VW Touareg Towing A 747 - Fifth Gear, VW Touareg Towing A 747 - Fifth Gear
![]() ![]() ![]() ![]() |
VW Touareg Towing A 747 - Fifth Gear, VW Touareg Towing A 747 - Fifth Gear
ionut17 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 18 August 05 From: Roman ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
VW Bora
|
|||
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
M-au convins. Cand o sa am bani de avion imi cumpar si un Tuareg.
|
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Wow. Dupa mine e o lectie de imagina cel putin la fel de tare ca a lui Audi A6 cu urcarea pantei de 45 grade.
Impresionant sa vezi o masina tragand dupa ea un avion, diferenta de marime e uriasa... |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
daca ar face touareg-ul asta un test de genul sa lipeasca o dacie de un zid si apoi sa o impinga, de la atata cuplu sunt sigur ca ar face-o acordeon milimetru cu milimetru.... probabil o poate "reduce" pana la juma' de metru
![]() sper sa nu imi sara posesorii de dacia in cap...dar megane-ul cred ca rezista ceva mai bine si ramane de un metru.. nu de alta dar e putin mai lung.... ![]() ![]() This post has been edited by Meghitzanul: 6 Jan 2007, 11:51 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
WOW, o comparatie de genul asta ar putea fi si urmatoarea: un om poate impinge un Touareg (sau orice alta masina) de peste o tona. Diferenta de greutate si marine e mare si in cazul acesta. Chestia e ca mie nu mi se pare extraordinara treaba asta (asa sunt eu, mai carcotas)
Oricum, nimic de zis, motorul ala are un cuplu extraordinar. Nu orice masina poate face asta. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Nu stiu daca a fost veridic experimentul, probabil ca da. V10 TDI nu e cel mai puternic diesel al celor de la VAG, dar cu siguranta este cel care are cuplul cel mai mare.
Oricum cel cu A6 care urca partia de ski de 45 de grade nu a fost pe bune. Au aratat odata la tv cum au realizat reclama, masina era ancorata cu cabluri. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
Cr3ativ3 |
![]()
|
![]() Ma-nvart pe-aici...fac cercuri Group: Members Posts: 264 Joined: 19 December 04 From: PITESTI ![]() |
Ba mareu m-am intrebat ce dracu or manca nemtii astia de fac masini ca astea ma? Noi de ce nu putem? Ce aia au 2 perechi de..? M-am ofticat rau de tot!
This post has been edited by Cr3ativ3: 6 Jan 2007, 12:56 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2004 Nu stiu sa ma semnez :P !
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Nu va aprindeti prea tare, pentru ca la Otopeni inainte de 90 trageau avioanele cu tractoare Universal 445 (adica alea mai mici, nu 650-urile). Iar 445 AFAIK aveau sub 50 de cai
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
O fi avand sub 50 cai, dar tu nu pui in calcul ca acel tractor are cuuuu tttttotuuuul alta cutie fata de tuareg, muuuuuuuuult mai scurta, plus ca tragea niste avioane care aveau greutatea totala cat 10% din greutatea acelui 747.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Conteaza cuplul si cutia, nu caii putere. Daca ai fost atent in film, a explicat nenea ala totul pas cu pas. Tractoarele alea, la fel ca si camioanele din ziua de azi, aveau un cuplu imens, nu CP multi.
Filmul cu Audi a fost foarte pe bune, insa ca sa oata tine masina pe loc in partea superioara a pantei si din motive de siguranta a fost ancorata masina de un cablu, care nu a fost intins (folosit) decat atunci cand masina era oprita sus. Cauciucurile aveau tepi is in rest totul a fost din cutie si acceleratie :-) |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Am vazut pe Discovery faza cu Audi , a fost TRUCAJ , masina cu cauciucuri cu tepi nu a reusit sa parcurga decat 1/4 din pista !!
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Vezi de treaba....nu stiu ce ai vazut tu, dar acel film este 100% real, a fost testat in emisiunea Fifth Gear dupa ce in prealabil VAG a facut un test oficial...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Oare reuseau cu un Tuareg cu cutie manuala, sau ii ardeau ambreiajul?!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Cred ca ii ardeau ambreiajul dupa cum a spus ca opreste masina in frana de motor si nu calcand frana deoarece i-ar lua foc discurile.
