DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme CASCO Asirom, Termen maxim de plata

deconectat
post 4 Feb 2007, 21:18
Post #1

Membru cu avatar de sezon

Group: Members
From: Brasov

Am si eu nevoie de cateva sfaturi legate de o asigurare casco incheiata la Asirom.
In luna noiembrie 2006 am avut un accident, am vorbit cu cei de la Asirom si mi-am reparat masina intr-un service recomandat de ei (decontare directa cu acord de plata). Am ridicat masina, insa mi-a fost retinuta cartea de identitate pana cand Asiron efectueaza plata.
Am fost contactat de Asirom pentru plata ratelor ramase din prima de asigurare, lucru pe care l-am facut in data de 6 decembrie.
Din pacate cei de la Asirom inca nu au virat banii catre service. Am vorbit cu ei in mod repetat, atat la telefon cat si personal, insa nu s-a rezolvat nimic.

Pentru a putea depune o sesizare scrisa, am nevoie de cateva informatii:
1. In contract nu gasesc nici o clauza referitoare la termenul in care trebuie sa efectueze plata. Imi puteti spune care este acest termen si unde este trecut?
2. Vreau sa vad dosarul de dauna si toate documentele pe care le-am depus legate de acest dosar. Stie cineva daca acestea se incadreaza la "date cu caracter personal" conform art.13 din legea 677/2001?

Orice sfat este binevenit!

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mister
post 5 Feb 2007, 11:24
Post #2

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

From: Bucuresti

1. Daca mergeai la ASIROM si cereai acceptul de plata nu trebuia sa lasi niciun act personal sau al masinii in service. Care carte de indentitate ti-a fost retinuta: a ta sau a masinii?
2. Termenul de plata este de 21 zile. Plata poate fi partiala sau intergrala.
3. Poti sa ceri dosarul la ASIROM, mai exact inspectorului care a efectuat constatarea si poti sa ceri si socoteala de ce n-a fost efectuata plata.
4. Ai solicitat reparatii suplimentare care nu au fost in nota de constatare? Daca ai efectuat reparatia din nota de constatare initiala sau suplimentara, tu nu trebuie sa platesti decat o suma modica pentru reintregirea politei. Ai exemple cum se calculeaza ea pe alte topicuri. Ai grija ce si cat platesti.
5. Daca reparatia depaseste 3000 ron iar polita casco este platita in rate, trebuie platita integral. Ai facut acest lucru.

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
deconectat
post 5 Feb 2007, 11:50
Post #3

1. Acceptul de plata au zis ca il trimit ei la service, insa mi-au zis ca dosarul nu e gata inca (ultima oara am intrebat vineri ce se mai aude cu dosarul meu). unsure.gif Mi-au retinut in service cartea de identitate a masinii; la momentul respectiv nu m-a deranjat pentru ca nu ma asteptam sa dureze atat de mult pana vireaza Asiromul banii.
2. Imi poti spune unde este scris? Eu nu gasesc nicaieri.
3. Maine le fac cadou o cerere scrisa.
4. Nu.
5. Reparatia nu depaseste 3000 ron, insa conform contractului au dreptul sa-mi ceara plata ratelor ramase, ceea ce au si facut.

LE: Gasit pe site-ul asirom: "Plata despăgubirilor se face în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data când dosarul de daune este completat cu toate documentele necesare." In contract tot nu gasesc nimic.

This post has been edited by valentin.dumitran: 5 Feb 2007, 12:07

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
mister
post 5 Feb 2007, 12:22
Post #4

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

1. Acceptul de plata se obtine in 48 de ore de la depunerea actelor finale ale reparatiei.
2. Termenul este de 15 zile lucratoare sau 21 calendaristice. Ai gasit pe site. In contract ( casco sau rca ) nu apare.
3. N-ai pentru ce sa faci cerere scrisa. Intreaba-i de acceptul de plata. El trebuia trimis service-ului cf pct 1. Daca te ametesc ca trebuie sa platesti vreo diferenta, aceasta consta doar in reintregirea politei. Poti sa refuzi aceasta plata, dar la un eventual alt accident suma platita este un procent (nu stiu exact si nu vreau sa dau inforatii gresite)din intreaga reparatie.

