DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Revenire stergatoare

randomm
post 18 Dec 2006, 09:51
Post #1

Ex Dacia owner

Group: Members
From: Iasi

Dacia 1310 din 1990. Am schimbat de curand vaporizatorul si toata partea electrica de la instalatia de gaz. Cred ca in momentul in care mi-au tras firele sub bord, au agatat baietii firul care asigura revenirea stergatoarelor. Nu am temporizator cu releu pt stergatoare, stiu ca atunci cand am schimbat instalatia electrica de la masina, electricianul a mai tras un fir ca sa faca si revenirea. Din ce am citit pe forul e un fir de la motoras la un plus permanent, care asigura alimentarea pt revenirea la punctul mort. Problema mea este ca nu stiu unde este motorasul de la stergatoare deci nici firul care a iesit din alimentare nu il gasesc. Am cautat cu mana pe sub bord un fir cu papuc care sa atarne pe acolo, dar sunt prea multe fire si nu gasesc nici unul atarnand. Ma poate ajuta cineva cu indicatii pretioase? Ma gandesc sa incep sa caut firul in sens invers (de la motoras la alimentare) dar nu stiu de unde sa incep.

--------------------
Opel Astra G 2000 - BT-03-TBF
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sumi_nos
post 18 Dec 2006, 10:58
Post #2

Membru autentic

pai bagate si u sub bord cu o lanterna si uitete la motoras si vezi daca e vrun fir scos daca nu e ,iei fiecare fir si te uiti unde duce si vezi care duce la tenporizatot daca ajunge vrunu si nu e cazut pe acolo

--------------------
dacia 1410 SPORT 1989 - AG-01-MVU
+
Ov
post 18 Dec 2006, 12:54
Post #3

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

motorul este in spatele volanului, undeva in partea de sus, langa parbriz. Teoretic ar trebui sa-ti ajunga o mufa pana in mufa aia pacatoasa unde tot apar intreruperi. Incearca s-o smotocesti un pic ( smile.gif ) ca poate o ia.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
diaconuliviu
post 18 Dec 2006, 13:21
Post #4

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Motorasul are TOATE firele intr-o mufa, inclusiv acel + permanent pentru revenire. E posibil ca unul din papuci sa aiba pintenul slabit incit sa fi iesit chiar si din mufa.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
randomm
post 18 Dec 2006, 17:18
Post #5

Ex Dacia owner

Sper sa am timp maine sa ma uit pe sub bord, poate identific motorasul cu pricina si firele aferente. Va rog sa nu inchideti topicul ca sunt sanse foarte mari sa va mai stresez pe tema asta. In seara asta am descoperit ca mi-au plecat in vacanta suruburile care tineau suportul de la faruri in partea de sus (dacia mea are 4 faruri). Acum farurile de pe partea pasagerului se sprijina in masca de plastic din fata lor. E posibil sa fi cazut surubul/suruburile singure, sau incearca cineva sa imi fure masina pe bucati?

--------------------
+
randomm
post 23 Dec 2006, 11:58
Post #6

Ex Dacia owner

Problema rezolvata. Aveam toate firele la locul in motoras, tot ce a trebuit sa fac a fost o punte permanenta in soclul releului pt stergatoare. Acum merg regulamentar. Am prins si farurile la locul lor, inca e un mister cum mi-au disparut suruburile de acolo, dar noi sa fim sanatosi. Sarbatori fericite la toata lumea si sa aveti parte de cat mai multi kilometri fara nici un incident.

This post has been edited by randomm: 23 Dec 2006, 11:58

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 13:42
Forum Renault