Penalitatile si legea romaneasca
![]() ![]() ![]() |
Penalitatile si legea romaneasca
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
exista
da ... nu cred ca seaplica in cazul tau restrictiile sunt urmatoarele: 1. suma penalitatilor nu pot depasi valorea "datoriei" 2. penalitalie se percep doar ptr suma de plata intarziata (adica daca eplata in rate nu poti cere penalitati de x% din val TOTALA 3. nu cred ca exista o limita a %-ei, procentul sestabileste de comun acord |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
adrianne |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 518 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
facultatea nu este agent economic, ci ONG
dobanda nu poate depasi suma la care se aplica procentul e deja stabilit la semnarea actelor (contractului) de studii de dupa admitere |
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B44UCJ parerea unui amator...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
@driverx, Spiruharet? ca o colega de munca e in aceasi situatie si injura la aia de-i ies ochii.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Din Legea 469/2002 privind intarirea disciplinei contractuale:
QUOTE Art. 3. - (1) Părțile contractante au obligația efectuării tuturor plăților la data scadenței, stabilită conform contractelor. (2) Părțile contractante vor organiza evidența obligațiilor de plată pe scadențe, potrivit contractelor. Art. 4. - (1) În contractele încheiate părțile contractante vor prevedea ca, în cazul neîndeplinirii în termen de 30 de zile de la data scadenței a obligațiilor prevăzute la art. 3 alin. (1), debitorii să plătească, în afara sumei datorate, penalități pentru fiecare zi de întârziere. (2) În contractele comerciale dintre părțile contractante, indiferent de forma în care acestea se încheie, în afara penalităților contractuale prevăzute la alin. (1), pentru compensarea prejudiciului suferit de către creditor ca urmare a îndeplinirii cu întârziere sau a neîndeplinirii obligațiilor asumate de debitor, se pot include și daune-interese pentru neexecutarea totală sau parțială a contractului, sub forma daunelor moratorii sau a celor compensatorii. (3) Totalul penalităților pentru întârziere în decontare, prevăzute la alin. (1) și (2), nu poate depăși cuantumul sumei asupra căreia sunt calculate, cu excepția cazului în care prin contract s-a stipulat contrariul. Problema cu lege aia e ca: QUOTE Art. 1. - (1) Prezenta lege se aplică tuturor contractelor încheiate pentru realizarea actelor de comerț de către agenții economici comercianți, persoane juridice, și comercianți, persoane fizice, denumite în continuare părți contractante, indiferent de forma de proprietate Nu stiu daca se incadreaza la asa ceva ONG-urile. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
La Spiru, mergi cu o poveste intocmita bine la decan, sa fie cat mai veridica, si te "iarta"... Colegii mei asa faceau. Pe mine, m-a iertat casiera o data! Cum si de ce, nu a contat pentru mine la vremea aceea
![]() |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 17:37 |