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
deconectat
post 5 Feb 2007, 13:05
Post #5

Am nevoie de articole din contract sau din legi/ordonante. Am vorbit destul cu cei de la Asirom si m-au frecat destul incat sa-mi piara cheful. Nu au facut plata intr-un termen rezonabil si au fost destul de neprietenosi.
Etapa urmatoare este o sesizare in scris, insa pentru a face asta am nevoie de texte clare pe care sa ma bazez; nu imi este suficient ca scrie pe site.
In afara de asta, in cazul in care nu se rezolva problema nici asa, pe baza raspunsului pe care il primesc la sesizarea scrisa (sau a lipsei acestuia) pot sa fac o reclamatie catre CSA; nu pot sa fac asta pe baza convorbirilor telefonice.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
NKVD
post 5 Feb 2007, 18:59
Post #6

Membru incepator

Cu reclamatie la CSA ......hm...nu stiu ce sa zic......Am depus si eu una pe 01.02.2007 si fata de la ghiseu mi-a zis ca raspunsul il primesc in 30 zile...la OPC nu merita sa incerci ca ei nu se pot lega de asigurari si banci...asta a fost raspunsul celor de acolo.....

--------------------
dacia solenza 2005 - b.zz.xxx
+
deconectat
post 5 Feb 2007, 19:07
Post #7

E ok, ca stiu ce am de facut mai departe, insa nu gasesc nicaieri scris termenul ala.
In legea 136/1995 scrie: "termenele de plata [...] se stabilesc prin hotarâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor." Problema e ca nu gasesc nici o hotarare de guvern in acest sens.
Ma poate ajuta cineva?

LE: Dupa ce am citit a x-a oara contractul am gasit art.53 care zice ca plata despagubirilor se face in termen de 15 zile lucratoare.

This post has been edited by valentin.dumitran: 5 Feb 2007, 19:38

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
EdyB
post 16 Sep 2008, 11:39
Post #8

Reno-watt!

Salut,

Nu am deschis topic nou, caci merg pe aceeasi problema.

Am deschis dosar de daune pe Casco la Asirom pentru niste zgarieturi si parbriz crapat. Cost total 1400 ron la Meridian. Baietii de acolo au trimis devizul de plata prin fax. Am asteptat o saptamana, am sunat eu la service si mi s-a zis ca nu au raspuns si ca in general se misca foarte greu cei de la asirom. Am mai asteptat inca 2 saptamani (norocul meu ca nu sunt dependent de masina). Am sunat din nou la service si mi s-a spus ca cel mai bine ar fi sa ma duc cu devizul de plata la centrul de daune (pta rosetti).

Am fost la centrul de daune acum o saptamana aproape, unde am completat o cerere pe care a capsat-o tipa de acolo de devizul de plata si mi s-a dat un numar de dosar.

Intrebarea capcana este: ce naiba mai pot face acum? Ma duc si fac scandal si sper sa-i intimidez cu muschii mei biggrin.gif ? Amenint cu CSA-ul/avocatul ? Sunt satul, ca multi altii, de jigodiile astea...care dupa ce te pacalesc sa le dai banii, te trateaza cu dosul.

Multumesc.

--------------------
Renault Clio Symbol 2 2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
+
Tudor
post 16 Sep 2008, 15:14
Post #9

Moderator

Citeste contractul casco. Este acolo scris un termen. Mergi la Asirom, cere sa vorbesti cu inspectorul care a deschis dosarul sau cu un director de la daune auto. Spune calm ce ti s-a intamplat, cand a fost trimis devizul de catre service si arata-i ce ai citit tu in contract. Roaga-l civilizat sa urgenteze rezolvarea dosarului.
Dupa ce vezi ce iti raspunde el, mai departe actionezi dupa cum ti-e inspiratia. Tu esti acolo, tu poti sa-ti dai seama daca se intimideaza sau nu.
Oricum, mergi insotit. Daca te intreaba, "e cu tine". Insotitorul nu are nimic de facut sau spus, trebuie doar sa ia parte (sa asculte) toate discutiile care se poarta. Sub nici o forma nu accepta sa vorbesti singur. In caz de nevoie, el e martorul tau. Noteaza-ti intr-o agenda cu cine vorbesti (nume complet, functie) si ce ti se raspunde. Noteaza-ti de fata cu ei, ca sa vada.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
EdyB
post 16 Sep 2008, 15:21
Post #10

Reno-watt!

