DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Urmatorul Logan, ce sa se schimbe/adauge?

Kits
post 15 Mar 2007, 20:29
Post #1

Membru

Group: Members

salutare tuturor

este posibil ca despre anumite imbunatatiri sa se mai fi vorbit deja prin unele locuri dar eu intreb: nu ar fi mai bine ca Dacia sa ne ofere cu prima ocazie (poate la face-lift) anumite imbunatatiri direct din fabrica?

am deschis acum o saptamana un topic similar la Logan English version dar acolo activitatea este mai slabutza. oricum s-a aflat cam ce doreste lumea, eu zic sa spuna fiecare cam ce crede ca trebuie schimbat/imbunatatit astfel incat cei de la Dacia sa ia masuri (caci cu siguranta citeste cineva de la ei)

a mai existat un topic similar dar s-a inchis repede din pacate ca cineva s-a suparat pe altcineva, mad.gif oricum nu mai conteaza.

incep eu:
-in primul rand sa-i puna frane pe disc spate (o chestiune bazica de siguranta activa) ca sa nu mai vorbesc de aspect. macar pe versiunile cu motorizari de top.
-centuri de sigurantza cu pretensionare
-imbunatatiri structurale si niste pedale care sa nu mai rupa picioarele pasagerilor in caz de impact frontal...
-alt volan mai frumos decat chifteaua actuala si sa aiba optional si comenzile pentru cruise control si radio (cel de la Symbol e foarte frumos iar stema Dacia s-ar incadra foarte bine in el, in plus deja exista pe versiunea pentru insulele britanice. daca nu, cel de pe noul Twingo)
-climatizare automatica (pana si batranul Symbol care trage sa moara o are) ca optiune, bine inteles
-cutie de viteze automatica (e mare nevoie la oras, Bucurestiul este un oras blocat dupa orele 17:00) la Renault exista destule pe care Dacia sa le imprumute
-jante pe 16" un pic mai spre exteriorul masinii (daca ma explic, cu cele actuale, Prestige parca sta sa se rastoarne) bine inteles optional.
-nu sunt dieselar dar sunt sigur ca se va monta si motorul de 105cp dci
(caci cel de 85cp e o certitudine si a fost inca de la inceput), cat despre benzinare poate va aparea o varianta revizuita cu 5-10 calutzi in plus, nu ca nu ar fi bun cel de 105 cp.
-geamuri ionizate din fabrica (sa nu fim nevoiti sa le demontam ca apoi sa zdrangane sau sa avem probleme cu Garcea ca am pus nu stiu ce folie) optional also.
-clantze atat la interior cat si la exterior ca si la majoritatea gamei actuale Renault(sper sa se introduca cat mai curand si la Dacia)
-sa para odata versiunea GPL (dar cred ca asteapta sa scada vanzarile inainte de a o introduce, destepti cool.gif ...)
-alte bandouri laterale mai in ton cu designul masinii (stil MCV dar mai finutze)
-niste tapiserii mai bune, stil Renault (nu indraznesc sa spun si din piele dar ati vazut ce tapiserii are noul Twingo?care are si trapa panoramica, piticania...)
-si pentru impatimitii modelului faruri cu descarcare in xenon of course optional

astept si parerile si propunerile voastre, bine inteles daca considerati ca suporta imbunatatiri din fabrica dar care totusi sa nu-i ridice pretul prea mult (gen 1,9 dci, etc) adica destul de realiste in limita bunului simt. sa nu uitam ca acum doar 6-7 ani nici nu visam sa avem a/c, abs, motor de 105cp, oglinzi degivrante si reglabile electric pe o Dacie, etc, etc.

--------------------
VW Golf VI 1.4 TSI 122 ponei
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luci_cta
post 15 Mar 2007, 21:25
Post #2

.

From: Constanta

Mie mi-ar place loganul asa cum este dar cu haion.Si cu motorul de 105CP. In genul Octaviei. Si pe bune ca mi-as lua unul. Aratarea aia cu haion ale carei poze circula pe net e in afara oricarei optiuni in ceea ce ma priveste. Ce spuneti despre faptul ca pe piata franceza Renault comercializeaza aproape numai modele cu haion, inclusiv varful de gama Vel Satis, mult mai versatile fata de clasicele berline!?

--------------------
Dacia/Honda Sandero/CR-V Hibrid 2016/2020 - CT-18-xxx/CT-21-XXX
+
C a t a l i n
post 15 Mar 2007, 21:38
Post #3

Hayonul e întradevăr foarte practic, ar fi o idee bună pentru un nou model...

