vopsea sarita
![]() ![]() ![]() |
vopsea sarita
paul_s |
![]()
|
||
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- .
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
poate vrei sa mai scrii odata ca eu nu am inteles nimic ..
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
paul_s |
![]()
|
vopseaua este albastru metalizat, dar nu e o vopsea obisnuita e mai mult un lac ,are aspect de ud
arata misto dar sare imediat de la cea mai mica piatra problema este ca a inceput sa rugineasca acolo unde a sarit si nu stiu ce sa-i fac |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Aha ... asa da smile.gif
Toate vopselele metalizate arata ca si cum ar fi ude smile.gif .. Faptul ca sare e si el normal .. la vopselele romanesti sad.gif .. Singura solutie este sa corectezi lacul cu putin lac de unghii. Eu asa fac. Cel mai mult sare (la mine cel putin) de pe botul masinii. Cand zonele de unde a sarit vopseaua devin jenant de vizibile trebuie sa revopsesti reperul respectiv in totalitate (ma refer la o portiera, capota, spoilerul .. etc) deoarece vopselele metalizate nu se pot corecta . |
--------------------
.
.
.
|
|
paul_s |
![]()
|
plus ca in portiera dreapta fata langa bandoul de cauciuc e putin infundata si pe o portiunede 5 pe 1 cm a sarit vopseaua si a ruginit ,
acolo chiar nu stiu ce sa ii fac ,cred ca o sa o duc in servis numai ca o duc pe bani mei ca nu mai e in garantie :vmad: |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
Liviu |
![]()
|
CASCO ai?? caci oricum nu iti rezolva nimeni chestia asta pe garantie ... ai zis ca e infundata ..
|
--------------------
.
.
|
|
paul_s |
![]()
|
n-am casco
cred ca e lovita cu toate ca nu se vede nici o urma (probabil din cauza bandoului) |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu spusei ca e infundata pe o anumita portiune?
Oricum, daca a apucat sa sara vopseaua mai greu o retusezi, mai ales la astea metalizate, cum a spus si Liviu. Eu ti-as recomanda nitro lac (folosit si la mobila). E foarte rezistent si daca il aplici cu grija nici nu zici ca a fost retusata. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
paul_s |
![]()
|
nici o urma adica fara zgirieturi
pur si simplu deasupra bandoului a sarit vopseaua si bandoul pare putin apasat(infundat) pai si ce fac dau cu lac direct pe tabla? |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
Liviu |
![]()
|
pentru "direct pe tabla" poti merge in targ sa iti faca baietii de la vopsele un spray cu vopseaua pe care o ai tu pe masina (le dai codul si ei iti dau spray-ul) ...
De asemenea iti poti face si un spray cu lac. Eu am apelat la aceasta solutie ca sa imi corectez spoilerul pe care mi l-au zdrelit (ca sa nu zic be..t) dragele de vecine de la bloc :vmad: |
--------------------
.
.
|
|
paul_s |
![]()
|
si cat costa un spray
|
--------------------
.
.
.
- .
|
|
paul_s |
![]()
|
cam cat costa un spray?
|
--------------------
.
.
.
- .
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
in jur de 100.000 cel nemetalizat (acum un an)
Pt Liviu: vopseaua mea nu este metalizata (rosu toreador). Si eu am acumulat zone de unde vopseaua s-a "evaporat" si se vede un strat alb dedesupt. Am doftoricit-o cu sray dar nu am fost multumit de rezultat asa ca am cumparat un fel de "carioca" din Praktiker si corectez cu ea. Ceva nu este insa in regula pt ca la o privire atenta se vede retusul. Care este secretul in cazul spay-ului ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Liviu |
![]()
|
Un spray costa in jurul a 150Klei .. indiferent daca este cu vopsea sau cu lac.
Ca sa dai cu spray si sa nu se cunoasca (cel mai bine iese pe vopsele nemetalizate) trebuie sa iti faci spray de comanda la nuanta vopselei. Ideea este ca chiar daca cumperi spray cu vopsea dupa codul vopselei originale tot o sa se vada urma pentru ca vopseaua de pe masina este coapta de vreme, caldura, soare. Asa ca cel mai bine iei un "sample" de pe masina si nenea ala din targ (standul policolor vis-a-vis de standul lui Ovidiu, putin mai spre capatul standurilor) o sa iti faca spray pe computer, la nuanta exacta smile.gif ... Cand se da cu sprayul trebuie sa se dea de la o distanta de cca 30 cm si trebuie dat in cel putin trei straturi succesive (adica dai un strat , astepti 10 minute, mai dai unul , iar astepti .. si tot asa). Lacul se da in trei-4 straturi succesive imediate .. adica dai un strat , apoi imediat inca unul si tot asa .. asta pentru ca lacul sa isi pastreze luciul si efectul de profunzime. Cel mai bine se da intr-o zi noroasa si foarte calduroasa (sau insorita dar sa se vopseasca la umbra) ... pentru a se imita efectul cuptorului. Dupa ce se da si vopseaua si lacul (sau numai vopseaua .. dupa caz) se pune masina la soare si in cca 2 ore e uscata ... Cam asta ar fi "secretul" sprayului smile.gif |
--------------------
.
.
.
|
|
WUB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 3 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Liviule baga asta si la tutoriale. E bine sa fie si acolo.
|
--------------------
ARR
NXT
2002
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu as completa la ce a zis Liviu sa dai "pierdut". Adica sa nu acoperi cu ziar si scotch de hartie strict zona pe care vrei retus, ci sa acoperi mai departe si doar ce e nasol daca se vopseste (maner usa, interior, lampa semnalizare, etc). Zic asta pentru ca diferente de culoare oricum vor fi. Daca dai cu spray-ul peste delimitarea cu scotch, cand vei definitiva operatia si vei dezlipi scotch-ul, vei vedea clar zona de tranzitie intre cele doua culori. Daca dai "pierdut", tranzitia va fi treptata si va fi greu chiar pentru un ochi bun sa puna degetul si sa zica asta e culoare veche, asta e noua.
Datul asta "pierdut" il realizezi descriind cu mana un arc de cerc, in asa fel incat sa se duca vopsea putina si catre zonele invecinate. Mana nu trebuie sa stea pe loc absolut deloc, miscarea trebuie sa se faca cu destula viteza. Amesteca super-bine spray-ul si inainte de a da pe "buba" da un puff pe iarba, sa se "amorseze" nitel, iar apoi da imediat pe masina. Vezi ca la spray-ul meu nozzle-ul (gaura aia prin care scuipa, cum dracu-i zice) se roteste functie de directia in care vopsesti. Uita-te pe spray. Si nu in ultimul rand, spala si degreseaza extrem de bine zona cu problema si cea invecinata, nu cumva sa dai cu vopsea/lac peste mizerie. Eu mi-am facut vopsea pe la un service prin Militari (tot albastru catifea) si mi-au facut-o babetele alea super-bine. Cu cutia de vopsea m-am dus la un atelier de vopsele si mi-au bagat-o in spray. |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc mult. Prostia cu scotch am facut-o si eu sia iesit ca draq. Poate puneti metoda la tutoriale
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 07:49 |