DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Card de credit, recomandari

bj
post 12 Jan 2007, 12:43
Post #1

membru de nevoie

Group: Members
From: Bucuresti

Ma gandesc sa imi fac un card de credit. Pentru diverse motive dar nu prea stiu ce sa aleg.

In principiu m-ar interesa un serviciu cu care sa pot:
- plati pe net (lei sau valuta; in special valuta)
- sa am online banking
- sa am o dobanda cat de cat buna
- [eventual] sa pot face si retrageri de la bancomat pentru care sa nu mi se puna dobanda in perioada de gratie.

Ce imi recomandati?

Multumesc.

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Vlad Georgescu
post 12 Jan 2007, 13:41
Post #2

/----\ <--- Logan

Nu stiu ce sa-ti recomand, dar si eu astept cu nerabdare raspunsul la intrebarea ta. smile.gif

Pe mine ma intereseaza mai mult o combinatie de:

- card de debit
- e-banking prin care sa pot face ordine de plata
- cont curent, sa-si poata lua aia de la Electrica banii direct din cont fara sa ma mai frece pe mine
- eventual posibilitatea de a investi in diferite fonduri de investitii ... imi ramin bani la sfirsitul lunii - pac - cumpar unitati la un fond

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
Wolfmark
post 12 Jan 2007, 14:15
Post #3

Membru autentic

Internet Banking-ul de la BCR:

1) Puteti plati cu ordine de plata oriunde in RO, atat in RON cat si in valuta. Comisionele sunt exact aceleasi ca si cum te-ai duce la banca. Prin intermediul aplicatiei practic trimiteti ordinele, ele fiind executate manual de angajatii BCR. Eu platesc asa aproape toate facturile (mai putin RDS cablu si intretinere) + imi imprumut prietenii (daca-si stiu contul card-ului) sau chiar mai cumpar de pe net. Asta de cativa ani fara probleme majore.

2) Se pot cumpara certificate de depozit (n-am folosit niciodata facilitatea asta asa ca nu stiu prea multe).

3) Se poate cumpara / vinde valuta fara probleme.

4) Teoretic prin intermediul aplicatiei primiti zilnic mesaje cu operatiile efectuate folosind card-ul, precum si soldul cardului, insa cam cu intarziere. Adica daca platesti cu card-ul astazi de abia peste 1-2 saptamani iti vine asa zisul extras. Zic teoretic ca au facut un upgrade acum si eu personal nu mai primesc nimic, insa ma cert cu ei de zor pe tema asta...

5) E 100% web based, adica nu tu plugin-uri, merge in Firefox sau IE de pe 10 calculatoare diferite etc...

Din cate stiu nu exista momentan alte taxe sau comisioane pentru acest serviciu.

Autentificarea se face pe baza de USER ID si PIN (ambele numere). Orice operatie trebuie confirmata folosind un cod, generat fie de un dispozitiv Vasco Token primit de la BCR gratis, fie luat dintr-o lista de coduri trimisa peridic de banca prin posta acasa.

Un card de debit Visa Electron emis de BCR se poate activa si pe net pentru serviciul 3D Secure. Automat se pot efectua plati online, insa doar daca se foloseste 3D Secure, altfel nu va merge. De asemenea cu el se poate plati la orice bancomat BCR o groaza de facturi fara comision, doar se semneaza o conventie pentru acest lucru.

Transferurile intre conturile aceleiasi persoane sunt fara comision. Adica puteti transfera de pe card in contul curent sau invers de 10 ori pe zi, fara probleme.

Acum partile proaste:

1) Nesimtirea angajatilor BCR. Am folosit o varianta mai veche a servicului vreo 2 ani, dupa care in Ianuarie 2006 am semnat actele pentru noua versiune. Dupa certuri, multe drumuri la banca etc... de abia in Decembrie am primit dispozitivul Vasko Token. Bineinteles ca extrasele pentru card nu le primesc, acum am vreo 3 conturi trecute in aplicatie, cu toate ca eu la banca am deschise doar 2, nu raspund la mail-uri, la telefon mi-au zis ca au corectat tot ce trebuie dar s-au dus 3 saptamani de atunci si inca nimic etc...

2) Software buggy. E vorba de erori clare, de genul cod HTML invalid incat apar tabelele aiurea prin browser etc...

