DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Am avut un accident ushor...dar..., Am nevoie de niste opinii

brandy_tdi
post 17 Nov 2006, 17:27
Post #1

Aerial Member

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare, aseara pe la vreo 19:00..in zona la aparatorii patriei ma apropii de intersectie cu o viteza de 40-45 Km/h trec pe verde din plin, nu e ca s-ar fi pus in urma mea galben sau rosu, stiu asta pentru ca m-au mai urmat 2 masini. In fine trec de intersectie icnadrat banda I, pe banda a 2-a era o coloana de masini si asa cum e romanu` de nu-l intereseaza de nimic ; s-a gasit un nene cu o dubtzia sa depaseasca coloana de masini tragand de volan spre banda I, dar nu a dat semnal nu s-a asigurat pentru ca nici nu m-a vazut ca vin. Cand a vrut sa se bage a ramas undeva intre bezi oarecum spre banda I dar chestia asta s-a intamplat cu vreo 10-12 metri in fatza mea, si normal calcat frana , pentru ca daca nu franam nu puteam trece printre bordura si acest individ neavand spatiu. Am franat cat am putut (masina veche dacie 1300), dar nimeni nu a stiut ca pe jos era o pata destul de mare de pietris/nisip.. in momentul in care am franat masina a fugit de spate si intorcandu-se cu botul sprea nea` 'depasire' intradevar l-am lovit, dar a fost o nimica toata sa zic asa, paguba.. Eu sunt multumit totusi ca am derapat astfel incat l-am atins un pic pe partea dreapta spate, ca dak nu as fi franat probabil il loveam in aripa fatza dadeam si cu roata in bordura..si era mult mai nasol.
In fine am fost la politie ...etc foarte multe ore pierdute. Intrebarea este: in mod normal cine ar fi trebuit sa fie scos vinovat ? eu ca am franat si am derapat ? sau ce-l care nu s-a asigurat decat in momentul cand eu am inceput sa franez si sa-l claxonez ca atunci a calcat dumnealui frana?
Va multumesc

Attached thumbnail(s)
Schema.JPG ( Size: 28.33k ) Number of downloads: 171

--------------------
Renault Megane 2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
colombina29
post 17 Nov 2006, 17:35
Post #2

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

In mod normal, el e vinovat ca nu s-a asigurat! In mod anormal, tu trebuia sa-i creezi conditiile ca el sa depaseasca, chiar daca nu s-a asigurat, n-a semnalizat si n-a respectat aia 50 de metri scrisi in regulament pentru fraieri! eventual sa te dai jos si sa-l inviti la o cafea sa-i explici ca, desi are enspe ani de condus, are totusi obligatia ca inainte de a efectua o manevra, trebuie sa caste bine ochii!

Dar nu radeti, s-au mai vazut cazuri cand au schimbat banda in 5 metri si si-au luat aia de circulau regulamentar 3 luni adio de la permis ca deh, conducere imprudenta. N-are nimeni telefonu' alora de-au demolat fabrica de paine? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
os
post 17 Nov 2006, 17:41
Post #3

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

O interpretare posibila mai este ca "trebuie sa ai tot timpul masina sub control". Daca ai derapat si nu te-ai putut opri -> nu ai avut masina sub control (cu varianta ei nu ai adaptat viteza la conditiile de drum).

Stiu ca e neplacut - si probabil tu ai dreptate, dar nu scapa din vedere si variantele descrise de mine.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Smiley
post 18 Nov 2006, 07:44
Post #4

Membru autentic

daca ala a schimbat banda in timp ce te apropiai tu de el, e vina lui ca nu s-a asigurat.
daca ala a schimbat banda cu mult timp inainte si el stationa, asteptand sa se puna in miscare coloana pentru a se incadra complet pe banda 1, e vina ta ca n-ai adaptat viteza la conditiile de drum.

--------------------
+
DragosP
post 18 Nov 2006, 07:54
Post #5

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

QUOTE(brandy_tdi @ 17 Nov 2006, 17:27)
Salutare, aseara pe la vreo 19:00..
....
Intrebarea este: in mod normal cine ar fi trebuit sa fie scos vinovat ? eu ca am franat si am derapat ? sau ce-l care nu s-a asigurat decat in momentul cand eu am inceput sa franez si sa-l claxonez ca atunci a calcat dumnealui frana?
Va multumesc

Da' pe PV-ul de constatare de la Poliție, ce scrie? Sau nu se-nțelege și ne întrebi pe noi? radmasa.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
SerbanS
post 18 Nov 2006, 11:10
Post #6

Membru

@colombina29 - ce conditii sa depaseasca trebuia sa ii creeze ??? depasirile se fac pe partea stanga nu pe dreapta

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 80 cp Dynamique + clima 2006
A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
+
Amedeus
post 18 Nov 2006, 11:11
Post #7

