DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Frane SRN

woth
post 30 Jun 2004, 11:34
Post #1

Membru

Group: Members

Fratilor, mi-am luat o supernova de curand si am o problema. Cum ating pedala de frana cum ma scoate prin parbriz. As dori sa o mai slabesc. O pot face singur sau trebuie sa apelez la un service?

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Liviu
post 30 Jun 2004, 11:58
Post #2

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

ce masina ai avut inainte ??? ...

Ca info .. la toate DSN-urile e frana "tare" .. asta comparat cu ORICE berlina ..

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
woth
post 30 Jun 2004, 12:14
Post #3

Membru

n-am avut nici o masina. a prima data cand am una, dar am facut scoala tot pe o supernova care, totusi, avea niste frane mai elastice.

zau, la asta cum ciupesc un pic, cum imi sare caroseria de pe roti

--------------------
+
klaus
post 30 Jun 2004, 12:44
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Mai stai vre-o luna, si vezi dupa aceea (in sensul ca o sa te obisnuiestri, nu ca o sa se lase).
Si intre timp vezi cum stai cu frana de mana (vre-un blocaj ceva), dar e mai putin probabil.
Vin-o la intalnire si-ti spunem noi daca-i vreo problema au ba.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ZaiR
post 1 Jul 2004, 08:41
Post #5

Against the System

io vreau sa fie franele mele asa !!!!.Cel putin mie imi da o siguranta in +

--------------------
DUCATI 900 SuperSport 2003 - este!
+
dumitru
post 1 Jul 2004, 09:15
Post #6

Membru incepator

From: Sydney

Oameni si oameni;

Mie la un moment mi s-a parut ca frana mea tine cam jos si e cam moale; si m-am dus sa o rezolv; pt. ca mie asa imi place sa fie tare si sa tina sus; imi da o senzatie de siguranta mult, mult mai mare; So, tare sa fie

--------------------
Honda Civic GLi 1.7 - -
+
sstanescu
post 1 Jul 2004, 09:32
Post #7

Membru autentic

Eu nu sunt mare fan de frane super-tari. Dupa ce am fost ultima data in service, fie era frana libera, fie era nitelk apasata si eu proptit in volan si centura. Dupa primii km si primele frane de genul asta a ajuns in parametri. Nu-mi place pedala fleasca, insa mie imi place o pedala pe care sa pot frana oricand cu orice intensitate vreau. E si de obisnuinta treaba, in mod clar, insa nu vreau sa fiu surprins de vreun eveniment si mai apoi sa fiu surprins de faptul ca am apasat prea tare si am blocat rotile.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War
+
paulp
post 1 Jul 2004, 13:41
Post #8

Bagator de seama!

From: Iasi

Cu frinele DSN-ului am patit-o si eu indiferent de model (Liviu, Ciprian, Laur sau SLZ lui SOD). Toate au niste frine de te zboara prin parbriz daca o calci ca la berlina.
La Nova chiar daca am schimbat aproape tot la frinare (pompa, servo, etrieri, placute, DOT 4) tot n-am reusit s-o fac sa frineze ca DSN sau SLZ :mrgreen:

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
EvilOne
post 4 Jul 2004, 20:21
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti/Alexandria

la DSN e nasol ca pedala e foarte moale si actioneaza imediat. La SLZ am vazut ca e mai tare si imi place mai mult.

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
bogdan_o
post 5 Jul 2004, 19:45
Post #10

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Si la SLZ e la fel de moale pedala. Dar e chestie de obisnuinta. Eu prefer sa apas putin si ma scoata prin parbriz decat sa ma infing in padala c toata forta cum fac pe cealalta masina. Reversul medalei e iarna cand e alunecos pe jos, caz in care trebuie sa mangai pedala de parca ar fi femeie sa nu te trezesti ca faci piruete in mijlocul soselei. Insa, cum am mai spus, totul e de obisnuinta.

P.S. Si daca la SLZ e moale, sa vedeti Passat-ul unde diferenta de franare fata de SLZ e ca intre SN/SLZ si berlina. Ca sa nu mai zic de pedala de acceleratie care doar daca sufli inspre ea se apasa.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
alexandrudragomir
post 6 Jul 2004, 06:53
Post #11

Membru

From: Constanta

La VW Passat ambreajul opune mai mult forta, dar cum ai zis acceleratie e traznet, iar la frane cum ai ciupit putin viteza a scazut de la 100km la 80km/h, dar daca o apesi mai tare risti sa ajungi in fata masini, dar la forma scaunelor, acestea parca inca te mai retin sa te duci in fata.