Pentru mai multe detalii si screenshot-uri: https://e-bcr.bcr.ro/smartoffice/ghid.htm

Eu nu-i recomand ci doar v-am descris pe scurt ce ofera ei. Poate alte banci ofera un serviciu mai bun sau poate trateaza clientii mai cu respect.

This post has been edited by Wolfmark: 12 Jan 2007, 14:15

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
Vinti
post 12 Jan 2007, 14:16
Post #4

Membru

From: Bucuresti / Militari

incearca la finansbank

--------------------
Opel Vectra c18nz
+
Como
post 12 Jan 2007, 14:47
Post #5

Membru autentic

Cardul de credit de la BCR este destul de avantajos, dobanda de 22% e bunicica in comparatie cu alte banci, suma minima de rambursat lunar e foarte, foarte mica (doar dobanzile si comisioanele de pe luna precedenta), insa comisionul de retragere de la bancomat e mare (1%) si nu intra in perioada de gratie. Un posibil avantaj ar fi cardul virtual pentru plati pe Internet. Pe astea doua le am si eu, insa sunt in proces de mutare la Transilvania.

BRD - don't even think about it...

ING e are IB meserias dar scump, e aproape imposibil sa lucrezi cu cash in alte valute, te leaga de o anumita filiala, dobanda la card e 21%, din cate stiu eu nu se pot face plati interbancare internationale din cont curent - bine, poti plati cu cardul in loc de asta. Nu cred ca pot sa-ti incaseze automat facturile, trebuie sa le platesti tu singur.

Transilvania pare ca are cel mai larg spectru de operatiuni - inclusiv fonduri de investitii si plati internationale, dobanda la card e mare - 25%, insa e singura banca cu perioada de gratie la retragerile in numerar. Acum jumatate de ora am semnat cererea de IB si un card la ei, la alta filiala decat cea unde aveam deschis contul curent; eu rezolvat ei frumos cu telefoane, mail-uri intre filiale, au zis ca trimit ei documentatia la cealalta filiala, dragut.

Finansbank are produse bune, personal tanar dar visator rau de tot; am incercat sa obtin card de la ei insa mi-am retras cererea, pana la urma (o papusa a omis sa-mi spuna timp de cateva saptamani ca mai trebuie sa depun si copii dupa cartea de munca, asa ca le-am zis pa, daca nu sunt in stare sa dea un telefon).

Astea sunt bancile cu care am avut eu de a face...

PS: Daca vrei sa faci plati pe Internet, nu recomand sa folosesti direct cardul de credit, ca sa nu ai suprize. Mai bine iti faci inca un card, de debit, si transferi prin IB doar cat ai nevoie.

This post has been edited by thecagero: 12 Jan 2007, 14:56

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
2dor
post 12 Jan 2007, 15:21
Post #6

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Raiffeisen e cea mai tare.

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
RDI
post 12 Jan 2007, 15:37
Post #7

Membru incepator

QUOTE(Vlad Georgescu @ 12 Jan 2007, 14:41)
Nu stiu ce sa-ti recomand, dar si eu astept cu nerabdare raspunsul la intrebarea ta. smile.gif

Pe mine ma intereseaza mai mult o combinatie de:

- card de debit
- e-banking prin care sa pot face ordine de plata
- cont curent, sa-si poata lua aia de la Electrica banii direct din cont fara sa ma mai frece pe mine
- eventual posibilitatea de a investi in diferite fonduri de investitii ... imi ramin bani la sfirsitul lunii - pac - cumpar unitati la un fond
*

Eu mi-am facut un card de debit la BRD si am activat serviciul brd-net la care platesc ab. de 1e/luna. Am introdus toate conturile la beneficiari (Orange/Romtelecom/Gaz/Electrica/Internet/etc) si fac toate platile de acasa sau de la birou.
Mi s-a parut convenabil si eficient, tu alegi ce vrei. iata si link-ul. Bafta.

--------------------
Audi A4 | VW New Beetle / 2001 - B*68*RDI
+
GoGu
post 12 Jan 2007, 15:58
Post #8

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Am card VisaElectron la BCR, cu descoperire 6 salarii nete, dobanda (negociata) de 18,5%. Se pot plati facturi diverse de la bancomat (chiar si pt. alte persoane, f util daca nu ai unele servicii pe numele tau), se poate plati pe net (personal am incercat doar pe emag).
O alta parte buna e ca nu trebuie sa rambursezi (obligatoriu) lunar decat dobanda imprumutului. Ofera si IB, nu am incercat.

