omologare anvelope la rar, altele decat cele stock, cat de complicat e ?
![]() ![]() ![]() |
omologare anvelope la rar, altele decat cele stock, cat de complicat e ?
david79 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|||
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca iti pui 165/65/14 si scrie in carte te doare in pix. Taloanele sunt facute la misto la multi. Legat de 175/65/14 nu stiu cum se face cu omologarea. Sper sa te ajute vre-un coleg care stie.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
david79 |
![]()
|
pai da scala are ca dimensiune 165/65/14'' , dar nici asta nu imi apare in talon, ci doar pe 13''
|
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
La mine in talon scrie ca suporta si 165/65/14 si am Prima. Dar cartea masinii e importanta, chiar daca la tine nu scrie in talon in carte trebuie sa scrie.
This post has been edited by 2dor: 10 Jan 2007, 10:13 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Daca scrie in Cartea de identitate ca poti pune Alte anvelope: 175/65/14, te duci frumusel la Politie si faci o cerere la biroul inmatriculari sa-ti treaca in Certificat si dimensiunile alea.
Daca nu scrie in CI, te duci la RAR, faci o cerere de omologare a noilor anvelope, ti-o trec aia in CI, cu CI te duci la inmatriculari si repeti procedura anterioara ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
david79 |
![]()
|
multumesc frumos, o sa ma duc la rar.
|
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
si daca nu scrie nicaieri ca masina poate fi echipata cu o anumita dimensiune de cauciucuri cum se omologheaza?
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Asta intreaba-i pe cei de la RAR cum mi-au omologat mie 2 dimensiuni la roti:
185/65/14 si 195/60/15, desi eu nu am pe masina decit a doua dimensiune, si masina nu a venit cu altceva ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
In cazul lui paulp importatorul omologheaza la RAR toate variantele pe care producatorul le pune la dispozitie (in functie de motorizare, dotari, etc.) si cand cumperi masina iti scriu in cartea de identitate variantele pt. masina respectiva. De ex. mie, idiotii de la dealer + RAR, mi-au pus dimensiunile pt. jante pe 15" si 16" dar pt. 17" (cu ce a venit masina) nu au trecut.
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
Mergi la Rar cu CI si cartea de bord a masinii sii pui sa-ti treaca in CI tot ce a scris fabricantul pe carte, asta e tot. La politie nu te chinui ca nu le trece in talon, motivul: lipsa spatiu
Asa am procedat eu. Pt eventualitatea ca intalnesc vre-un prost care nu crede am in torpedo o copie la CI |
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Dar pentru omologare de jante?
|
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
workarea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 10 October 05 From: Drumul Taberei ![]() |
Mai, pentru chestii aflate in ordinea firescului, ca sa zic asa, nici aia nu sint chiar atit de catolici. De exemplu, limuzina mea a avut din nascare 165 R13, iar in carte (si in talon) scrie doar 155 R13. Nu a comentat nimeni nimic niciodata, nici la ITP, nici altundeva.
This post has been edited by workarea: 12 Jan 2007, 00:08 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
totusi.. daca difera masiv fata de ce zice producatoru..
impreuna cu modificarile necesare ce se impun la roti mai mari (planetare+bielete+directia in sine mai solida, deasemeni sistemul de franare inbunatatit.. etc) trebe mers la rar si cerem o omologare.. da de care.. parca e tip A si tip B sau ce facem la RAR ? |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
daca trec de la jante pe 15 la jante pe 14 si in cartea masinii nu e trecuta dimensiunea respectiva cine mi le omologheaza? Mos Craciun (vorba cuiva de pe forum)
![]() |
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:15 |