Ar fi o idee...voi incerca maine sa si aplic si revin cu urmarea.

Precizez ca, mai nou, dosarele de dauna se afla la sediul din pta rosetti. Chiar daca iti faci constatarea la sediul central din dna ghica (pta universitatii), tot la rosetii ajunge dosarul. Tocmai de aceea nu mai e de tratat nimic cu inspectorul ce a facut constatarea initiala (acolo am incercat initial).

--------------------
Renault Clio Symbol 2 2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
+
crising
post 17 Sep 2008, 11:34
Post #11

Membru autentic

From: Danube Delta Gates

Sunt si eu intr-o situatie neplacuta legata de Asirom. Am avut si eu o dauna usoara rezolvata pe casco, reparatia s-a facut la service dacia. Toate bune si frumoase, inspectorul nu a comentat nimic vis a vis de dauna, a completat acceptul de plata cu suma integrala catre service. Service-ul refuza insa sa-mi predea autoturismul pana cand asiguratorul nu vireaza banii in contul lor. Explicatia celor de la service a fost ca Asirom are o datorie de peste 1 mild, lei vechi , de peste 1 luna si refuza sa inapoieze autoturismele proprietarilor pana nu-si incaseaza banii. Banuiesc ca in felul asta proprietarii se vor duce la Asirom si vor face presiuni. Am fost azi la Asirom, masina fiind gata de ieri, si explicatia lor a fost ca din partea lor nu este nici o problema ca platile le efectueaza la timp si problema de fapt ar fi adaosurile exagerat de mari pe care le practica service-urile atat la materiale cat si la manopera, adaosuri pe care cica mai multe societati de asigurari incerca sa le alinieze cu alte service-uri. Toata aceasta tarasenie in defavoarea posesorului de auto care sta cu masina blocata din cauza unor neintelegeri intre firme. Ce pot face eu in situatia asta ca sa-mi recuperez autoturismul mai repede?
Propunerea Asiromului a fost sa-mi platesc din buzunat reparatia si pe baza facturii si chitantei ei sa-mi deconteze banii in 3 zile. Oare sa am incredere in ei? A mai patin cineva asa ceva?

--------------------
Mazda 6 2011 Combi 2.0 - TL31...
+
Tudor
post 17 Sep 2008, 11:40
Post #12

Moderator

Da, au mai patit si altii si s-a mai discutat pe aici. Legal, service-ul nu are voie sa iti retina masina. Ei au facut un deviz, o factura catre Asirom, Asirom-ul le-a semnat ca accepta suma, mai departe nu e problema ta. Mergi la un avocat si cu el impreuna la service ca sa iti recuperezi masina. Nu ai de ce sa platesti tu din buzunar. Service-ul nu poate retine gaj masina ta pentru datoriile Asirom-ului. Avocatul va stii sa puna problema astfel incat sa primesti masina.

--------------------
+
crising
post 17 Sep 2008, 12:49
Post #13

Membru autentic

Da bun sfat si multumesc pentru el, dar situatia e destul de delicata. Eu am fost intotdeauna bine servit in service si am inceput sa ne cunoastem, sa ne stim pe nume, sa ne salutam pe strada. Iar eu acum sa ma duc pe capul lor cu un avocat ar insemna sa stricam prieteniile si eu o sa mai am nevoie de ei. Trebuie sa incerc o cale mai diplomatica.

