Un alt calculator de bord
Un alt calculator de bord
is11fiz |
28 Jul 2004, 23:08
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 4 December 03 From: Iasi |
Attached thumbnail(s) comp2.jpg ( Size: 51.67k ) Number of downloads: 755 masina1.jpg ( Size: 52.62k ) Number of downloads: 1238 masina2.jpg ( Size: 36.03k ) Number of downloads: 876 comp1.jpg ( Size: 36.7k ) Number of downloads: 738 |
||
-------------------- |
|||
gonty |
29 Jul 2004, 07:20
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi |
In primul rand, pentru ca-s din Iasi, chiar as fi interesat sa vad asa ceva. Dupa care, cum fac rost de fonduri FSN, as vrea sa am si eu. Cand ne-am putea intalni?
|
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
gonty |
29 Jul 2004, 08:13
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi |
Sau poate ne vedem sambata la intalnirea iesenilor. Ar merita sa vii ca sa-l vedem.
|
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
LucescuC |
29 Jul 2004, 11:05
|
Calaret Group: Members Posts: 1.300 Joined: 1 August 03 From: Iasi |
chiar,poate vii la intalnire si imi oferi revansa la liniuta.Glumesc,dar poate totusi vii. smile.gif
|
--------------------
Renault , Honda
Clio symbol 1.5 dci, Transalp 600 V
2003, 1998
- GL-05-XLN, IS-80-LCG Ganditi-va de doua ori inainte de a rani pe cei apropiati!
|
|
costi |
7 Oct 2004, 14:44
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti |
Paul ce se intimpla in parohia ta?
Vezi ca nu-s cuminti aia mici ! This post has been edited by costi: 7 Oct 2004, 14:44 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
is11fiz |
11 Oct 2004, 20:04
|
Salut
Deoarece exista cateva persoane interesate de calculatorul de bord, iar eu nu mai am posibilitatatile (financiare si de timp) sa produc in serie, sa montez, sa servisez acest aparat de altfel dragut m-am gandit ca as putea sa il comercializez in urmatorul mod: Vand schemele electrice si mecanice(electronica de principiu, cablaj imprimat, carcasa) si eu doar scriu softul in microcontroler. Daca se doreste pot livra microcontrolerul gata scris, sau clientul isi cumpara singur si microcontrolerul si eu il programez. Pe baza respectivelor scheme, cineva care a mai lucrat electronica isi va putea construi singur usor aparatul, urmand ca pentru cutie sa foloseasca sau nu varianta mea, sa isi lase computerul doar pe cablaj, sau cum vrea el. Asta reduce desigur si din cost. Daca vrea, poate chiar sa monteze si sa vanda asemenea aparate, ceea ce ar fi avantajos pentru amandoi. Problema care ramane este cum facem sa il vedeti, eu stau in Brasov, si din cand in cand mai trec prin Iasi. O deplasare la Bucuresti nu e exclusa... Schemele electronice cred ca am sa le pun pe site oricum in curand, ca sa vedeti ca realizarea nu e dificila, ceva mai dificil a fost proiectul... Pretul la care s-ar ajunge in aceasta forma ar fi undeva sub 2 milioane, deoarece eu cer pe bucata (scriere soft) 400.000lei, cu eventuale reduceri la un numar mai mare de bucati. Oricum planul asta de marketing nu-i definitiv, asa ca astept sugestii, negocieri, pareri de la voi. Toate bune |
-------------------- |
|
alex |
12 Oct 2004, 12:14
|
Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 |
[offtopic]
is11fiz, am si eu o intrebare pentru tine. Care este debitul unui injector de DSN? Merci. [/offtopic] |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
RIon |
12 Oct 2004, 17:03
|
pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ |
varianta pe carburator?
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
is11fiz |
13 Oct 2004, 08:11
|
Eu masor timpii de injectie. Deci pentru carburator nu merge....