Daca pe Logan ar fi pus frane pe 4 discuri, ar fi avut o frana identica cu Passat.

--------------------
DACIA SuperNova - CT-02-DSA
Km facuti: 101.000
Data: 08.06.2007

SuperNOVA Campus 2003, 1.4L, 75CP
+
miki
post 6 Jul 2004, 08:49
Post #12

#Hırsızlargibigeceniniçine

paulp,

La Nova chiar daca am schimbat aproape tot la frinare (pompa, servo, etrieri, placute, DOT 4) tot n-am reusit s-o fac sa frineze ca DSN sau SLZ  

Nici nu o sa reusesti! Sint citeve diferente constructive esentiale, adica: servo si discurile sint mai mari

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
S3BY
post 22 Nov 2004, 12:37
Post #13

Membru incepator

am si eu ceva probleme cu franele. acum vreo 2 zile aveam 100 si tipul care mergea in fata mea a franat brusc f. tare. era cu o Skoda Octavia, asa ca am zis ca il iau un pic. am franat si eu la fel de tare sad.gif , in disperare si m-am trezit ca derapeaza fata cam tare noroc ca eram pe sosea cu 2 benzi si nu venea nimic din fata si nici din spate la o distanta mica. insa chestia asta s-a incheiat cu bine fara sa o lovesc. intrebarea e: oare mi se blocheaza frana pe una din rotile din fata sau e normal la SRN derapajul la franare violenta?

--------------------
Dacia Supernova Clima - SJ 22 VIS
+
GeorgeB
post 22 Nov 2004, 13:07
Post #14

the 7 stars of Pleiades constellation

pai lipsa de abs = blocare roti la franare puternica = derapaj . get it ?

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Adytza22
post 22 Nov 2004, 14:52
Post #15

Membru incepator

From: Focsani (flotant Iasi)

vazand ca e vorba de frane la dns meu cand calc frana se aude in partea din spate cate o pocnitura ?Nu mereu si nu depinde daca e violenta sau franare normala?
din ce cauza apre pocnitura asta?ramane ceva blocat?eu asa banuiesc.

--------------------
Dacia Supernova - VN-22-ACM
Supernova mea e tunata ......
Am tras cu tunul in ea......
+
neamih
post 22 Nov 2004, 22:50
Post #16

Membru incepator

si la mine pedala e foarte moale, cursa e f. lunga. m-am dus la service pana acuma si am rezolvat-o de cateva ori dar nu tine mai mult de 3 luni si se flescaie la loc. TIP: am observad ca atunci cand e fleasca daca apas de mai multe ori (ca si cum as pompa) se intareste si tine mai bine. faptul ca e fleasca ma deranjeaza ca la franari bruste nu stiu cum sa reactionez, ba tre sa apas putin ba mai mult e aiurea... cred ca pe undeva intra aer, dar e ciudat ca nu imi lipseste lichid de frana. mai poate fi pusa si pe seama uzurii placutelor de frana/ sabotilor??? ultima data cand le-am reglat mi-a spus mecanicu ca a reglat tamburii spate si asa a intarit pedala. so???

--------------------
astept Logan-ul pe motorina
+
clr
post 23 Nov 2004, 08:37
Post #17

Membru autentic

Daca se intareste dupa mai multe actionari inseamna ca ai aer in instalatie (de aia ti se si flescaie dupa cateva luni). Gaseste locul unde ai probleme cu etanseitatea si rezolva problema.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
Highlifer
post 24 Nov 2004, 13:24
Post #18

Membru incepator

From: Ploiesti

QUOTE(Adytza22 @ 22 Nov 2004, 14:52)
vazand ca e vorba de frane la dns meu cand calc frana se aude in partea din spate cate o pocnitura ?Nu mereu si nu depinde daca e violenta sau franare normala?
din ce cauza apre pocnitura asta?ramane ceva blocat?eu asa banuiesc.
*

trebuie sa-ti verifici la roata dare itzi face asa, sabotii.....asa stiuca era la o berlina cu care am fost in service....acum nu stiu daca noi la DSN avem sabotzi..dar cred ca da...sunt 2 jumatati de cerc in jur de 400.000 era la berlina.

P.S. Unde va vedetzi voi mai baietzi ...eu sunt din Ploiesti si distantza este foarte mica...asa ca sunt interesat...

--------------------
Dacia Super Nova - B 01 AIX
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 10:15
Forum Renault