Apa in faruri
![]() ![]() ![]() |
Apa in faruri
eduardponovescu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Validating Posts: 33 Joined: 1 August 04 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
Dacia break
1310 CL
1999
|
|||
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai este proasta izolatia la siliconul care lipeste geamul de far de corpul farului SAU geamul e fisurat.
Altceva nu stiu smile.gif |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
eduardponovescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Validating Posts: 33 Joined: 1 August 04 From: Bucharest ![]() |
Mai trebuie studiata problema :roll:
|
--------------------
Dacia break
1310 CL
1999
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
A mea ma bagase in boala cu aburitul farurilor. Bagam feonul in garaj sa le usuc ca nu mai bateau de nici o culoare. Am scos si am pus silicon, degeaba.
|
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
SPAWN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 26 May 04 From: BUCURESTI DR TABEREI ![]() |
la mine era de la condens dar se face si de la izolatia ff proasta :vmad:
|
-------------------- CU DACIA DEVII MECANIC LA SIGUR
|
|
inconturnabil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 July 04 ![]() |
100% condens, asa face toate
|
--------------------
ALFA ROMEO
GIULIETTA
2011
|
|
SPAWN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 26 May 04 From: BUCURESTI DR TABEREI ![]() |
da dar cum se pote scapa de el este urmatoarea intrebare care trebuie pusa :roll:
|
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am facut asa:
Se da jos geamul fisurat, se curata bine santurile acelea din carcasa farului unde mai raman cioburi (atentie sa nu va taiati) se pune silicon de jur imprejur (incat sa umple santurile si se apasa bine geamul. Apoi l-am intors cu fata in jos si am pus o greutate pe el, incat sa stea bine apasat. L-am montat, si azi o sa va arat ca dupa nu stiu cate ploi de zilele trecute, e super curat inauntru. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
SPAWN |
![]()
|
si la mine unu e curat dar de celalalt nu mai zic nimic pt ca nu are rost
|
|
|
paulp |
![]()
|
||||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Raspuns tipic de la Service Dacia
Mr. Inconturnabil, lumineaza-ne, ca asa face toate daciile. |
||||
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|||||
viulian |
![]()
|
Spawn, pe ce parte ai farul cel stricat ?
Io am un far de CN3 (sau 2) de stanga (de pe partea soferului). Are geamul spart, dar lupa e super. Un geam cred ca te costa vreo 130.000 in Vitan (sau 150K pe la magazin). Il dau ieftin smile.gif |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
inconturnabil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 14 July 04 ![]() |
Se poate face o diagnosticare petru stabilirea defectului in felul urmator:
se verifica partea spate a farului, daca este montat corect protectorul de cauciuc al becului; se verifica daca este montat corect protectorul de cauciuc al corectorului de reglaj far; se verifica daca becul farului este montat corect; Se verifica gaurile de aerisire ale farului, una in stanga jos iar cealalta dreapta sus, ele sunt in diagonala pe far, este foarte important ca aceste gauri sa nu fie obturate; Daca toate acestea sunt in regula, singura cauza este etansarea proasta dintre geamul farului si carcasa. Condensul din far nu prezinta un risc foarte mare de coroziune, deoarece farul se va usca in timpul functionarii biggrin.gif |
--------------------
ALFA ROMEO
GIULIETTA
2011
|
|
SPAWN |
![]()
|
ala din dreapta are apa dar am geam ca sa il schimb si scap de problema
nmai ca mi-a cam fost lene |
|
|
r@zvan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 22 October 03 ![]() |
am o problema similara ,cu ce fel de silicon se lipeste ?
|
-------------------- razvan
|
|
viulian |
![]()
|
Vezi ca la orice magazin de piese auto, exista tuburi mici de silicon (cat un tup de pasta de dinti).
