc de cit platesc oamenii pentru aceste servicii! Si aici "e" incluse si RCS, Astral, etc. |
--------------------
Peugeot
407
|
|
klaus |
![]()
|
A naibii abonament radio-tv, ce o ia la vale odata cu euroiul...
Doar ca nu asa se intampla de obicei. De ex, la scaderea euroiului cu 3% din nov. 2004, abonamentul a ... crescut cu 0.2% Iar la scaderea euroiului cu 3,7% din feb. 2005, abonamentul radio tv a ramas fix acelasi. Nu mai vorbesc in martie 2006 (ca sa fie o data mai aproape de noi), cand euroiul a scazut cu 1%, iaca abonamentul radio-tv a crescut cu 0,34%. Si dintr-o data abonamentul ala radio-tv o ia la vale cu euroiul...... Ca sa vezi... Ce bucurie... Din ce in ce mai bine... Parerea me personala: acolo sunt niste minciuni cat tot comunicatul ala. PS: si pentru cei care nu au mers pe la piata tot guvernul le spune ce se intampla cu pretul legumelor: de vreo 4 luni incoace scade pretul la legume, mai dihai cum crestea fat-frumos. cu cate 12-15% pe luna. Adica in 4 luni a scazut pretul la mai putin de jumatate. Trebuie sa recunosc, de incredere indicatorii astia de la insse. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Domnu' klaus ! In stufoasa schema de organizare a unui minister, fie el si Min. Finantelor sau al altor organizatii aka Inst. Nat. de Statistica, pentru ca toti sunt intr-o mare cârdășie, fiecare trebuie sa-si justifice painea ... insa nu fiecare produce cate ceva util cetateanului. Si atunci vine un sef, si-l intreaba pe palmas: Bai, tati, tu cu ce te mai ocupi ? Pai ... stiti, sefu, uitati am facut niste calcule si uitati ce mi-a iesit: inflatie negativa, sefu ... 0,07% ... nu-i asa ca-i tare ? Atunci "sefu" da comunicat de presa cu stirea respectiva si, obligatoriu cu sintagma "din calculele noastre ..." Sintagma asta este sinonima cu aia a politistilor "am actionat prin metode specifice la prinderea infractorilor". Stii care-i culmea ? Ca sunt oameni carora le place sa fie prostiti, asa, in nestire, nu se mai fac bine niciodata ! Si la astia prinde intotdeauna ...
This post has been edited by mao: 10 Oct 2006, 09:38 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 00:06 |