Membru cu Logan

From: TM

Pe PV probabil scrie ca el e de vina, ca altfel nu mai ne intreba pe noi. sad.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
brandy_tdi
post 18 Nov 2006, 11:16
Post #8

Aerial Member

De fapt nu scria ca sunt eu de vina s-a facut constatarea si a fost vina aluia ca omu` a zis sa renuntzam ca nu are rost...stia ca e vinovat!
Si am plecat nam mai stat ca mai aveam de stat o noapte...dar deh dupa lupta multi curajosi apar

--------------------
Renault Megane 2
+
DragosP
post 18 Nov 2006, 11:22
Post #9

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

QUOTE(brandy_tdi @ 18 Nov 2006, 11:16)
Si am plecat nam mai stat ca mai aveam de stat o noapte...

...să înveți la gramatică? rolleyes.gif
dar deh dupa lupta multi curajosi apar
Care luptă? blink.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Amedeus
post 18 Nov 2006, 11:29
Post #10

Membru cu Logan

Pai si daca politia a zis ca ala e de vina tu asteptai ca noi sa spunem ca esti tu vinovat?
Credeam ca tipul nu recunoaste, sau ca politia te-a scos vinovat pe tine, dar vad ca nu.
Nu inteleg rostul topic-ului. Sincer.

This post has been edited by Amedeus: 18 Nov 2006, 11:32

--------------------
+
cataline
post 18 Nov 2006, 20:07
Post #11

Membru autentic

Din cate am inteles eu, ei au plecat de la politie, deoarece mai aveau mult de stat la coada si se saturasera. El cerea un sfat ca sa stie daca e vinovat sau nu.

--------------------
Logan Ambition 1.6 2005 - B-xx-XXX
Logan 1.6 Ambition, dec 2005
+
Amedeus
post 18 Nov 2006, 20:37
Post #12

Membru cu Logan

Pai omul zicea "s-a facut constatarea si a fost vina aluia". Cine a facut constatarea? Daca politia atunci treaba e clara. Nu mai are rost sa ne dam noi cu parerea.

--------------------
+
Ciombe
post 20 Nov 2006, 11:47
Post #13

Membru autentic

From: Arad

Din cate imi dau eu seama - concluzia ar fi:
"daca vrei sa iti faci masina pe asigurarea altuia, asigura-te ca nu va exista nici un dubiu in ceea ce priveste vinovatul..."
Adica e mult mai simplu sa eviti.. .da daca chiar vrei sa iti busesti masina, e mai simplu sa cauti un sens giratoriu si sa dai ture. Acolo NU poate fi nici un dubiu... Sau sa cauti o zona unde stradutele care intersecteaza strada pe care circuli tu au semnul STOP- si pandesti vre-unu mai adormit care scoate botul maisnii la intimidare ignorand semnul Stop. Politaiul in astfel e situatii 99,99 % il scoate vinovat pe cel care nu a oprit in dreptul semnului STOP sau nu a dat prioritate la giratoriu. In cazuri de-astea cum ai prezentat tu.. e totusi discutabila treaba...

Mai nou, de maisna mea se cam feresc toti prin Arad wacko.gif ... Aseara chiar l-am pandit pe unu.. care a ezitat si nu s-a bagat peste mine wacko.gif . Iar saptamana trecuta la un giratoriu cred ca a lipsit vre-o juma de palma ca sa ma sifoneze unu cu un passat... Cred ca a contat ca papucu meu e cam jumulit la tablarie blush.gif

--------------------
Oltena 12 TRS, Dacia 1304 Papuc - B-83-JJJ, AR-30-JJJ
+
bj
post 20 Nov 2006, 22:30
Post #14

membru de nevoie

ciombe=inegalabil smile.gif

@brandy_tdi: la cum ai povestit tu: cel cu dubita e vinovat.

dat fiind ca la politie e 1 la 1 in anumite cazuri nu prea ai iesi cu camasa curata de acolo. Singurul caz in care ar fi "fara dubiu" ar fi cel in care dubita te-ar fi lovit in lateral pe tine (adica tu sa fi apucat deja sa treci cand el a scos nasul fara sa se asigure).

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
i96nds
post 21 Nov 2006, 09:50
Post #15

Stefan

La politie nu trebuie sa spui ca ai derapat si ca era pietris si alte detalii ce te dezavantajeaza (nu ai adaptat viteza la conditii... etc). Spui doar esentialul: el a schimbat banda fara sa se asigure si l-ai lovit. Gata. Nici nu trebuie sa zici macar ca ai franat. Nu asta conteaza. Important e ca el a gresit. Incercarile de evitare a accidentului sunt normale, oricine ar face asa ceva. Ai reusit sau nu sa eviti, e alta problema. De ce nu ai reusit (in cazul tau) sa eviti, iarasi e alta problema.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 14:06
Forum Renault