DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Lantul slabiciunilor..., burdufuri planetare-simering distributie-ambreiaj

ATTOL
post 20 Dec 2006, 11:47
Post #1

Membru incepator

Group: Members

povestea e urmatoarea:
la vreo doua saptamani dupa ce cumpar dsn-ul (clima, sh, 40K km), constat ca ambele planetare au burdufurile dinspre roata, sparte. cel din dreapta era spart de curand, asa ca toata zona era murdara de vaselina... la vreo luna dupa ce am remediat problema, taica-miu, uitandu-se la motor, imi zice (destul de panicat): "vezi ca pierzi ulei pe la simeringu' de la distributie. mergi urgent cu ea in service!" eu ii spun: "fii dom-le serios, nu stii ca am avut burdufurile sparte? ce vezi tu acolo e vaselina, nu ulei." dupa alte vreo doua saptamani, cumpar un spray de curatat motorul si sterg (pe cat pot) "vaselina". dupa alte 2 - 3 saptamni, incep totusi sa-mi pun si eu semne de intrebare daca nu cumva pierd ulei... parca motorul era din ce in ce mai "murdar", iar cand se incalzea mai mult (sau turam mai tare!), deja se simtea un miros ciudat. la un moment dat, cand ridic capota si vad ca alternatorul e plin de ulei, iau in sfarsit decizia sa o duc in service. evident, pirdeam ulei pe la simering si ca atare au schimbat baietii toata distributia + curea alternator. nu mai spun ca a trebuit sa duc munca de convingere cu meseriasu' sa-mi curete zona de ulei, cu un spray special... el vroia sa stearga doar cu carpa. acuma, cat de bine a curatat, nu stiu, cert este ca tot cu o carpa super-imbacsita a finalizat curatarea. ideea e ca de uleiul de pe alternator (care era din abundenta), nu s-a atins. a zis ca acolo nu se umbla, dar ca se arde el in timp... probabil ca de aici, acum, am din nou ulei pe cureaua de la alternator, dar asta e alta poveste...

acum a aparut (sau poate ca exista, dar, fiind incepator, nu am luat-o in seama) alta problema: pedala de la ambreiaj tine foarte sus. tinand cont si de faptul ca inca se simte mirosul de care vorbeam mai sus (de aceea l-am si bolduit), care, acuma nu mai stiu daca vine de la ferodou sau de la faptul ca motorul este in continuare murdar de ulei, ma intreb daca nu cumva sunt pe "ultima suta" cu ambreiajul. pe langa asta, poate ca sunt si eu mai "moaca", dar parca la semafor demarez destul de greu...

tin totusi sa precizez ca la toate testele pe care le-am facut, ambreiajul pare sa fi iesit ok (frana de mana trasa, ridicat usor ambreiaju' si accelerat usor -> masina se ridica binisor de cur... daca doar ridic piciorul de pe ambreiaj, dar nu accelerez -> moare motoru'). in mers, la 2800t/m, tr a 2-a, am 40km/ora, iar intr-a 3-a, am 60 km/ora.

acuma, intrebarea mea este urmatoarea: faptul ca pedala de ambreiaj tine asa de sus, poate avea si alte cauze decat o uzura f mare a ambreiajului? se poate regla intr-un fel? am inteles ca la dsn, ambreiajul e proiectat sa tina destul de jos... precizez ca lichidul de frana este f aproape de nivelul maxim... daca mai scot lichid (facand eventual o aerisire), rezolv ceva? sau dimpotriva, in urma unei aerisiri, pedala o sa tina si mai sus (nu stiu daca mai are unde... sad.gif )? ma poate ajuta cineva?

cu multumiri,
...

This post has been edited by ATTOL: 20 Dec 2006, 13:25

--------------------
Dacia Supernova 2002 - Clima - (SH)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 20 Dec 2006, 12:09
Post #2

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

1. In primul rand cred ca ai schimbat ceva semering si curele si intinzator de distributie, nu de transmisie.
2. Aparitia uleiului pe cureaua de accesorii (alternator) nu este normala si trebuie verificat daca provenienta lui nu este din alta parte decat semeringul inlocuit sau uleiul ramas pe alternator.
3. Ambreiajul la DSN este hidraulic (nu prea ai ce sa reglezi la el)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ATTOL
post 20 Dec 2006, 12:49
Post #3

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 20 Dec 2006, 12:09)
1. In primul rand cred ca ai schimbat ceva semering si curele si intinzator de distributie, nu de transmisie.
evident..., multumesc pentru observatie (am corectat)
2. Aparitia uleiului pe cureaua de accesorii (alternator) nu este normala si trebuie verificat daca provenienta lui nu este din alta parte decat semeringul inlocuit sau uleiul ramas pe alternator.
99,99% este scurs de pe alternator. cum prind o zi cu soare (la propriu) o sa curat eu zona (cu spray) si dupa asta o sa vad daca mai apare... daca da, atunci inapoi cu ea la service...
3. Ambreiajul la DSN este hidraulic (nu prea ai ce sa reglezi la el)
*
aici "m-ai lovit"... deci singura explicatie este uzura sistemului ambreiaj...
sincer sa fiu, nu stiu ce masura sa iau: sa astept sa crape sau, preventiv, sa-l schimb? ideea e ca nu ma incanta deloc perspectiva sa scot jde milioane din buzunar, in conditiile in care am sanse sa ma mai duca vreo cateva mii de km...

This post has been edited by ATTOL: 21 Dec 2006, 10:59

--------------------
+
clr
post 20 Dec 2006, 14:04
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

La ambreiaj poti sa incerci inainte de orice altceva o aerisire. Nu te costa nimic si o rezolvi intr - un minut.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
ATTOL
post 20 Dec 2006, 14:19
Post #5

Membru incepator

QUOTE(clr @ 20 Dec 2006, 14:04)
La ambreiaj poti sa incerci inainte de orice altceva o aerisire. Nu te costa nimic si o rezolvi intr - un minut.
*
am gasit pe forum care sunt "miscarile". sper sa ma descurc... dar tot pe forum se spune ca daca aerisesti, ridici pedala, nu o cobori... care e realitatea?

This post has been edited by ATTOL: 20 Dec 2006, 15:26

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th May 2025 - 12:35
Forum Renault