Planetare lungi sau scurte
![]() ![]() ![]() |
Planetare lungi sau scurte
raig |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 25 July 04 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci 48 kW
nov 2003 RaiG
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
daca e 1300 din 77, atunci mai mult ca sigur ca-ti trebuie planetare lungi. Identific-o pe aia mai putin lunga 8) si schimb-o !
P.S. Ciudata treaba ai mai patit si tu, dar am mai auzit la cineva combinatia asta. Weirdddd |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
raig |
![]()
|
pai acum am una scurta in combinatie cu aia
(adica nu mai e niciuna lunga), cand am pus pe stanga una lunga a facut cutia ca naiba pai mai stiu eu ce modificari o fi facut ala de la care am luat masina! poate chiar trebuie scurte si eu i-am pus lungi |
--------------------
Renault
nov 2003 RaiG
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
dubios, o fi umblat cel de dinaintea ta pe la cutie :|
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
raig |
![]()
|
ma intreb daca a mai auzit cineva de ideea care imi da de gandit?
daca masina a fost lovita in partea din fata e posibil sa nu se mai potriveasca planetarele? cum imi pot da seama de asta? am vazut ceva suduri pe la lonjeroane si semilonjeroane care nu sunt originale |
--------------------
Renault
nov 2003 RaiG
|
|
mewtwo |
![]()
|
![]() LA LA LA TRA LA LA Group: Members Posts: 129 Joined: 21 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Ciudat, foarte ciudat !
Te-ai uitat si pe sub masina...tampoanele de la cutie sunt la locul lor ? Totul e ok ? ma refer la felul in care sta cutia ! Oricum, tare ciudat ! Bafta multa ! |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate ....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
|
|
raig |
![]()
|
nu m-am uitat dar asta banuiesc si eu, ca e ceva la pozitia cutiei, dar asta presupune ca si motorul trebuie sa fie deplasat, nu?
oricum si la schimbator vitezele sunt deplasate mult spre dreapta are cineva o idee cum se poate verifica daca e adevarat sau nu ceea ce presupun? si daca totul vine din lonjeroane cum se poate remedia asa ceva? |
--------------------
Renault
nov 2003 RaiG
|
|
raig |
![]()
|
Am citit niste topice despre lonjeroane si deja sunt (ca bolnavu inchipuit) convins ca sufar de simptomele instalarii gresite a lonjeroanelor sau semilonjeroanelor.
Are cineva idee unde si cum se poate determina daca lonjeroanele au pozitie corecta si, daca nu, cum se poate corecta. Am auzit de ceva standuri pentru asa ceva, se gasesc in service-uri? |
--------------------
Renault
nov 2003 RaiG
|
|
Ov |
![]()
|
cam orice service care face geometrie auto ar trebui sa-ti spuna ce si cum. Oricum, din cate stiu, daca un lonjeron e stramb se poate corecta cu o bascula mai mica/mare
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
raig |
![]()
|
De curand am facut geometria si , in mare, au incadrat-o in limite normale, adica rotile stau bine dar CV-ul mi se pare a fi intr-o pozitie nefireasca.
In mod logic, cutia ar trebui sa fie centrata intre cele doua roti (planetarele avand lungimi egale). Nu stiu cum este prinsa cutia in caroserie, dar cred ca pozitia ei e determinata si de suportii motorului (sau gresesc?) avand in vedere ca intre motor si cutie este o imbinare rigida. Eu sper ca mai gasesc pe cineva care a trecut prin asa ceva si ma poate ajuta sa nu merg sa dau bani pe degeaba, mai ales ca nu prea am incredere in ceea ce zic mecanicii din service-urile mari (astia te pun sa schimbi tot de parca eu as fi detinator de Mercedes si nu de dacie din 77 :vmad: ). SIMPTOMELE : -planetara lunga a mers perfect pe o parte (dreapta) si cand am mutat-o pe cealalta parte a facut urat de tot iar acum pe dreapta am planetara semilunga de pe stanga iar pe stanga am o planetara scurta dar nu sunt convins ca e in regula -la schimbatorul de viteze trebuie sa il deplasez mult spre dreapta ca sa gasesc vitezele, in special I si III |
--------------------
Renault
nov 2003 RaiG
|
|
raig |
![]()
|
daca CV e deplasata poate fi doar din suportul ei sau si din suportii motorului? adica sa fie deplasat motorul?
|
--------------------
Renault
nov 2003 RaiG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:20 |