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
bj
post 12 Jan 2007, 17:12
Post #9

membru de nevoie

la naiba, topicul asta s-a transformat in "de cati forumisti e nevoie pentru a schimba un bec".

Eu nu am vrut sa va intreb ce fel de carduri aveti si nici daca raiffeisen sau BCR e cel mai tare.

Pentru cei care nu stiu diferenta intre un card de credit si unul de debit ii rog sa se abtina.

In momentul de fata am un card de debit Visa Electron pentru operatiunile uzuale, dar vreau un CARD DE CREDIT din diverse motive in special BACKUP.

Vreau sfaturi de la cei care au asa ceva si care imi pot spune avantajele care i-au facut sa opteze pentru acea solutie.

De exemplu am inteles ca HVB-Tiriac au un card de credit care iti da voie sa retragi din suma creditata direct de la ATM si sa o rambursezi in perioada de gratie fara dobanda. Are cineva un astfel de card? e multumit de servicii?

Multumesc.

L.E. thecagero si wolfmark multumesc mult pentru raspunsurile la obiect.

This post has been edited by bj: 12 Jan 2007, 17:15

--------------------
+
adister
post 12 Jan 2007, 17:42
Post #10

Membru autentic

In momentul de fata am doua carduri de credit, ambele Mastercard, unul la Raiffeisen iar celalalt la BRD.

Raiffeisen standard - acum doi ani si opt luni cand l-am facut erau printre putinele banci care aveau un astfel de produs (sau ma rog, un astfel de produs pentru oamenii normali ca noi), l-am folosit in tara si strainatate fara probleme, 55 zile perioada de gratie, suma minima de rambursat 5%, dobanda foarte mare dupa parerea mea, 28%.
La Raiffeisen e interesant cardul co-branded cu Vodafone, unde pentru fiecare cheltuiala facuta acumulezi puncte bonus la Voda up.gif

BRD Vivere - acum cateva luni m-am hotarat sa-mi fac un card la BRD, avand in vedere ca am salariul pe card si am si BRD-Net la ei. Au un sistem foarte idiot la rambursarea sumelor cheltuite - ai un cont in care faci depuneri si din care ei fac trageri reprezentand suma minim datorata, adica numai dobanda si comisioanele. Daca vrei sa rambursezi mai mult de atat, trebuie sa mergi la ghiseu sa platesti cash blink.gif . Dupa nenumarate discutii cu diferite persoane de la Vocalis, am reusit sa obtin un nr. de cont in care sa fac depuneri prin BRD-NET, fara a mai fi nevoie sa ma deplasez la banca. Desi dobanda este mai mica decat la Raiffeisen (24%), nu recomand sa incercati sa lucrati cu BRD.

Pentru ambele carduri se percepe dobanda imediat pentru extragerile de la bancomat, perioada de gratie fiind valabila doar pentru platile la comercianti.

Acum despre Internet Banking - eu am BRD-NET...destul de multumit de el, numai ca nu poti sa faci orice fel de plati catre oricine doresti tu, cand vrei tu (NB din banii tai!) ci trebuie sa inscrii la Vocalis fiecare beneficiar in parte...dupa ce ai declarat beneficiarul, abia a doua zi poti face transferul catre acesta. Pentru platile curente este perfect, insa daca vrei sa virezi o suma de bani intr-un anumit cont nu poti sa o faci pe loc, ci numai a doua zi dupa ce ai declarat contul. Destul de greoi mad.gif Mie imi convine pentru ca am salariul acolo, am rate la masina tot la BRD...daca nu ar fi situatia asta nu as lucra cu ei...

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.5 dCi 80cp 2006 - B56...

