DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Buton semnalizare

Tzutzi
post 8 Jan 2007, 19:06
Post #1

Solenzar impatimit

Group: Members
From: Bucuresti

Se poate schimba butonul de la semnalizare din consola centrala cu unul mai aspectuos? Nu de alta dar cel original arata ca vai de capul lui. Triunghiul ala de pe el nici macar nu arata a triunghi. Si cum sa facem pana la urma ca becul de la bricheta sa nu se mai arda, ca in topicul in care se discuta asta nu s-a dat o solutie viabila.

--------------------
Ford Focus St170 2.0 16v 2004
Solenza Scala 1.4 8v 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reed
post 8 Jan 2007, 19:22
Post #2

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Te referi probabil la butonul de avarie... daca te supara , da-l jos, pileste-i reliefurile apoi vopseste-l cum ti se nazare. Iar in ceea ce priveste becul de la bricheta nu prea am idee ce vrei sa faci cu el dar daca vrei sa fie stins continuu.... scoate-l din soclu si gata.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
Tzutzi
post 8 Jan 2007, 19:57
Post #3

Solenzar impatimit

Da scuze Reed nu prea m-am exprimat cum trebuie. Butonul de avarii la ala ma refeream, dac se poate sa fie schimbat cu totul ca arata chiar sters, si cu becul de la bricheta ma refeream ce se poate face ca sa nu se mai arda(eu cand am luat masina nu se aprindea pe pozitii, si am schimbat becul, dar dupa cam o luna s-a ars) Am inteles ca este prea multa tensiune in priza

--------------------
+
Reed
post 8 Jan 2007, 20:41
Post #4

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Aha acum e clar. Deci: butonul de avarie, scoate-l smirgheluieste-l da-l cu primer apoi poti sa il vopsesti exact cum iti place, becul de la bricheta... la mine nu s-a ars dar daca nu ti s-au mai ars alte becuri de prin masina e putin probabil sa poti avea o tensiune mai mare taman acolo. Deci schimba-l cu unul de care trebuie (12v-1,2W) si nu ar trebui sa se mai arda (daca tii mortis, pune in loc un LED verde sau alb in serie cu un rezistor de 600-800 ohm la 0,5W). Enjoy

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
david79
post 8 Jan 2007, 21:27
Post #5

Membru autentic

10 ron bricheta de logan in targ. se introduce led, se fec legaturile ( are alta mufa ) si satisfactie garantata. nu se mai arde cate zile are masina....
toata smecheria e sa ii pui un led in locul becului ca legaturile le faci oricum daca stii ce fac cele 3 fire.
bricheta de solenza cea stock e chiar penibila , e aceeasi , de cand a aparut prima dacie, dupa putin timp se decaleste lamela aia din ea si nu mai incalzeste, nu mai spun de cum arata...

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
Tzutzi
post 9 Jan 2007, 09:37
Post #6

Solenzar impatimit

Ok cred ca era de bec, ca eu am cerut pentru solenza, dar nu era 12v-1,2w. sad.gif ehh...baietii astia de la dacia... mad.gif o sa mai incerc odata cu becul corespunzator, si daca nu merge asa trec pe cel de logan cum a spus si david79.

--------------------
+
mark``
post 7 Apr 2007, 18:37
Post #7

Membru autentic

From: Tg.Mures

Va intreb si eu, cum ajung sa schimb becu de la bricheta? Trebuie sa dau jos bordu? E ars si la mine!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
2dor
post 7 Apr 2007, 19:52
Post #8

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Pai eu am facut asa: Am scos aeratorul din mijloc dreapta si am desfacut cele 2 suruburi care prind consola de climatizare. Dupa ce desfaci suruburile alea doua care sunt sub consola dar pe consola centrala, impingi de partea cu rotitele de la climatizare inspre motor. Intai de jos din cleme si dupa aia de clemele de sus. In momentul asta ai cum sa bagi cele doua maini, una pe sus pe la aerator si una pe jos pe la climatizare. Mai intai trebuie sa scoti firul din mijloc adica plusul, ai grija sa nu atingi altceva pe acolo cu el, dupa care incepi sa rotesti partea din mijloc a brichetei pana iese de tot. Atunci ramane partea exterioara a brichetei care are si becul pe ea. Partea exterioara o poti scoate pe sus pe la aerator sa poti umbla la bec. Dupa schimbarea becului se reface operatiunea invers.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
free_fiber
post 7 Apr 2007, 20:15
Post #9

Membru autentic

Mda, prima data e greu ca a doua oara deja stii biggrin.gif Eu prima data am dat partea de sus a bordului jos (nu numai pt bricheta). Acum deja ajung la ea fara sa demontez nimic. Pur si simplu bag mana pe sub bord si ajung la ea. Stiu ce fire gasesc acolo, care cum sunt, cum se scot s.a.m.d.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.5dci 85CP 2008 - B xx XXX
+
klaus
post 7 Apr 2007, 20:20
Post #10

步步

Group: Moderatori

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
mark``
post 8 Apr 2007, 14:09
Post #11

Membru autentic

Free_fiber degeaba bag mana pe sub bord ca nu ajung la bricheta nici daca as avea 2 maini, ar trebui sa fiu contorsionist sau ceva!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
dizie
post 10 Apr 2007, 02:11
Post #12

Membru

nu e nevoie sa bagi mana sub bord... scoti bricheta si cu dej'tul mare de la mana care te ajuta cel mai mult rotesti tot ansamblul pana se dejurubeaza de tot (vei vedea la urma de unde)... vei descoperi 3 fire:
- un + legat la bec care merge doar cand aprinzi pozitiile (acesorii cred)
- un plus care merge doar cand pui contactul si care alimenteaza bicheta
- masa comuna

ca sa scoti becul e suficient sa tragi cu un patent de tabla cilindrica in care intra mufa de la bec si care intra fortat in toata tabla ce tocmai ai desurubat-o.

succes

--------------------
Dacia Solenza 2003 - CT-07-PXI
+
mark``
post 10 Apr 2007, 22:16
Post #13

Membru autentic

Apai am desfacut partea de sus a bordului pe care am dat-o jos si am ajuns la bricheta dar aia nu se poate desface nici cu patentu`, cu atat mai putin becu care e incasetat in bricheta intr-o carcasa mica de metal. N-ai cum sa scoti becu, parerea mea. Insa s-a rezolvat subit treaba cand tot lucram pe la bec si am miscat firu de la el. Cand am pus pozitiile s-a aprins. Cred ca e contact imperfect sau sunt slabe prizele astea si nu fac contact bun. Oricum acuma merge, cat nu stiu!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
toto
post 11 Apr 2007, 14:39
Post #14

Destul de fost membru

pana se arde...curand probabil...sad.gif

--------------------
Honda CIVIC 5D 1.8 Sport M/T - '07
romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 19:22
Forum Renault