ulei motor
![]() ![]() ![]() |
ulei motor
catalin 22 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 28 December 06 From: ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 L
1995 break
|
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Te-ai gandit mult la asta ?
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
uleiul din cate stiu eu se alege...asa e?poate sunt noob eu dar cred ca mai bine il schimbi tot!
|
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Merge si asa ... nu este recomandat dar merge ... ideea este sa nu pui ulei de alt gen nou peste uleiul uzat .... (in caz de pierderi atunci completezi cu ulei nou peste cel uzat dar acelasi tip de ulei)...tu vrei sa pui ulei de iarna peste cel de vara care a stat deja mult timp in motor si este uzat ... mai bine pui tot ulei de vara acelas tip ... decat asta de iarna ...
O realitate : O sa gasesti "mecanici" care iti spun ca nu conteaza si ca atata timp cat este ulei de motor merge sa pui ... (amesteca putin ulei din motor cu uleiul proaspat care vrei sa il pui intr0un capac de ceva ...vezi daca se inteleg bine sfatul meu ) |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
AutoVic |
![]()
|
![]() Amator de "NOU" Group: Members Posts: 282 Joined: 8 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Merge si asa ... nu este recomandat dar merge ... ideea este sa nu pui ulei de alt gen nou peste uleiul uzat .... (in caz de pierderi atunci completezi cu ulei nou peste cel uzat dar acelasi tip de ulei)...tu vrei sa pui ulei de iarna peste cel de vara care a stat deja mult timp in motor si este uzat ... mai bine pui tot ulei de vara acelas tip ... decat asta de iarna ...
O realitate : O sa gasesti "mecanici" care iti spun ca nu conteaza si ca atata timp cat este ulei de motor merge sa pui ... (amesteca putin ulei din motor cu uleiul proaspat care vrei sa il pui intr0un capac de ceva ...vezi daca se inteleg bine sfatul meu ) Mihai0070, are dreptate, sunt sanse ca uleiul vechi in contact cu uleiul nou sa genereze un fel de precipitat (adica sa nu fie solubil) si nu stiu cat de bine va fi. Cand spui ca vrei sa pui peste cel vechi ulei 15w40, cam cat crezi ca vei completa? Sa zicem ca ai nivelul pe joja la limita si vrei sa completezi, mai mult de 500ml nu cred ca trebuie sa bagi (si daca era 1l, tot nu simtei diferenta ca ai pus ulei nou). Fa schimbul complet filtru si ulei (eventual daca iti consuma (ca o sa fie mai subtire) bagi la inceput si un aditiv bun (gen liquy-molly, cu bisulfura de molibden) si faci treaba gospodareasca. Spor! This post has been edited by AutoVic: 14 Jan 2007, 00:28 |
--------------------
DACIA 1310 L / 1998
DACIA LOGAN Prestige
2007
- B 16 KNM Dai un claxon, ii arati ca e bou... insisti, si tu esti un bou!
|
|
AutoVic |
![]()
|
![]() Amator de "NOU" Group: Members Posts: 282 Joined: 8 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Scuze pt. dublu post.
Daca schimbul il faci la o vulcanizare, care are pompa (e vre-o 7 RON) sa ai grija sa nu fie panta ca scula aia n-o sa traga tot uleiul, cel mai bine il schimbi la rampa, ca asa se va scurge tot. Bafta! This post has been edited by AutoVic: 14 Jan 2007, 00:31 |
--------------------
DACIA 1310 L / 1998
DACIA LOGAN Prestige
2007
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.628 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
eu zic -parerea mea- sa schimbi uleiul cu totul! si marca mai exact! recomand elf!
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Am schimbat eu uleiul la rampa la dacoserv in militari si m-a costat 11 ron.
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
catalin 22 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 28 December 06 From: ploiesti ![]() |
Asa ma gandeam si eu ,sa schimb uleiul,numai ca mi-a spus cineva ca se poate si amesteca cel de vara cu cel de iarna dar sa fie aceeasi marca.Eu pana acum am pus ulei bp 20W50 si ca aditiv liqui_molly.Este bun uleiul asta? Il schimb pe la 3000-4000 de km de obicei.Iar legat de aditiv se cunoaste ca folosesc mai ales prima mie de km dupa ce am pus(consuma mai putin ulei si parca merge mai lin motorul).Insa dupa aceea probabil isi mai pierde din proprietati si creste putin consumul de ulei.
|
--------------------
dacia
1310 L
1995 break
|
|
AutoVic |
![]()
|
Daca il schibi la 3-4000, e bun orice ulei pana la urma (adica orice ulei de firma), bine ar fi si filtrul la fel.
Eu am bagat in a mea ARAL 15W40 si cu aditiv (liqui-molly), dar il schimb de obicei pe la 6000. |
--------------------
DACIA 1310 L / 1998
DACIA LOGAN Prestige
2007
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 01:05 |