--------------------
+
crising
post 21 Oct 2008, 11:19
Post #14

Membru autentic

Nu am mai scris aici rezolvarea problemei dar revin acum. Masina a stat pana la urma 8 zile in service. Noroc ca am avut o alta masina pe mana si de aceea nu m-am agitat prea tare. Am profitat de chestia asta si i-am pus sa-mi mai rezolve si alte maruntisuri pe garantie. In final am facut presiuni la conducerea locala a Asiromului pentru a urgenta efectuarea platii si am dus celor din service copie dupa ordinul de plata dupa care mi-au dat masina. Din discutii cu ei au recunoscut ca fac o treaba ilegala dar astea sunt deciziile patronului de service. Nu stiu de unde atata refuz de colaborare cu Asirom cand chiar pe site-ul Dacia ei recomanda aceasta societate. Mi-au recomandat o alta societate, cica lucreaza foarte bine cu Omniasig, dar toata chestia asta suna a intelegeri intre societati, asigurator-service. in concluzie niste corupti si niste magari si toate astea pe banii proprietarilor de masini.
Acum chiar vreau sa schimb societatea de asigurari dar nu stiu care. Oscilez intre Aliantz si Omniasig. La Aliantz e ceva mai ieftin si angajatii lor sunt foarte ok cu clientii. Omniasigul il recomanda service-ul Dacia dar sunt mai scumpi si angajati cam ciudati. Ce-mi recomandati?

This post has been edited by crising: 21 Oct 2008, 11:31

--------------------
+
msn2
post 21 Oct 2008, 17:43
Post #15

Membru

eu ti-as recomanda bcr asig.
dar ma inainte dute la service si intreaba cum lucreaza cu ei.

--------------------
SKODA/RENAULT OCTAVIA/MEGANE2.1 1.9TDI/1.6 16V - xx xx xx
+
crising
post 22 Oct 2008, 08:19
Post #16

Membru autentic

De bcr nu am auzit lucruri bune. Am un prieten care si-a avariat motocicleta din vina unui automobilist si si-o face pe RCA-ul aluia. De 2 luni asteapta nu stiu ce expertiza din partea bcr.

--------------------
+
prody
post 26 Oct 2008, 00:56
Post #17

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Allianz mai ieftini ca Omniasig? Esti sigur de ce spui?

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
msn2
post 26 Oct 2008, 19:01
Post #18

Membru

se poate.
eu am fost surprins sa vad ca asibanu e mai scump decat allianz la casco!

la bcr eu am avut un dosar pe rca si am rezolvat f bine, repede si fara complicatii chiar daca nu a fost un dosar usor. dar mai depinde si de fiecare insp de daune in parte cum se misca.

--------------------
SKODA/RENAULT OCTAVIA/MEGANE2.1 1.9TDI/1.6 16V - xx xx xx
+
crising
post 27 Oct 2008, 11:51
Post #19

Membru autentic

QUOTE(prody @ 26 Oct 2008, 01:56)
Allianz  mai ieftini ca Omniasig? Esti sigur de ce spui?
*

Foarte sigur. Am fost la fiecare si am facut o simulare. Omniasig vroia 1750 lei pe an, Alliantz 1500, Asirom 1830, toate cu franciza 360 lei. Am ales Allianz.
Ei sunt singurii care tin cont de vechimea soferului probabil de aceea a mai scazut tariful.

--------------------
+
Tudor
post 27 Oct 2008, 14:12
Post #20

Moderator

Allianz e primul asigurator care tine cont intr-o masura semnificativa si de soferul masinii asigurate casco (varsta, sex, experienta, antecedente). Vor urma si alti asiguratori, mai mult ca sigur, e doar o chestiune de timp. Cat de curand va deveni inutil sa ce mai comparam aici cotatiile primite de fiecare dintre noi. La masini identice, ofertele primite pot varia destul de mult in functie de sofer (+/- 30%), nu vom mai avea ce sa comparam.
Oricum, va rog sa incheiem aici off-topicul. Aici se discuta de probleme cu Asirom, probleme nu costuri.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 17:39
Forum Renault