nova 98, volan - maneta semnalizare
![]() ![]() ![]() |
nova 98, volan - maneta semnalizare
DYZ7Y |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 3 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Nova - 1.6 Carburator monocorp 1.4
1998
|
|||
Alex 23 |
![]()
|
![]() Dacia 1300, cea mai buna alegere!! Group: Members Posts: 1.436 Joined: 2 October 06 From: Drumul Taberei ![]() |
Enasoala maneta, schimb-o, la multe se intampla aceeasi problema, la fel cum e si cu schimbatoru si cutia de viteze si cu multe altele. Dupa parerea mea au fost cele mai slabe masini facute de dacia.
|
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
1972/1972/1982/1990/1991/1992
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
- 8-B 4746/8-B 7768 Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
la mine nu mai merge de ani buni maneta aia (sa sara automat cand totesti volanul) daca merge si da semnal cand ii comanzi tu atunci o opresti tot tu... una noua iti spun eu costa cam 200 ron adica 2 milioane si este defapt nu maneta de semnal este BLOCUL DE LUMINI NOVA care are si semnalul inclus ... tu decizi ce faci .....
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Omul a intrebat ceva, nu a intrebat cum e Nova in comparatie cu celelalte masini facute de Dacia. Inainte sa iti iei comutatorul respectiv, scoate volanul; acesta are 2 cleme care trebuie sa aduca acea maneta la pozitia initiala dupa viraj. Vezi daca sunt rupte (putin probabil pentru ca sunt din plastic tare). Daca sunt ok, le pozitionezi cum trebuie si ai rezolvat.
|
--------------------
BMW / Dacia
320 - 2,0 Diesel / Logan 1.6.16v
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
DYZ7Y |
![]()
|
asta era pb...am mai citit pe aci p forum ..pb cu semnalul...dar nu la nova...am inteles k ar fi d la volan...pb...este k nu are volanul original d nova...are un volan cu insigna d la renault cu 4 brate...sa fie d la el...e posibil? dak da la c ar trebui exact sa ma uit ??
|
--------------------
Dacia
1998
|
|
DYZ7Y |
![]()
|
ms Sir_Alex...am sa ma uit sa vdm ...banuiesc k ar fi asta pb...sincer sunt inecpator in ceea c priveste domeniul masinilor...c am vazut pana acum a fost k mai stateam p langa tovarasii care au avut dacii...acum nu mai are niciunul..s'au ajuns
![]() |
--------------------
Dacia
1998
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am trecut la productie straina, dar mai am si Dacia. Mai am de bagat ceva bani in ea si vreau s-o vand. Ai reusit sa dai de cap problemei? Este posibil ca acel volan sa nu aiba acele doua cleme (mai bine zis extremitati de plastic prost finisate).
|
--------------------
BMW / Dacia
320 - 2,0 Diesel / Logan 1.6.16v
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
Zaheiu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 3 November 05 ![]() |
Ce volan? Clemele sunt eventual pe ax, ce e in cochilie, nu are importanta ce colac i-ai pus.
|
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Volanul nu are nici o treaba, poti sa pui ce volan vrei este vorba de axul volan superior .... si ca sa lamurim problema de ce masina este vorba??????? eu am presupus ca este Nova din semnatura initiatorului.... daca ma insel sa fiu corestat atunci de cine trebuie....
This post has been edited by mihai0070: 15 Oct 2006, 18:48 |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
Salutare!
Si eu ma distrez cu Nova de vreo cativa anisori... La blocul de lumini, sectiunea semnalizare, sistemul de revenire a manetei "la zero" e pacatos; e o piesa din plastic cu doua coarne, "suspendata" intre doua arculete, care e "agatata" de un canal de pe axul directiei.... Dracia nu mi-a functionat de la inceput, dar m-am obisnuit sa o aduc cu mana.... Pentru cumparat bloc de lumini nou... la Iasi era vreo 235 Ron si mi s-a parut cam mult... Bafta!! |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
TAI |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 8 March 05 From: Hunedoara ![]() |
Daca e schimbat volanul cum spui, atunci e normal ca semnalizatorul sa nu mai revina in pozitia neutra si asta datorita faptului ca pe volanul original exista o piesa de plastic care actioneaza la rotirea volanului asupra blocului de lumini. Axul volanului fara acea piesa nu actioneaza asupra blocului. Solutia este sa faci rost de acea piesa din plastic si sa o adaptezi cumva la volanul pe care il ai.
|
--------------------
Dacia
Nova GT-1999
Dacia 1100-1970
- Alfa Romeo 75-1987
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Pai eu nu inteleg ... volanul se schimba deasupra capacului si mult deasupra blocului de lumini...si schimbarea lui nu implica decat desfacerea lui din surub dcoaterea volanului vechi si pus cel nou ... exact ca la roata ...
EX : ce daca faci pana pe fata si schimbi roata trebuie sa refaci geometria la roti.... |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:10 |