DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Unde platesc impozitul pentru masinuta?

luci79rom
post 5 Mar 2007, 16:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Trebuie sa imi inscriu masina in curand, dar din cauza faptului ca nu am domiciliu in Bucuresti am intampinat niste probleme.
Intai persoana la care am vrut sa imi fac fisa de inmatriculare nu a vrut sa o faca pe motiv ca nu se poate- desi legea permite (cf oug 195/2002 - codul rutier- rectificata si republicata de curand).
Am fost la Udriste ...acolo au fost de acord cu mine - desi mi s-a parut ca nu prea le convine.
Problema a intervenit in mometul in care i-am intrebat unde voi plati impozitul?
la domiciliu sau la resedinta? Casa nu am (casa in care locuiesc e aparintilor).

Stie careva legislatia care reglementeaza chestia asta?

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi 80cp 2007 Dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mister
post 5 Mar 2007, 16:40
Post #2

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

Masina este inmatriculata? Daca da, pe ce persoana (fizica sau juridica)? Daca nu, inseamna ca trebuie sa intocmesti fisa de inmatriculare unde treci proprietarul. Locul de domiciliu al proprietarului indica locul unde trebuie sa platesti impozitul.

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
luci79rom
post 5 Mar 2007, 16:56
Post #3

Membru incepator

Masina e noua(inmatriculata provizoriu) si vreau sa o inmatriculez(definitiv) pe persoana fizica.

Impozitul pe o proprietate nu se plateste la domiciliul proprietarului, ci la administratia financiara unde se afla proprietatea. De aceea mi s-ar parea normal ca impozitul pe o masina inscrisa pe o anumita adresa sa fie platit in acelasi loc.

This post has been edited by luci79rom: 5 Mar 2007, 16:57

--------------------
+
mister
post 5 Mar 2007, 18:35
Post #4

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

Ca sa ne expriman mai plastic: adresa proprietarului este arondata unei administratii financiare. Administratia financiara, la cererea proprietarului si in urma depunerii actelor cerute si depuse, o trece pe rol. Din aceea clipa incepi sa platesti impozit. Impozitul poti sa-l platesti:la casieria adm. fin, la CEC si ...mai intrebi si tu unde se mai poate plati

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
AL
post 7 Mar 2007, 08:57
Post #5

Member

DEci platesti impositul la adresa din buletin... adica cea de domiciliu... chiar daca ai resedinta temporara in alta parte... domiciliul din buletin e adresa ta "oficiala", deci administratia financiara corespunzatoare ei iti va lua in evidenta masina si acolo vei plati impozitul... inteleg ca acum, conform codului rutier la zi, masina poate fi inmatriculata si in alta localitate decat cea de domiciliu?... oricum asta e facilitatea operatiunii de inmatriculare si nu a celei de impozitare, reglementata prin alte legi!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
luci79rom
post 10 Mar 2007, 18:16
Post #6

Membru incepator

Ca sa inchei topicul, in momentul de fata masina se poate inscrie si la resedinta(viza flotanta). Ce nu s-au gandit legislatorii e ca impozitul esti obligat sa il platesti in localitatea de domiciliu, asta nu pentru ca nu s-ar putea ci pentru ca nu exista norme sanatoase de aplicare a legii si nu in ultimul rand de necunosterea legislatiei.
Asa ca m-am enervat si am inscris-o la domiciliu iar toate taxele care trebuiau sa vina la trezoreria Bucuresti s-au dus in alta parte.

Inca o chestie ... impozitul pe auto e considerat taxa locala...ciudata legislatia asta romaneasca.

Alta chestie, toata lumea (afara de cei de la politie)-- adica RAR, trezorerie si doamnele care dactilografiaza fise de inmatriculare-- mi-au spus ca lege nu permite inmatricularea la resedinta...necunoasterea corecta a legilor e prima piedica.

Topic closed.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 15:17
Forum Renault