Cat despre intrebarea privind debitul unui injector, am sa ma uit prin hartoage si am sa raspund, cat de curand. |
-------------------- |
|
DAVIDK |
14 Oct 2004, 08:52
|
Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti |
[/QUOTE]Vand schemele electrice si mecanice(electronica de principiu, cablaj imprimat, carcasa) si eu doar scriu softul in microcontroler.[QUOTE]
Hmmm. deci incet-incet ajunge lumea la concluzia ca nu prea se poate face productie de serie asa usor. Trista concluzie, very sad. Dar nu se poate ajunge la un pret de 2000000, bani in care sa arate si decent, decat cu multa munca din partea cumparatorului de soft si scheme. |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
is11fiz |
14 Oct 2004, 12:31
|
QUOTE(DAVIDK @ 14 Oct 2004, 10:52) Vand schemele electrice si mecanice(electronica de principiu, cablaj imprimat, carcasa) si eu doar scriu softul in microcontroler.QUOTE Hmmm. deci incet-incet ajunge lumea la concluzia ca nu prea se poate face productie de serie asa usor. Trista concluzie, very sad. Dar nu se poate ajunge la un pret de 2000000, bani in care sa arate si decent, decat cu multa munca din partea cumparatorului de soft si scheme. Pai ar fi cam asa: microcontrolerul pe care il folosesc eu (PIC16F876) costa cam 500.000, afisajul vreo 600.000, stabilizatoarele, termorezistentele si restul componentelor discrete nu cred sa coste mai mult de 300.000... Ar mai costa realizarea cablajului dar doar daca il dai cuiva sa il faca, altfel costa doar timp, si cutia daca il pui in cutie.Posibil sa fie totalul ceva mai mare pana la urma, dar este doar un calcul brut, orientativ. Desigur din pacate ca nu oricine va fi capabil sa isi asambleze singur aparatul... |
-------------------- |
|
radunic |
14 Oct 2004, 13:57
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 January 03 From: Timisoara |
Eu as fi interesat de un astfel de calculator, cu observatia: varianta cu "tempomat". Asta ptr ca am observat ca consumul creste destul de mult din cauza variatiilor in apasarea pe pedala de acceleratie. Am obtinut consumuri sub 5l/100 prin tinerea cat mai fixa a acceleartiei. Sa incerci sa tii piciorul fix, dupa 300 km nu mai poti sa calci pe piciorul ala. Ma gandesc la citirea rezistentei potentiometrului, iar la apasarea unui buton sa se transmita informatia citita in momentul respectiv in continuare. La apasarea franei (contactul de becuri frana) sa treaca pe "default". Ce ziceti de idee? Cam cat ar creste costurile treaba asta? Sau poate doar un tempomat simplu, fara afisaj?
|
-------------------- |
|
Sergiu |
14 Oct 2004, 14:07
|
Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara |
QUOTE(RADU TM 08 XKO @ 14 Oct 2004, 15:57) Eu as fi interesat de un astfel de calculator, cu observatia: varianta cu "tempomat". Asta ptr ca am observat ca consumul creste destul de mult din cauza variatiilor in apasarea pe pedala de acceleratie. Am obtinut consumuri sub 5l/100 prin tinerea cat mai fixa a acceleartiei. Sa incerci sa tii piciorul fix, dupa 300 km nu mai poti sa calci pe piciorul ala. Ma gandesc la citirea rezistentei potentiometrului, iar la apasarea unui buton sa se transmita informatia citita in momentul respectiv in continuare. La apasarea franei (contactul de becuri frana) sa treaca pe "default". Ce ziceti de idee? Cam cat ar creste costurile treaba asta? Sau poate doar un tempomat simplu, fara afisaj? Problema nu e asa de simpla... Ar fi posibil de facut asta la 1.9D, dar la MPI nu prea se poate asa. Problema de care uiti tu este ca exista o clapeta de aer care e actionata direct de acceleratie si aia reguleaza cat aer sa intre in motor. Potentiometrul doar informeaza calculatorul despre apasare. Deci daca tu ii dai o valoare presetata si inchizi clapeta (iei piciorul de pe pedala) sau pur si simplu ii dai o alta apasare, informatiile vor fi gresite, amestecul nu va mai fi bun, motorul nu va mai merge bine. E f. usor de facut (teoretic) la drive-by-wire si mai greu la astea de generatie mai veche... |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
radunic |
14 Oct 2004, 14:21
|
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 23 January 03 From: Timisoara |
Nu stiam de clapeta de aer ca e actionata mecanic, eram curios daca e posibil. M-am lamurit
Sper ca Loganul 1,5dci sa aiba functia asta de altfel foarte utila (daca la alea pe benzina nu se poate). |
-------------------- |
|
DAVIDK |
15 Oct 2004, 11:49
|
Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti |
QUOTE(is11fiz @ 14 Oct 2004, 13:31) ,[...]altfel costa doar timp, si cutia daca il pui in cutie.Posibil sa fie totalul ceva mai mare pana la urma, dar este doar un calcul brut, orientativ. Desigur din pacate ca nu oricine va fi capabil sa isi asambleze singur aparatul... Pai si eu ce-am zis? Sa construiesti un prototip nu e acelasi lucru cu a construi in serie; acasa, se pot face multe lucruri, cu piese recuperate si cutii pilite manual, dar cand vrei sa iasa "profi", ori te chinui de-ti sar capacele la unicate, ori faci ceva de serie si obtii acelasi rezultat. A, si ce te faci daca vine unu si greseste ceva, si peste noapte ii ia foc masina ca i s-a incins stabilizatoru' sau ca face vreun scurt pe cablaj? Stii tu ce a facut ala acolo? gandeste-te la toate riscurile, pentru ca nu e de glumit. Oamenii improvizeaza lucruri exact acolo unde nu stapanesc fenomenele si se bazeaza pe faptul ca "merge si asa", mentalitate tipic romaneasca. Incearca sa vinzi produsul finit, chiar platind tributul unor investitii mai mari la inceput, atat investitii in munca, dar si in bani. Succes! |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
