franare cu peripetii, care dracu mai e cauza...
![]() ![]() ![]() |
franare cu peripetii, care dracu mai e cauza...
Mutu2006 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 8 November 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- Gl.84.RGC
|
|||
Bejenaru Ionut |
![]()
|
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
S-ar putea sa fie placutele de vina in sensul ca s-au tocit si atinge fierul de la placuta pe disc sau sa fie ce am avut eu adica atinge discul de frana in etrier.Desfa roata si da jos etrierii si sa te uiti care e problema.Multa bafta.
|
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
2005, ful opshan, 1.6 16v
- Numar de Bacau. Good things come to those who wait.
Va urma... "Nimeni nu scapa virgin...viata ne f.te pe toti..." |
|
andrei2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 14 March 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Sigur placutele de frana sunt uzate . Incearca, daca totusi continui sa mergi (total nerecomandabil) sa franezi cat mai putin (eventual chiar tragand usor frana de mana), deoarece daca uzezi discul va fi cam scump. Daca vei face tu operatia de schimbare, cumpara si burdufe aparatoare piston (etrier), deoarece cand placutele sunt uzate la maxim, de multe ori, pistonul fiind la capat de cursa, se rup (fisureaza) burdufele, ceea ce duce in timp la blocare piston in etrier.
oricum, la cat de putin costa, eu schimb intotdeauna si burdufele de cauciuc (costa in jur de 3-4 lei). Nu e cazul sa schimbi si garnitura de la piston. Bafta! |
--------------------
DACIA, RENAULT
LOGAN PREFERENCE, SOLENZA, CLIO, RENAULT TRAFIC
2004-2005
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
vyalli |
![]()
|
![]() Pe zona Group: Members Posts: 809 Joined: 16 March 06 ![]() |
eu mi-am schimbat placutele de frana acum o luna si tot asa face cand franez se aude un sunet ciudat.Poate sa mai fie si alt motiv la chestia asta.Poate discurile terminate????
|
--------------------
logan negru
Laureat
2009
- B-xx-JPA Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001 |
|
MihaiG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 5 January 06 ![]() |
La mine a aparut zgomotul pentru ca placutele se tocisera pana la senzor si imi zgariasera putin discul. Dupa ce am schimbat placutele a disparut si zgomotul.
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
- TL - 02 - HBD
|
|
bae |
![]()
|
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
Foarte util la DSN mi-amintesc ca a fost senzorul care arata ca placutele de frana sunt uzate (si-acum mai suspin dupa el!). Acum o intrebare, fara suparare: de ce nu va luati placute de frana cu senzor? Cred ca n-ati mai avea probleme de genul asta!
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
Mutu2006 |
![]()
|
Oameni buni va multumesc,ieri am umblat la placute...cauza huruitului..era o placuta care mi-a zgaraiat urat de tot discul...acum sa zicem ca vreau sa trec de sarbatori...si apoi discuri noi pe fata...nu stiu cum sunt alea cu senzor..eu am firele atarnate acolo...nici nu stiam pentru ce sunt...mai pot remedia situatia cu ele,sa am si eu senzori?multumesc tuturor din nou..o duminica cat mai frumoasa...!!
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- Gl.84.RGC
|
|
Mutu2006 |
![]()
|
uff,mi-a mancat zilele masina asta,cu franele,acum dupa ce am rezolvat cu fata,aud un huruit discret pe spate,dar nu mereu numai cand motorul este rece...de la ce sa fie,ca pe vremea asta mai friguroasa trag frana de mana si de la asta sa faca zgomot?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- Gl.84.RGC
|
|
bae |
![]()
|
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
Probabil ca tamburii raman putin blocati de la frig. Hai ca nu-i asa grav!
Si inca o data: ia-ti placute de frana cu senzor, costa un pic mai mult dar vei sti exact cand sa le schimbi si discul va fi fericit. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
Dr_Oopy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 25 January 04 ![]() |
si eu am placute de frana cu senzori si aud la fel un zgomot ciudat cand franez (dar nu mereu).
Cum imi pot da seama daca functioneaza intr-adevar senzorul? |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- GL-06-PUE Dacia!!! Eppur si muove!!
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
schimba placutele ...ce mama naibii...te joci cu viata ta ??? sau cu masina din fata ta?.Oricum daca nu le schimbi o sa-ti termini si discurile.
Distractia va fi mai mare. This post has been edited by ZaiR: 19 Dec 2006, 11:27 |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 01:40 |