Prostii par conceputi pe cale artificiala, ca sunt multi ai dracu` si n-au nicio boala - Parazitii
+
bj
post 12 Jan 2007, 19:13
Post #11

membru de nevoie

si eu cred ca voi opta pentru o solutie "multi card" astfel:
- finans Mastercard Avantaj, in principal pentru facilitatea de cumparaturi cu rate fara dobanda
- al doilea nu m-am hotarat inca dar ceva de genul Raiffeisen. Asta pentru ca am cardul de salariu la ei si imi vor lua comisioane mici la ramburarea creditului. In plus m-am si obisnuit foarte mult cu raiffeisen online. Daca insa voi gasi un card de credit care sa imi dea perioada de gratie la retragerea de la ATM voi opta pentru el pentru ca voi plati mai putin pe comisionul de transfer decat pe dobanda.

cam asta e ideea... insa nu stiu daca voi gasi card de credit care sa imi dea perioada de gratie (i.e. fara dobanda) pentru retragerile de la ATM

--------------------
+
Ghidioneanu
post 12 Jan 2007, 19:52
Post #12

Membru autentic

From: IS

Nu am gasit pana acum un card de credit cu perioada de gratie la retragerile de la bancomat , doar pentru cumparaturi cu cardul . La cardul Mastercard de la Raifeissen dobanda e 28 % la lei , comision anual 40 lei , retrageri in numerar maximum 40% din soldul creditului ... La Brd am un Visa Clasic , are dobanda ceva mai mica . Cea mai mica dobanda e la Banca Transilvania , plus ca nu au comisioane asa de nesimtite ca la BRD , Raifeisen sau Tiriac. Daca te intalnesti cu oferte de la ABN-Amro , fugi de ei cat poti . In afara de comisioane mari, dobanzi mari , percep si 1% din creditul angajat ca asigurare ... o magarie de care n-am stiut ...
La ING e interesanta alimentarea prin self -bank , poti face operatiuni si noaptea daca nu ai timp ziua , au cateva chestii interesante ...
La BRD am BRD-Net gratuit , de unde 1 euro pe luna ? Operatiunile se updateaza de cateva ori pe zi , seara poti vedea ce s-a efectuat peste zi , au alta chestii nasoale ( operatiunile se fac prin contul curent , comision lunar 0,5 euro la administrarea contului curent , etc) . Am folosit in strainatate si Maestro ( mai ales in Austria , ) Visa si Mastercard cam peste tot , mai ales la autostrazi. Masterul de la Raifeisen l-am folosit in conditii bune si pe net.

This post has been edited by Ghidioneanu: 12 Jan 2007, 20:17

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
angel35
post 12 Jan 2007, 20:15
Post #13

Membru

Finance bank ca prima recomandare ...in nici un caz BRD.......unde mai pui ca aia de la finance vin ei la tine daca suni, iti pot da si un numar al uneoi agente....si ca si comditii si comportament sunt cei mai civilizati....

--------------------
Logan Ambition - B-xx-CHE
+
bj
post 12 Jan 2007, 23:53
Post #14

membru de nevoie

@ghidoneanu: se pare ca Banca Transilvania are asa ceva. Mai sap oricum biggrin.gif

--------------------
+
memyselfandI
post 13 Jan 2007, 11:53
Post #15

m

Salutare, eu am la BRD toate conturile, salarii..etc si cand am vrut sa-mi fac card de credit au spus ca pt PFA-uri nu se fac ! smile.gif)
Asa ca mi s-a facut lehamite de iei si acum iau in considerare alte banci...

Bafta.

--------------------
Logan 1.6 2006 - 7727
"la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
+
router
post 13 Jan 2007, 15:07
Post #16

Recalcitrant

alphabank visa credit card il am si folosesc de 1 an (e foarte bun la dobanzi si comisioane)

--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
+
driverx
post 13 Jan 2007, 15:43
Post #17

--- Membru cu ralanti ---

Alpha Bank

Foarte deschisi. Mi-au facut conturi sa imi ajunga o viata radmasa.gif, mi-au dat credit auto si ca PFA nici vechimea necesara nu o aveam (nu a fost usor, dar a iesit pana la urma treaba), mi-au mai dat si card de credit de 30 meleoane, dar acum ar trebui sa cresc limita pentru ca la momentul ala nu aveam vechime si nu vroia sa dea mai mult. Deci....se poate.

This post has been edited by driverx: 13 Jan 2007, 15:43

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
router
post 13 Jan 2007, 22:56
Post #18

Recalcitrant

ALPHA BANK SUNT CHIAR OK, PLUS CA ACUM AU SI MULTE FILIALE

--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
+
bj
post 15 Jan 2007, 11:14
Post #19

membru de nevoie

Ma cam doare undeva de filiale. Eu 98% din lucrurile pe care le fac cu cardul le fac in afara filialelor, i.e. pos-uri si online.