Kits,
Dacă ar apărea dotările pe care le enumeri tu, Loganul nu ar mai fi Logan, ar deveni o mașină mai scumpă decât este deja biggrin.gif (nu săriți că nu vreau război pe tema asta), și concurența ar fi mult mai mare, prin urmare cred eu și succes mai mic.
QUOTE(Kits @ 15 Mar 2007, 20:29)
pedale care sa nu mai rupa picioarele pasagerilor [/b]in caz de impact frontal...
*

Ce să facă pasagerii cu pedalele? biggrin.gif

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Alexu7
post 15 Mar 2007, 21:44
Post #4

zân

From: Europa

cred ca ar trebui sa apara si alte motorizari si sa fie disponibile o gramada de optiuni(imbunatatiri aduse direct din fabrica) (jante, geamuri ionizate, si toate cele ) wink.gif

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
adip
post 15 Mar 2007, 21:49
Post #5

Banned

From: Melbourne, Victoria

Si mie mi-ar placea sa am o firma de intermediere intre producatorii de energie si Electrica. Dar aparent e foarte greu.
Kits, nu ai spus cat ai fi dispus sa platesti pe un Logan care in versiunea full sa aiba mare parte din dotarile de acolo. Da si tu un pret. Atu-ul Loganului e exact pretul, e pe o nisa unde nu prea are concurent.

Edit: Acum 6-7 ani, sau chiar mai mult, berlina era 3000 de euro. Acum Loganul Prestige e 10000! Nu compara mere cu pere.

This post has been edited by adip: 15 Mar 2007, 21:52

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Kits
post 15 Mar 2007, 22:18
Post #6

Membru

Nu vad ce ar fi rau in a avea de unde alege? daca il vrei ca acum il iei ca acum, daca vrei sa ai a/c automatic sau cutie de viteze automatica ti-o comanzi. mie nu mi se pare asa de grav cum ziceti voi.

marinarule Catalin, m-ai prins cu pasagerii. eram in chinurile facerii si de aceea am gresit. toti mai gresim cate odata. don't shoot me for that.

AlexU merge pe aceeasi idee cu a mea, adica a inteles mesajul.

adip, sa inteleg ca tu nu vrei un volan mai frumos (care nu are de ce sa fie mai scump deloc) sau ca nu ai prefera sa-ti poti comanda masina cu geamurile ionizate din fabrica cum face orice firma care se respecta. in plus discurile frana pe spate sa fie pe versiunile de top ca la Renault.

optiunile pe care eu le-am enumerat mai sus nu trebuie sa ti le pui pe toate la o masina, ci fiecare isi comanda in functie de nevoile pe care le are. unul vrea automatic, altul vrea comenzi pe volan, etc.

uitati-va cum evolueaza modelele in general. acum cateva generatii un Opel Corsa, sau VW Polo etc erau cele mai chele masini posibil iar dotarile care le au acum existau doar pe modelele clasa E sau S.

voi nu vedeti ce a ajuns piticul de Renault Twingo (adica in aceeasi ograda) care se vrea o masina din cele mai mici si poate prin urmare din cele mai ieftine? xenon, tapiserie piele, trapa panoramica, si altele.

Dacia oricum nu are concurenta la pretul ei, nu cred ca strica nimanui (nici noua si nici celor de la Dacia) o lista de optionale cat mai cuprizatoare. in plus este si o chestiune de prestigiu si autorespect.

pun pariu ca eceste lucruri se vor oferii, aveti in vedere ca vor sa tina pe piata modelul 10-12 ani. noi nu facem decat sa-i indrumam cat de cat inspre ceea ce ne-am dorii de la masina asta in calitate de posesori.

ei au spus ca imbunatatirile de pe Prestige si pe Logan collection 2 au venit ca urmare a cererilor clientilor. eu nu am nici cea mai mica indoiala in privinta asta (cu un oarecare procent am contribuit si noi, eu personal propunand cateva din solutiile existente acum si sunt sigur ca nu am fost singurul)

prin urmare nu mi se par absolut deloc deplasate propunerile de optionale din fabrica. vreti sa spuneti ca ne costa mai putin sa facem noi fel si fel de modificari? imaginati-va ca o luati din fabrica cu jante pe 16" si nu trebuie sa aveti 2 randuri de jante si cauciucuri din care sa trebuiasca sa vindeti un rand, deranjul de a demonta geamurile masinii pentru ionizare si problemele care apar ulterior, imposibilitatea de a avea CVA, sunt oameni care-si iau alta marca din pricina asta etc,etc.

si nu in ultimul rand draga Dacia: trateaza mai bine tabla masinii ca e rusinica mare de tot cum ne prezentam in lume. este inadmisibil cu ce carte de vizita ruginita ne prezentam. nu mai fiti si voi asa chitrosi nici la vopsea ca nu i-o dubla pretul la masina...

--------------------
+
C a t a l i n
post 15 Mar 2007, 22:31
Post #7

Ceea ce spui sună foarte bine din punctul de vedere al clientului...
Dar pentru un producător cum este Dacia, nu cred ca ar renta așa ceva...
Dacia are acum succes pentru că a creat un model de nișă, pe un segment de piață cu potențial...
Ceea ce vrei tu nu s-ar mai încadra în acest segment, și Prestige-ul e destul de scump, o listă de dotări mai bogată, chiar dacă opționale, nu ar aduce profit, întrucât ar fi montate pe o mică parte din mașini...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Azreil
post 15 Mar 2007, 22:47
Post #8

I am Rock ...

