Carburatie / Monopunct / Multipunct, care, cum, ce?
![]() ![]() ![]() |
Carburatie / Monopunct / Multipunct, care, cum, ce?
Andrei87 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 23 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
'99 carburator
|
|||
Liv05 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 29 October 05 From: Arad ![]() |
QUOTE(Andrei87 @ 28 Oct 2006, 23:17) Sunt curios la multipunct in schimb ... MPI-ul de pe dacii (motoarele de la SN incoace) = injectie directa (injectorul baga benzina direct in cilindrii?). Injectia directa este deobicei la motoarele diesel. Din cate stiu eu, la motoarele pe benzina, la presiunea la care ar fi injectata benzina de catre o injectie directa aceasta ar exploda...cred ![]() |
--------------------
Opel
Astra Sedan 1,7 cdti
2008, Enjoy
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
bertoceanu |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 10 September 08 ![]() |
Injectia directa era intalnita pana de curand numai la motoarele Diesel. La benzina problema principala era aparitia autoaprinderii, care este un fenomen necontrolat si deloc indicat. In schimb, daca nu ma insel, VW au reusit sa controleze aceste autoaprinderi si de 1 an incoace, cred, injectia directa se intalneste si la MAS.
Injectia monopunct inseamna ca exista un singur injector aflat in galeria de admisie si benzina ajunge in camera de ardere prin acelasi principiu ca la carburator. In cazul injectiei multipunct exista cate un injector pentru fiecare cilindru, iar benzina nu mai este pulverizata in galeria comuna de admisie, ci in poarta supapei de admisie a fiecarui cilindru. |
--------------------
Dacia
Logan
2008 1.6 16v
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
sunt si motoare pe benzina cu injectie directa , exemplu FSI
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
La motoarele MPI de pe Logan injectia este directa in volum, adica direct in cilindru. Injectia IDV exista de ceva timp, nu este nici pe departe un boom ingineresc aparut recent.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
Oskar |
![]()
|
![]() Membru stang Group: Members Posts: 120 Joined: 18 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Parca si Renault are un motor pe benzina cu injectie directa (2.O IDE de pa Laguna II)
|
--------------------
Every kind action
has a not
so kind reaction Dacia Logan Ambition 1.6
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
da, cantitate injectata pentru un singur cilindru ajunge toata in cilindrul respectiv, probabil la aia se referea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La logan MPI nu e nici o injectiede benzina directa , e indirecta, adica in poarta supapei. Injectoarele sunt in galeria de admisie, nu in chiulasa.
Argon, tu cui dai dreptate? PS: Injectie monopunct poate f si cu 2 injectoare, si se nuemste asa daca amestecul pentru mai multi cilindri e format intr-un singur loc (adica nr injectoare< nr cilindri) This post has been edited by einstein1984: 10 Sep 2008, 12:04 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
exprimarea a fost ambiguua, si daca se referea la altceva nu va recunoaste
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Recunosc
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
exista injectie directa si la benzina nu neaparat de curand.. vezi motoarele gdi de la mitsubishi carisma (a mea e diesel, dar am mers si cu gdi-ul lor de 1.8L si e foarte ok, 86kw se comporta onorabil.. dar consuma cam mult)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gasoline_direct_injection (sa nu se inteleaga ca sunt fan asa infocat cu mitubishi.. ca mi-am amintit prostia lor cu gdi-ul asta.. pai bine, au pus injectie directa dar in desteptaciunea lor motorul este SOHC.. mda.. un dohc ar fi fost mai bun.. - era gdi dohc doar de 2.0 pe lancer, ala 2.4 de pe galant tot sohc este) - un pic stupid dar poate au avut motivele lor Asa ca de aia are numa 86kw. This post has been edited by Asi: 10 Sep 2008, 19:19 |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:32 |