is11fiz |
15 Oct 2004, 23:44
|
QUOTE(DAVIDK @ 15 Oct 2004, 13:49) Pai si eu ce-am zis? Sa construiesti un prototip nu e acelasi lucru cu a construi in serie; acasa, se pot face multe lucruri, cu piese recuperate si cutii pilite manual, dar cand vrei sa iasa "profi", ori te chinui de-ti sar capacele la unicate, ori faci ceva de serie si obtii acelasi rezultat. A, si ce te faci daca vine unu si greseste ceva, si peste noapte ii ia foc masina ca i s-a incins stabilizatoru' sau ca face vreun scurt pe cablaj? Stii tu ce a facut ala acolo? gandeste-te la toate riscurile, pentru ca nu e de glumit. Oamenii improvizeaza lucruri exact acolo unde nu stapanesc fenomenele si se bazeaza pe faptul ca "merge si asa", mentalitate tipic romaneasca. Incearca sa vinzi produsul finit, chiar platind tributul unor investitii mai mari la inceput, atat investitii in munca, dar si in bani. Succes! Eu nu sunt de principiul ca oamenii 'mai putin dotati' trebuie protejati de ceilalti din jurul lor cu prea multe mesaje de genul "atentie treapta", etc. Vor fi avertizati asupra riscurilor (sau nu) si mai departe este doar treaba lor ce fac cu masina lor. Eu nu fac decat sa le livrez un soft...care nu da foc la masini.E treaba politiei sa ne opreasca pe astia cu improvizatii la masini si sa ne dea amenzi, desi sper sa nu se intample chestia asta fiindca eu ajung sigur dupa gratii:) M-am gandit ca pe la noi sunt destul de multi care au mai mult timp decat bani, ba chiar si unii baieti destul de priceputi. Nu-i mai putin adevarat ca nu multi dintre ei au masini... Asa ca, zic eu, va fi destul loc pe piata pentru amandoi, nu are rost sa ne descurajam reciproc. Daca tu reusesti sa produci in serie, vei avea in mod sigur o felie mult mai mare de piata, fiindca multi oameni prefera sa plateasca cateva milioane in plus dar sa fie siguri ca totul functioneaza bine si nu isi bat capul. Dar mai sunt si cei pe care ii mananca sa faca singuri ceva , si e bine ca mai sunt. |
-------------------- |
|
MirceaMM |
17 Dec 2004, 12:47
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 September 04 From: Bucuresti |
is11fiz, ai disponibile ceva specificatii, un mic manual de utilizare. ce semnale ii trebuie, daca are o operare (butoane), ce anume afiseaza? ma refer la un fisier text sau doc, ceva.
|
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
is11fiz |
18 Dec 2004, 21:49
|
QUOTE(MirceaMM @ 17 Dec 2004, 14:47) is11fiz, ai disponibile ceva specificatii, un mic manual de utilizare. ce semnale ii trebuie, daca are o operare (butoane), ce anume afiseaza? ma refer la un fisier text sau doc, ceva. Da, am. Vezi atasamentul. Dar in caz ca nu te intereseaza sa cumperi proiectul si sa il produci singur, documentul ramane pur informativ deoarece eu am renuntat la productia de serie. Daca vrei sa cumperi proiectul, scrie-mi pe personala. Attached File(s) Indicator_de_bord_DSN_ver.doc ( 99.5k ) Number of downloads: 363 |
-------------------- |
|
is11fiz |
25 Jan 2005, 09:35
|
Pentru cei care sunt interesati sa inceapa construirea calculatorului de bord, proiectul este prezentat aici:
www.geocities.com/florinelt Sper cat de curand sa adaug informatii la pagina, mai ales in ceea ce priveste realizarea cablajului si a cutiei. Schema electrica este completa. |
-------------------- |
|
robert.s |
31 Jan 2005, 10:42
|
De la munte Group: Members Posts: 125 Joined: 19 April 04 From: Campulung Muscel |
Intrebare :
Nu se poate realiza montajul si cu un afisor grafic mai mare cu reprezentari grafice sau simboluri ca la logan ? |
--------------------
Dacia
Solenza Europa
2004 Decat pieton mai bine cu masina murdara ...
|
|
free_fiber |
6 Feb 2005, 10:20
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti |
Alta intrebare: se poate face unitatea separata de afisaj? (m-ar interesa sa folosesc uin afisaj LCD ceva mai maricel - daca se poate)
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
is11fiz |
6 Feb 2005, 16:39
|
Se poate folosi un afisaj oricat de mare cu conditia sa fie compatibil din punct de vedere electric si software cu cel folosit de mine . Probabil exista astfel de modele in comert, mai mici sigur exista.In principiu orice LCD 2liniix16 carcatere, care poseda terminalele de date D0...D7, R/W,RS, E e compatibil. Pentru comanda unui alt tip de afisaj, cu simboluri grafice sau in mod total grafic ar trebui schimbat desigur soft-ul, deci cel mai scurt raspuns ar fi nu se poate folosi altfel de LCD, in afara de cele 2x16.
|
-------------------- |
|
YSP_BV |
30 Mar 2005, 12:24
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 23 July 04 |
Am inteles ca esti prin Brasov, ceva date de contact?
|
-------------------- |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th October 2024 - 17:47 |