Nu ar trebui sa coste mai mult de 80.000.. Sa nu uiti sa ceri si 'ciocu' acela care se infileteaza, si te lasa sa aplici siliconul finut. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
bogdan_o |
![]()
|
||
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Aici te-as contrazice. Mie asa mi-a ruginit un far. Am avut probleme inca e cand era masina noua. Am fost in garatie si mi l-au lipit cu silicon de vreo 2 ori dar degeaba. Pe langa tigania facuta, farul tot lua apa, fara sa fie fisurat. Asta la break, La SLZ am vazut ca mi se aburesc semnalizatoarele. Iarna trecuta nu se intampla nimic. Nu am schimbat nici un bec sa zici ca am umblat la ele, pur si simplu asa le-a apucat. Abia astept sa vina putin frigul sa ma duc in service. Si acum nu mai tine cu siliconul, ca m-am invatat minte. |
||
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|||
viulian |
![]()
|
E ciudat totusi - ca daca e sa se abureasca, apa _sigur_ intra pe undeva. Daca nu intra pe dinautru, sa zici ca ai garniturile aiurea (si oricum nu prea e de unde sa intre apa pe dinauntru), atunci sigur e o problema de izolatie la geam.
Eu nu am incredere in gigeii de la service Bogdane.. Mi-e mi-a luat 20 de minute sa-mi fac farul cu silicon, si ma dureau mainile de innebuneam de storsit la tubu' ala (era tare rau); dar am pus silicon suficient de mult incat sa nu mai intre apa. Si uite ca dupa ploile astea, e OK. E drept ca l-am tinut 2 zile rasturnat si cu greutati deasupra sa se usuce si sa se apese bine. Daca aia au reparat in 15 minute si imediat ti-au montat faru la loc.. e clar :evil: |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
Alex2k4 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 11 January 04 From: Bucuresti ![]() |
viulian -vezi ca se gaseste un fel de "pistol" in care intra perfect tubul ala mare de silicon si apoi e o placere sa bagi silicon peste tot :wink:
|
--------------------
Dacia
1310 Li
- B-xx-KIR Dacia 1310 Li - 2000
|
|
viulian |
![]()
|
Nu de d'ala ziceam smile.gif au fost cateva topicuri mai sus, in care spuneam ca am cumparat silicon in tub gen pasta de dinti (mic).
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
eduardponovescu |
![]()
|
Eu as lipi cu silicon care se foloseste la confectionarea acvariilor. Exista un silicon la tub mare care are desenat pe el un acvariu dar nu e bun (am incercat eu). Trebuie sa fie altfel ambalat. Ma gandeam sa incerc cu poxipol. :roll:
|
--------------------
Dacia break
1310 CL
1999
|
|
viulian |
![]()
|
Facui o poza cu siliconul folosit de mine.
Pe spate scrie asa: Super Clear RTV Silicone Gasket Maker #B3 Designed to bond, seal, caulk & isulate. Seals windshields, glass, lights, rubber hose and isulates wiring. - resists high presure - make instant leakproof gaskets - resists oil, antifreeze ....... Attached thumbnail(s) tub_de_silicon_2.JPG ( Size: 32.95k ) Number of downloads: 61 |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Exact tubul asta de silicon il am si eu. L-am folosit pt a izola chederele de la parbriz, respectiv luneta. Este excelent !!
PS. Iuliane, chiar asa, faci reclama pro-fumat ... :fumator: |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
viulian |
![]()
|
Gata SYL, s-a rezolvat :fumator:
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
daemon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 8 August 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu scot protectia de cauciuc (capacul) din spatele farului, si se evapora destul de rapid, apoi il pun la loc, insa de o vreme, de cand am dat cu silicon deasupra farului nu mai am probleme.
|
-------------------- Daemon's advice is always for free.
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
daca asa face toate condens , de ce farurile de renault clio nu mai face asa ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
SYL |
![]()
|
||
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
La ce te referi tu ca "asa face toate" ? Vrei sa zici ca toate Dacile fac asa? Ei aici te inseli, si nu e vorba Nova mea ca nu face condesn la faruri si nici la proiectoare, dar majoritatea nu au aceasta pb. Sti cum e traba, daca vezi la 5% facind ai impresia ca toate fac. Si ca tot intrebai de Clio, sa iti zic ca am vazut destule Jeep Grand Cherokee (ultima generatie) cu condens in faruri, si sunt masini de aproape 10 ori mai scumpe decat Clio. |
||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
si la mine e exact ca la Daemon (by the way - am folosit si eu avatarul ala...)
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
SPAWN |
![]()
|
nu se stie se pare ca aia foloseste alte tehnologii mancatasii
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 11:59 |