Am revazut filmul cu Audi pe partia de ski, intr-adevar pare real. Face cateva tenative cu cauciuri normale de iarna si nu ii iese, iar apoi pune cauciucuri tintate cu care reuseste sa urce pana sus, cablul se vede ca nu e tensionat in nici un moment. This post has been edited by diesel_power: 6 Jan 2007, 21:20 |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu zic altfel: masina s-a oprit pentru ca s-a oprit avionul...frana de motor nu cred ca are vreun efect la asemenea inertie a avionului, si apoi la asa cutie de viteze, nu stiu daca se poate "comanda" frana de motor eficienta...Treaba cu discurile de frana in flacari e spusa de dragul spectacolului, intrucat la viteza aceea, adica foarte mica, ABSul nu ar interveni, rotile s-ar bloca fara mare efort, si masina ar fi impinsa pana la oprirea avionului, asta daca traiectoria e dreapta...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
diesel_power |
![]()
|
Da, probabil ca frana de motor nu ar avea prea mult efect, mai ales ca este cutie automata dar exista si ea acolo
![]() Daca masina a avut aderenta ca sa se urneasca apoi cred ca ar putea exista o forta de franare care se poate aplica fara sa blocheze rotile dar care sa aiba efect semnificativ in oprirea avionului. Si cred ca ar fi un stres mare pt discuri. Pentru camionagii frana de motor e de baza cand merg pe relief de deal sau de munte. In suele unite chiar exista indicatoare pe munte pe care este scris "Trucks use low gear". Fara frana de motor, sabotii de la roti s-ar supraincalzi, ajungand la o temperatura la care au un coeficient de frecare prea mic. Acest fenomen se numeste "obosirea franelor", se intalnea mai ales la camioane mai vechi. Dar si acum nu cred ca se incumeta vreun tir-ist pe dealul negru de exemplu fara frana de motor serioasa, in trepte inferioare. In plus, camioanele si autocarele sunt dotate cu asa numitul "retarder" care reprezinta o frana electromagnetica aplicata tot puntii motoare. Numai are rost sa il explic pe larg dar cred ca e clar faptul ca la autovehicule mari frana de serviciu (de picior) nu face fata singura. This post has been edited by diesel_power: 6 Jan 2007, 21:42 |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Important e ca transmisisa Touaregului a facut fata acestei solicitari.
Motorul e numai bun de pus pe un camion usor, dar transmisia e proiectata sa duca masina pe sosea si pe teren accidentat, nu sa traga Boeing-uri 747. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
From Guinness world records dot com:
WHO: David Huxley WHAT: 187 tonnes (184 tons) WHERE: Sydney, Australia WHEN: October 15, 1997 David Huxley pulled a Boeing 747-400, weighing 187 tonnes (184 tons), a distance of 91 m (298.5 ft) in 1 minute and 27.7 seconds on October 15, 1997 at Sydney, Australia. David has now retired from the strongman circuit. He currently owns and runs an event management and public relations company called Tartan Warriors, based in Sydney, Australia. Deci un om a facut aceiasi chestie Prietene, retarderul e chiar hidraulic si e montat pe transmisie. Cutia Aisin de pe tuareg are frana de motor, si fara reductia de 3,5:1 oferita de hidrotransformator la plecare nu-l muta de pe loc. La americani, dodge RAM e automobil, si motorul Cummins de 6 litri ar putea trage si el aceaiasi greutate, daca nu chiar mai mult datorita demultiplicari mari a transmisiei finale. De un mercedes G 400 CDI (generatia veche, nu SUV-ul ala nou) nu mai zic. Pentru cine nu stie, un Unimog cu motor pe benzina de 2,2 litri poate tracta un Jumbo jet plin (numai aerul din avion are 4 tone). Si nu are decat vreo 60-70 de cai. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
diesel_power |
![]()
|
Numai aerul din avion 4 tone? Asta ar insemna ca avionul cara 3333 metri cubi de aer. Ceva imi spune ca nu cara atat aer.
La tractarea de mase mari conteaza cuplul si cutia de viteze sa fie scurta, ea are rol de amplificator de cuplu daca are rapoarte scurte. Motorul poate sa aiba si 50cp. |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
M-am interesat, intr-adevar 445 erau folosite pentru avioanele mici (an 24 si il 18, plus alte treburi pe acolo); pentru cele mari aveau utilaje speciale, iar cand nu aveau disponibile puteau trage cu universal 1010 (avioane il 62 si boeing 707, care sunt clar mai mici, dar totusi comparabile cu 747)
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Exista ceasuri de mana care merg si la 500m sub apa. Sansele sunt ca niciodata nu o sa ajungi sa te bucuri de o asemenea performanta, insa stii ca se poate. La fel si cu Touareg-ul...
|
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Exact. Cand stii ca ceasul tau merge la 500 m sub apa, esti convins ca te poti spala pe maini fara sa-l dai jos. La fel si cu Touaregul. Nu vei tracta niciodata un avion dar e frumos de stiut ce putere are masina.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 00:59 |