DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme priza bricheta

Emil_iulian
post 30 Dec 2006, 16:01
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am dat un "search" inainte dar nu am gasit nimic care sa ma lamureasca asa ca va cer ajutorul in urmatoarea anomalie la priza brichetei: am SN Rapsodia din 2002 pana acum nu am folosit bricheta deoarece nu sunt fumator dar de curand am avut nevoie de acesta priza pt diverse acesorii (incarcator tlf, compresor, modulator FM etc) si am constatat ca nu fuctioneaza de nicio culoare, am verificat prezenta tensiunii cu un aparat de masurat si stupoare aveam 12V apoi am verificat lamele, contacte in priza etc si ca sa fiu sigur ca nu lamelele din priza sunt de vina am taiat firele unui incarcator auto l-am conectat la aceasta priza prin mufa standard dupa care am verificat din nou cu aparatul de masurat prezenta tensiunii la capetele firelor si din nou stupoare aveam 12V. In momentul in care incerc sa alimentez un consumator (ex. lampa de lumina) tensiunea dispare si aparatul de masurat arata 0V.
Nu pot sa-mi dau seama de la ce ar putea fi si din acest motiv va cer ajutorul si va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

--------------------
Dacia Super Nova - B-14-DDR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fanny
post 31 Dec 2006, 18:37
Post #2

Membru incepator

From: SUCEAVA

Hi !

Eu zic sa verifici legaturile la priza de bricheta.Instrumentul de masura este foarte sensibil si consuma sub 1mA la masurare.Chiar daca acesta iti indica prezenta tensiunii,iar cind ai vrut sa alimentezi ceva care consuma mai mult curent , tensiunea a scazut la 0V deoarece un contact(o legatura) nu este ferma.Verifica in special legatura de masa(minus).In fond la bricheta vin 2 fire(+ 12V - de pe o siguranta si minus(masa masinii).Sar putea ca firul de masa sa fie oxidat sau ruginit in orice caz nu face contact ferm cu masa masinii.

--------------------
Dacia Logan LAUREATE PLUS 1.4MPI 2006
+
Emil_iulian
post 2 Jan 2007, 14:19
Post #3

Membru incepator

QUOTE(Fanny @ 31 Dec 2006, 18:37)
Hi !

Eu zic sa verifici legaturile la priza de bricheta.Instrumentul de masura este foarte sensibil si consuma sub 1mA la masurare.Chiar daca acesta iti indica prezenta tensiunii,iar cind ai vrut sa alimentezi ceva care consuma mai mult curent , tensiunea a scazut la 0V deoarece un contact(o legatura) nu este ferma.Verifica in special legatura de masa(minus).In fond la bricheta vin 2 fire(+ 12V - de pe o siguranta si minus(masa masinii).Sar putea ca firul de masa sa fie oxidat sau ruginit in orice caz nu face contact ferm cu masa masinii.
*

Multam, ai avut dreptate, am verificat si nu aveam masa firul era bulit. Acum s-a rezolvat. Merci mult.

--------------------
Dacia Super Nova - B-14-DDR
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 00:28
Forum Renault