DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> bracaj sau cum ii zice

rhunder
post 30 Oct 2006, 21:58
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Imi cer scuze daca s-a mai "discutat" problema eu am dat un search si nu am gasit ce cautam.
Am o supernova cam de 143.000 km si dupa ce am cumparat-o i-am schimbat bucsaraia si amortizoarele.
Acum doua zile un prieten mi-a spus ca a mers in spatele meu si mergea masina putin oblic
El a spus ca trebuie sa-i fac bracajul.. ce o fi cu ce se mananca habar nu am.
Masina merge bine, zic eu, la 150 km/h nu se simt zguduituri tremur de volan etc, si la 50-60 km pe ora merge drept , fara sa tin volanul, fara probleme, dar cum sunt incepator si nu vreau ca masinuta mea sa aibe bube vin si intreb: aveti ideea ce vroia sa-mi spuna colegul meu, si mai ales unde as putea remedia problema.
Multumesc,

PS masina a fost lovita recent de un destept in parcare in contraaripa, dar am reparat-o si arata ca noua. alte accidente nu a avut.

This post has been edited by rhunder: 30 Oct 2006, 22:01

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - b25wzj
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dolphintm74
post 31 Oct 2006, 21:17
Post #2

Membru

From: Timisoara

Nu am mai auzit despre o asemenea problema la DSN. Cred ca esti singurul... Mai verifica o data pozitia masinii, intr-o parcare neteda, uita-te chiar tu la ea. Daca este lasata in vreo parte, atunci nu poate fi altceva decat arcul de pe partea respectiva, care este posibil sa fi cedat. O problema care poate fi rmediata fara costuri prea mari. Bafta!

--------------------
Renault Laguna 1 2001, 1.6 16V
+
electric
post 31 Oct 2006, 21:25
Post #3

in cautare de informatii

rotile fata cu rotile spate nu sint pe aceeasi linie . posibil ca din cauza asta sa i se fi parut ca nu merge pe linie masina .

--------------------
dacia Logan 2012
[COLOR=red][SIZE=7][B]
+
klaus
post 31 Oct 2006, 22:13
Post #4

步步

Group: Moderatori

La berlina, cand masina mergea putin oblic, era rezultatul unei punti spate strambe, in special in urma unor carausii cu greutati mari.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
DragosP
post 31 Oct 2006, 22:35
Post #5

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

"Bracaj" e cu totul altceva...
Ia mergi matale într-un service scuturat care face geometria computerizat. Că dacă are un aparat deștept, îți spune ce și cum și despre paralelismul/coliniaritatea tuturor roților (după caz, evident).

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Vinti
post 31 Oct 2006, 23:58
Post #6

Membru

From: Bucuresti / Militari

bracaj adica unghiul de virare al rotilor fata
de ex. o masina cu tractiune spate are un unghi de bracaj mai mare decat una cu tractiune fata deoarece cea cu tractiune fata are planetare si aceseta limiteaza unghiul [ daca nu e bine sa ma corecteze careva ] asta sa stie omu ce e aia bracaj
si daca intradevar masina merge putin oblic e de la ce a zis si Dl Klaus

LE
sper sa nu se supere Klaus sau sa creada ca am zis la misto "Dl Klaus" dar am vazut la profil ca e mai in varsta ca mine

This post has been edited by Vinti: 1 Nov 2006, 00:01

--------------------
Opel Vectra c18nz
+
klaus
post 1 Nov 2006, 10:14
Post #7

步步

Ba cum sa nu, se supara... Daca nu-i spui "nene" nici nu mai vorbeste cu tine 10561582.gif

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
rhunder
post 1 Nov 2006, 23:28
Post #8

Membru autentic

Multumesc pentru sfaturi, se pare ca probema a fost a "ochilor"celui care a privit si mai ales a faptului ca rotile fata-spate nu sunt aliniate. Asa mi-au spus majoritatea colegilor pe care i-am pus sa mearga in spatele meu sa-mi "vada" mersul. Obsedat de masina cum sunt ajunsesem ca atunci cand coboram in curte oti cei care erau cu masina sa se faca nevazuti smile.gif

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - b25wzj
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
+
spiridon
post 2 Nov 2006, 19:20
Post #9

Membru autentic

From: Iasi

La citi km are masinuta nu cred ca i s-a parut prietenului tau ! Deci daca mai ai bani si vrei sa scapi de problema "oblica" schimba arcurile pe spate cu arcuri de Solentza (chiar daca sunt aparent mai mici in inaltime si mai rare spirele) - vin perfect ! Ai sa vezi si mai ales ai sa simti mai multe efecte placute ! Pretul nu e unul deosebit de mare (de uzina vreo 650k bucata)

In 5 ani unul din arcuri s-a rupt iar altul s-a lasat cu vreo 3-4 cm !Si nu am folosit masina pe post de furgoneta !
Revin cu observatia ca arcurile la Solentza fata de DSN-urile nostre au fost regindite si sunt mult mai bune ! asta e = EVOLUTIE !

--------------------
Dacia Supernova - prima iubire, a inceput in... 2001 - IS-
inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 06:08
Forum Renault