Viteza de pe ceasuri
![]() ![]() ![]() |
Viteza de pe ceasuri
julyan86 |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 16 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2005 1.4 MPI
|
|||
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
S-a mai discutat acest lucru pe forum.
Fenomenul este adevarat. La masinile moderne este intentionat decalata indicatia ceasului de viteza (in sensul ca arata mai mult decat viteza reala) pentru a tempera excesul de viteza al unora. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Asa e ... e destul de veche problema, daca se poate numi problema, din cate stiu la toate masinile exista o diferenta de viteza intre cea de pe bord si cea reala.
Cu Loganu, am testat si eu tot pe afisaju (radarul) de pe Kiseleff si a iesit o diferenta. Pe Octavia am verificat cu gps-ul (pe bord 55, gps 50 km/h), la fel si la masina lu frate'miu (Vectra). Abaterea e in medie de 10%. Oricum tre' sa privesti si partea frumoasa a lucrurilor, atunci cand treci cu masina prin fata radarului le apare mai putin decat ai tu pe bord. This post has been edited by catala2k: 7 Jan 2007, 21:59 |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
julyan86 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 16 June 06 ![]() |
da e interesant ce zici tu dar parca mai frumos ar fi daca ti-ar arata viteza reala sau pe aproape (totusi 10%) mi se pare cam mult !!!! Voua ???? Si daca as schimba jentile cu unele 16" sau 17" cum ar fi tot decalat mi-ar parea ????
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 1.4 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru niste date mai documentate stiintific, vedeti http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=28760
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Si cum ma tempereaza pe mine daca eu am 60 reali si pe bord arata 50?Si daca totusi principiu are efect asupra mea de ce dupa 110 treaba se schimba si viteza afisata e mai mica decat cea reala??Nu e ilogic?
|
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
NIN |
![]()
|
![]() Membru de seara Group: Members Posts: 72 Joined: 22 September 04 From: Timisoara/Jimbolia ![]() |
Diferenta poate fi observata si din corelatia intre turometru si vitezometru.
La o anumita turatie(indicata de turometru) viteza observata practic pe vitezometru e mai mare decat viteza teoretica (conform rapoarte cut viteza) |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus 1.4MPI
- TM-XX-T??
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
@Arhimede: zi evrika atunci cand vei descoperi ca viteza pe ceas este 60 si viteza reala e 50, nu invers (de fapt INTOTDEAUNA viteza pe ceas e mai mare decat viteza reala).
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
In cazul vitezometrelor electronice, ca am condus odata o masina cu km pe cablu dexaxat si arata cu 30 km/h mai mult
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Steve From Oradea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.002 Joined: 11 October 04 From: Oradea ![]() |
Am si eu o intrebare(poate ca e o prostie
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II Dynamique 1.9dCi - 140CP
2003
- BH
|
|
klaus |
![]()
|
O merge, daca eroarea e liniara sau dupa functia de impartire a vitezei pe indicator. Altfel tot va apare o eroare la un moment dat
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
nyll007 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
klaus esti sigur? Inseamna ca m-a mintit AMS-ul cand spunea ca la 110 are 115.Vina lor!Da totusi cum ma afecteaza pe mine eroarea aia intentionata?
|
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Nu va mai luati dupa "radarele" de pe strazi... Sunt de forma... Pe Kiseleff exact 10%, insa in Cta, au montat acuma vreo 4-5 radare d-astea...eeee...am incercat sa-mi aflu viteza...tot timpul la 60km/h... unu din 4 mi-a aratat corect, 2 mai putin, iar unu mai mult...
Asa ca vreti sa va aflati viteza? GPS, sau si mai exact.. Radarul politiei... aveti si hartie scrisa cu viteza...asa sa va amintiti... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Da, asa e...rahaturile montate in Ct indica fiecare ce vrea.
Stie cineva daca eroarea e constanta sau diferenta dintre viteza reala si cea afisata creste odata cu viteza? |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
1. s-a mai discutat
2. nu este postat corect la IMBUNATATIRI.... avertisment pentru in initiator.. data viitoare se lasa cu santiuni! 3. topicul se inchide si se muta la Diverse LGN |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 12:31 |