Iar cand scot de la bancomat ce mai inseamna 1-2 lei acolo. Cateodata e mai scumpa motorina pana la bancomat decat comisionul de extragere smile.gif

--------------------
+
afh
post 15 Jan 2007, 17:23
Post #20

!!!!

eu sunt interesat de un card de debit, cu care să fac plăți prin internet, dar nu știu exact care este procedura de plată. cum se face concret plata prin card pe internet? mulțumesc.

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
Vlad Georgescu
post 15 Jan 2007, 20:04
Post #21

/----\ <--- Logan

La asta pot sa-ti raspund eu simplu.

Vorbesti la o banca sa iti faca un card de debit care sa permita plata pe Internet. De exemplu la Bancpost se poate face un card Taifun (asa ii zic ei) care permite asta. Costul pentru emiterea cardului e in jur de 10 RON.

Pe urma pe card depui bani, de obicei la casierie. Trebuie sa nu uiti contul bancar care corespunde cu card-ul.. altfel poti avea dificultati la depunerea banilor pe card, chiar daca ai cardul la tine (numarul contului e diferit de numarul cardului).

Cind cumperi, la un moment dat vei ajunge la o pagina de plata. Acolo, cu cardul in fata, introduci datele care ti se cer, cum ar fi:

- Numele tau. Ai grija sa-l introduci exact ca pe card.

- Tipul cardului (Visa, Mastercard, etc - de exemplu Taifun-ul este un Mastercard). De obicei se introduce fara spatii sau liniute intre cifre sau grupurile de cifre

- Data de expirare a cardului, in formatul luna/an, de exemplu 01/09 pentru Ianuarie 2009.

- Codul de securitate de pe spatele cardului (de obicei se cer ultimile 3 cifre).

- Adresa pe care e facut cardul. Poate fi diferita de adresa de livrare a produselor, dar ar fi bine sa fie aceeasi adresa, pentru a nu da banuieli celor care vind ca ar fi vorba de o frauda.

Poti sa te lovesti de chestii de genul:

"Nu se poate face plata pentru ca esti din Romania si in Romania sint multe fraude cu card-uri de credit." Daca se intimpla asta, nu prea ai ce-i face.

"Nu se poate face plata, si gata. Plateste cu alt card." In astfel de situatii, uneori ajuta sa parlamentezi, dar de obicei nu ajuta, pentru ca magazinul de multe ori nu poate controla modul in care isi face treaba procesatorul de card-uri de credit, si e bine pur si simplu sa folosesti alt card.. daca ai.

Mai poti sa te lovesti de situatii de genul: tu ai pe card 100 EUR, cumperi ceva de 80 EUR, apare o eroare la plata cu card-ul, nu se face plata (deci produsele NU ti se trimit) dar in urma erorii ramii cu un hold de 80 EUR pe card, care dispare automat in maxim 30 de zile. Deci timp de 30 de zile, e ca si cum ti s-ar fi scazut din cont cei 80 EUR.

Holdul dispare automat in 30 de zile sau mai putin, si atunci suma pe care s-a pus hold apare din nou pe card. Sau, daca vrei, poti sa vorbesti cu banca ta sa scoata hold-ul. Pentru astfel de discutii e bine sa le arati o dovada ca nu s-a putut face plata, chiar daca e doar o pagina de web tiparita pe care scrie "payment error".

This post has been edited by Vlad Georgescu: 15 Jan 2007, 20:13

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
sebybv
post 29 May 2007, 10:23
Post #22

Membru autentic

From: Brasov

Pt bj: Eu iti recomand cu incredere Banca Transilvania. De doi ani sunt clientul lor si sunt foarte multumit.

Am doua conturi curente, unul in lei si unul in euro.

La cel in lei am doua carduri de debit: Mastercard Mondo si Visa Electron (cand scot cu Visa nu platesc comision la bancomat).

Pe cel de euro am card Maestro Direct cu care fac plati cand ies din tara.

De asemenea am un cont curent pentru cardul de credit (Mastercard Forte), cu care platesc la comerciantii din Romania fara comision (si afara - in UE - pot plati, iar suma se converteste in Euro automat).

Cardul de debit are o perioada de gratie de 55 zile (adica tot ce platesti in luna asta trebuie sa depui inapoi pana in 25 al lunii urmatoare ca sa nu platesti dobanda). Stai de vorba cu cei de la BT.

... Asta daca nu ai rezolvat cumva pana acum.... wink.gif

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 14:44
Forum Renault