DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cutie de viteze cu personalitate, trecerea din 3 in 2 necesita dubla debraiere

tatuci
post 7 Mar 2007, 08:24
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

salut!

Dupa aproxinativ 2-3 luni de lucru la dacia baraneasca care mi-a fost data (model cu ochelari din '93) pot sa zic ca s-a reparat cam tot....mai putin cutia de viteze.

Pentru inceput doresc sa mentionez faptul ca sunt constient ca reparatia la cutia de viteze nu-i de mine (sau cel putin asha mi-a spus mai toata lumea).

PROBLEMA efectiva este urmatoarea:
- pot schimba toate vitezele foarte usor si fara zgomote sau vibratii mai putin cand incerc sa cobor din treapta 3-a in a a 2-a
- pentru schimbarea din 3 in 2 trebuie intai sa o scot din viteza, sa las ambreiajul, sa o accelerez putin si abia apoi sa intru in treapta 2

Daca la inceput a fost amuzant (ca un secret pe care-l stiam doar yo si masina), chiar util (un soi de sistem antifurt) sau chiar linistitor (aveam motiv sa nu imprumut masina) acum cand oate celelalte sisteme merg brici e cam suparator.

Tinand cont de faptul ca intra usor in viteze, nu vibreaza intr-o anumita treapta si nu face zgomot ce ar putea fi? si care ar fi solutia?

The romanian way - repara-ti Dacia batraneasca cu zambetul pe buze!

--------------------
Dacia 1310 TLX, SupeRNova, Logan MCV (2014) 1991/ 2001/ 2014 - B 84 TCI, B 47 BWU
Nu-i nimic mai frumos pe lumea asta decat puritatea conceptiei inventatorului.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
speedy82
post 7 Mar 2007, 12:56
Post #2

Membru autentic

S-ar putea sa fie din doua cauze:
1. Patina aceea de sub schimbator, sa fie cu probleme (unul din tampoane sa fie rupt);
2. Problema mai grava sa fie din cutie. Asta inseamna sincronul de la treapta a doua sa fie cu o uzura mai mare.
Primul lucru pe care poti sa il faci este sa verifici patina aceea de care ti-am zis. In ceea ce priveste cutia, aici va fi mai complicat, dar nu imposibil.
Multa bafta.

This post has been edited by speedy82: 7 Mar 2007, 12:56

--------------------
Dacia 1300 - B 19 XXX
„Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
+
tatuci
post 8 Mar 2007, 18:45
Post #3

Membru autentic

din pacate patina este ok sad.gif

ramane varianta cu sincronul busit de la treapta 2-a (am aflat ca vechiul stapan a cam carat cu ea).... cam ce se poate face in cazul asta si...cam cat ar costa operatia (poate-mi trece si ma obisnuiesc asa tongue.gif ) sau poate o alta cutie de la dezmembrari

am inteles ca nu oricine poate sa demonteze cutia de viteze (si in prealabil sa scoata motorul) si foarte putini mai pot sa o si asambleze bine...

fiind excluse variantele traditionala "las' c-o fac singur" sau "gasesc un vecin care se pricepe" ce recomandati...incercare intr-un service pentru reparare sau inlocuirea cutiei cu una de la dezmembrari?

--------------------
Dacia 1310 TLX, SupeRNova, Logan MCV (2014) 1991/ 2001/ 2014 - B 84 TCI, B 47 BWU
+
mihai1677
post 9 Mar 2007, 11:38
Post #4

Membru autentic

Sigur este sincronul uzat! tr 2

--------------------
Renault 5 Campus, Hyundai Sonata, 1988 / 2001
+
Fizz
post 9 Mar 2007, 21:13
Post #5

Membru incepator

From: Braila

Asa cum spunea si Mihai ,e sincronul mai mult ca sigur ! Am avut si eu aceeasi problema . Diferenta fata de a ta fiind sincronul.Tu ai sincron Borg-Warner si eu
sincron Renault (fiind model mai vechi).Deci va trebui sa-l schimbi cu tot cu pinion.

--------------------
Dacia 1310 L 1999
+
AAlpine1
post 11 Mar 2007, 00:29
Post #6

Nothing Beats Cubic Inches !!!

From: Drumul Taberei Customs

QUOTE(tatuci @ 8 Mar 2007, 18:45)
din pacate patina este ok  sad.gif 

ramane varianta cu sincronul busit de la treapta 2-a (am aflat ca vechiul stapan a cam carat cu ea).... cam ce se poate face in cazul asta si...cam cat ar costa operatia (poate-mi trece si ma obisnuiesc asa  tongue.gif  ) sau poate o alta cutie de la dezmembrari

am inteles ca nu oricine poate sa demonteze cutia de viteze (si in prealabil sa scoata motorul) si foarte putini mai pot sa o si asambleze bine...

fiind excluse variantele traditionala "las' c-o fac singur" sau "gasesc un vecin care se pricepe" ce recomandati...incercare intr-un service pentru reparare sau inlocuirea cutiei cu una de la dezmembrari?
*

schimba sincronu si schimba si pinionul daca tot umblii..........

c.v. e bine sa fie desfacuta de unu care mai stie sa o puna si la loc.......

service = adunatura de mecanici care zic ei ca se pricep ... dupa ce mergi cu masina vezi daca se pricep pana atunci speri (ca la biserica) ca o sa iasa bine.

--------------------
. . .
929y

ma urmareste vis-a-vis :))))
+
tatuci
post 13 Mar 2007, 09:26
Post #7

Membru autentic

avand in vedere seriozitatea interventiei si "riscul de service" aferent cunoste cineva un mecanic priceput intr'ale cutiilor de viteze?

P.S. inteleg ca munca buna trebuie platita ca atare si nu am de gand sa-mi dau ochelarista pe mana unui pensionar alcoolic cu un ucenit ca 16 ani care sa-mi puna masina pe butuci tongue.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 17:53
Forum Renault