miscosrare cursa volan, m-am saturat sa tot invart la el 2.5ture
![]() ![]() ![]() |
miscosrare cursa volan, m-am saturat sa tot invart la el 2.5ture
ghost4ever |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mda, offtopic, evident, s-a sters
incearca un volan mai mic dar dupa aia o sa vi si o sa vrei topic de montare servo-directie pe dacie ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
ANTIdacie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 13 December 05 ![]() |
montarea unui volan mai mic nu micsoreaza nr de ture ci doar distanta pe care o parcurg mainile pe volan,ca sa zic asa!Eu am montat un volan mic pe dacie,multi mi-au zis ca daca il pun o sa imi fie greu,dar nu este asa, cel putin eu nu simt vreo diferenta(poate doar la inceput eu am dacia din 86 si avea un volan ca de camion!)Cat despre mai putine curse mi se pare o idee cam complicata nu stiu daca e imposibila dar f f complicata!
|
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-e greu sa cred ca cele fara servo au 1,5 ture. Poate la tico, ca are rotile alea infime si e foarte usor.
Daca nu ai servo trebuie sa suplinesti cumva forta suplimentara la actionarea volanului si asta se realizeaza prin demultiplicare. S-a presupus ca de volan vor trage si cei care nu sunt dotati de la natura cu forta bruta. Printre ei si femei de 40 de kg ![]() Cu un volan mai mic se micsoreaza bratul fortei, in niciun caz nu se micsoreaza demultiplicarea. Daca vrei neaparat, este un topic in care se spune ca ar merge servodirectia de pe R 12 TS sau de pe R 20. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Din cate stiu e ilegal sa modifici directia, franele si altele ce intra la siguranta auto. Daca te prind baieti de la RAR sau cand faci ITP, e nasol. Dupa revolutie am montat pe o dacie din '78 o pompa servo de frana de pe BMW 320 care functiona super fața de aia simplu circuit de dacie. La RAR au vazut-o si au spus ca trebuie demontata, noroc ca am vandut masina si nu a mai trebuit sa refac lucrarea in sens invers
![]() This post has been edited by Amedeus: 9 Nov 2006, 21:26 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
De cate ture e cursa la volan, la dacie? Eu am 1,5 stanga si 1,7 dreapta
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Un cap de bara e strans la maxim, si unul e defacut la maxim. Cei care ti-au facut geometria nu au nici o treaba cu meseria lor. Nu este "impartita" bine caseta.
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
moshulik |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 12 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Un cap de bara e strans la maxim, si unul e defacut la maxim. Cei care ti-au facut geometria nu au nici o treaba cu meseria lor. Nu este "impartita" bine caseta.
Sau poate in felul asta au ocolit uzura care s-a creat pe cremaliera in "punctul de mijloc" - uzura producatoare in primul rand de joc in volan la mers drept. |
--------------------
skoda
octavia, am avut DSN, oltcit.
2003
- b-etc-etc Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
E cap de cremaliera ala
![]() Si aceasta "impartire" de care zici tu se prea poate sa fie corect facuta, iar cei de la geometrie sa fi fost obligati la treaba asta pt a obtine o convergenta partiala corecta. Daca exista vreo anomalie, eu as localiza-o mai degraba la fixarea casetei pe traversa, mai exact reglajul excentricelor. DAR... nu are rost! Cu ce afecteaza faptul ca nu exista acelasi nr de rotatii ale volanului pe sensuri? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Cu unghiul maxim de bracare ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.386 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
De fapt nu! Rotile sunt bracate la maxim, doar ca pozitia de mers inainte nu e unde trebuie.,
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Si nu-ti maninca anvelopele?
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
rs44 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 26 July 06 From: "Bucuresti si juma Bacau" ![]() |
Eu cred ca le incurca rau initiatorul, o berlina are 3,5 rotatii de la un cap la altul.
Un Logan cu servo are 3,18 rot, iar un logan fara servo are jante mai mici si 4,55 rot Asa ca berlina are o directie de bun simt! This post has been edited by rs44: 13 Nov 2006, 11:10 |
--------------------
rs4
audi/B B B B B
B
- B m.s.p.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Pe site-ul Dacia scrie:
"numărul de rotații de volan: direcție manuală: 4,55 direcție asistată: 3,18" Deci bula e doar cu jantele mai mici, caci toate au aceleasi jante si cauciucuri. |
--------------------
.
.
.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Alo, domnu...
Loganu cela de zice gura lu' matale nu se vinde in Romania. Numa' la iesport. ca au mai adus baietii si pe la noi e altceva. In RO se vand doar cu jante de 15 (chiar si Ambiance, fara servo). La iesport si cu 14. Don't ask why. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da, se poate daca schimbi caseta cu totul (daca poti gasi una compatibila cu autoturismul).
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Muttley |
![]()
|
Ture mai multe-n volan = manevrare mai usoara, uzuri reduse. Ture mai putine = manevrare mai greoaie, uzuri mai rapide pe tronsonul volan - cremaliera. Adica tot ce inseamna bucse coloana, cruce coloana, pinion cremaliera, dantura cremaliera. Atentie, asta-n ipoteza ca poti gasi un pinion de cremaliera cu mai putini dinti care sa se pupe cu caseta. Cum n-ai sa gasesti ever, cauta o caseta compatibila incepand de aici: QUOTE(ROBY 06-TFA @ 7 Mar 2006, 18:33) |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Am stres vro' 12 posturi cu offtopic, se dau vacante pentru recidiva
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 18:37 |