DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Indicator ulei (Megane I - '98)

felix
post 19 Jul 2004, 11:16
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Imi cer scuze pentru faptul ca postez aici, dar nu am reusit de nici o culoare sa mai inregistrez pe forum.reno.ro. In plus, am inteles ca Loganul va avea acelasi motor care-l am eu (1.6 - 90CP), asa ca nu sunt chiar asa off-topic

Asa cum am mai spus, sunt un proaspat posesor de Megane din '98, fost proprietar de DSN.

Atunci cand pun contactul imi apare pe computerul de bord un indicator de nivel de ulei, care arata ceva de genul OO_ _ _ _ _ . Deoarece din cartea masinii, nu am reusit sa-mi dau seama, poate ma ajuta cineva cu semnificatia acestui indicator: trebuie sau nu sa mai completez cu ulei?

Multumesc anticipat...

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 19 Jul 2004, 12:42
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Pai uita-te si tu pe joja si vezi cat ulei mai ai. Daca e normal si ica iti apare indicatorul acela pe bord, atunci problema s-ar putea sa fie lipsa presiunii uleiului datorata altor cauze, afara de cantitatea de ulei (pompa ulei defecta).

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
inconturnabil
post 19 Jul 2004, 12:43
Post #3

Membru

Normal cand îi se pune contactul apar mesaje de informare pe ecranul calculatorului de bord( afisajul superior), pentru ulei apare urmatorul mesaj: "niveau d'huile correct"
daca nivelul de ulei este minim mesajul: "niveau d'huile correct" nu mai apare pe afisaj, apare un mesaj care te informeaza ca trebuie refacut nivelul, in acelasi timp se aprinde si si martorul luminos SERVICE.
Cea mai sfanta solutie este sa pui mana pe joja si sa verifici nivelul uleiului. biggrin.gif

--------------------
ALFA ROMEO GIULIETTA 2011
+
litza
post 19 Jul 2004, 12:53
Post #4

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Ma, la Reno nu ma pricep, dar la VW (si implicit banuiesc ca si alte masini) cu computer de bord exista niste "service reminders" care se reseteaza de ex cand schimbi uleiul si se aprind dupa xxxx km sa-ti aminteasca. Poate ai asa ceva.

Daca nivelul uleiului e scazut /lipsa presiune cam toate masinile au un bec ROSU care se aprinde. Deci eu banuiesc un service reminder. Ar trebui sa
1: cauti/intrebi cum se reseteaza
2: mergi in service si ti-l reseteaza ei

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
inconturnabil
post 19 Jul 2004, 13:02
Post #5

Membru

Scuze, dar nu am citit atent, explicatia mea este pentru meganul din 2003, pentru al tau din "98, cand nivelul este nomal apar 6 zerouri si de doua ori OK(sub zerouri) pe afisaj, cand nivelul este intermediar apar 4 zerouri si de doua ori OK, pe minim apar doar liniutele clipind intermitent OK dispare de pe afisaj

--------------------
ALFA ROMEO GIULIETTA 2011
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 22:57
Forum Renault