From: Bucuresti

Eu sunt de acord cu ideile lui Kits, aceste optionale cred ca ar creste si mai mult vanzarile, in acest caz cumparatorul putand sa-si configureze masina si cu altceva decat presulete si aparatoare de noroi. Sunt fan xenon, si daca ar fi fost optional n-as fi stat pe ganduri ,il comandam chiar daca mai puneam 1000 de euroi in plus, dar stiam ca sunt montate din fabrica si nu trebuie sa mai umble altii pe la ea ,apoi sa inceapa cu scartaituri si alte alea. Sunt de acord si cu ceilalti , cum ca Dacia se axeaza pe masini cu preturi mici pentru toti romanii, dar cu aceste optionale ar putea lansa o linie si pentru cei cu pretentii. Om trai si-om vedea, cine stie poate cei de la Dacia vor lua in calcul si discutia aceasta, eu unul sper din tot portofelu meu tongue.gif ,chiar daca e cam gol , dar as da ceva bani in plus pentru un Golan mai "smecher".

--------------------
Skoda Octavia 2 2008 Elegance 1.9 TDI - B-82-KBA
+
Zippy
post 15 Mar 2007, 22:50
Post #9

Membru din 2003

Kits lucrezi la DACIA? Faci parte din agentii CIA de la romexpo care i-a rapit pe cetateni pentru a vedea noua Dacia B****? tongue.gif

Din tot ce ai enumerat tu eu as fi incantat de discurile pe spate, jantele (mai ales ideea ca ar trebui mai iesite spre exterior, asta se poate rezolva si acum cu distantiere).
In rest:
Tapiseria de pe Prestige de exemplu mi se pare foarte ok.
GPL?Care e rostu atat timp cat exista motorizare pe motorina? Cielo a introdus gpl din fabrica pentru ca avea un consum mare si nu au motoare diesel.
AC-ul mi se pare suficient, climatronicul deja nu mai intra la masina "ieftinache".
Geamuri ionizate?ar fi bune dar n-o sa vedem asta prea curand.
Xenon? Deja o dam in diverse..

--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.| VW JETTA 2014 - B 97 Z I P ]
Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
+
Kits
post 15 Mar 2007, 22:53
Post #10

Membru

vom vedea pe o cat de mica parte din masini. tocmai de aceea v-am rugat pe cei care cititi sa spuneti ce v-ati dorii de la Dacia.

@adip sa stii ca nu am amestecat merele cu perele... nu vreau sa jignesc pe nimeni cu ce voi spune in continuare: eu nu mi-as fi cumparat o Dacia berlina sa stau sa accelerez tot timpul sa nu mi se opreasca in mijlocul intersectiei. cand ii vad cu reble de-aste innebunesc. mai mult decat atat sa faca euroncap un test cu o berlina si-ti garantez ca nu ia nici o jumatate de stea. e adevarat ca era 3000 de euro dar cred ca dpdv al sigurantei nu este la jumatea loganului. tabla era plina de gauri dupa doi ani si multe altele. e normal sa fi costat atat de putin. dar te invit adip sa nu divagam pe tema asta.

eu doar vroiam sa spun ca inainte de a re-veni Renault, Dacia statea prost rau. s-au cacait sa scoata gunoiul ala de NOVA (cu scuzele de rigoare pt. posesori, eu nu sunt cu nimic mai bun decat ei ca am Logan, cum nici cei care au Q7 sau orice supermasina nu sunt cu nimic mai buni decat nimeni) si era vai de mama ei, uitati-va cum e asamblata si finisata. de aceea ziceam ca nici nu visam ca o masina numita Dacia va avea dupa numai 6 ani (2004) tot ceea ce ofera Loganul in materie de siguranta, confort, imagine. stiu ca inca mai are de parcurs dar a facut deja pasi mari si eu sunt oarecum mandru sa vad asta, sunt multe tari din Europa care nu fac masini si multi din cei care fac nu au marcile lor ci alte marci au venit la ei sa-si deschida fabrici. pacat ca nu se intampla si la Craiova la fel si la ARO Dumnezeu sa-l odihneasca...

--------------------
+
adryan8
post 15 Mar 2007, 23:05
Post #11

Membru

QUOTE(Kits @ 15 Mar 2007, 22:18)

... ei au spus ca imbunatatirile de pe Prestige si pe Logan collection 2 au venit ca urmare a cererilor clientilor.

Nu au schimbat oglinzile la masinile din noua colectie, desi s-a cerut aceasta! In schimb au scumpit masinile. Au fost ipocriti la faza asta. sad.gif

--------------------
Logan 1.6 90 hp
+
Kits
post 15 Mar 2007, 23:24
Post #12

Membru

tapiseria de pe Prestige si mie mi se pare OK. marea problema este ca e numai pe Prestige...

una este sa ai roti mai "iesite" din fabrica si alta este sa le pui distantiere. ajungem iara la economia de bani pt. ca mai costa si distantierele alea o gramada, deci e mai ieftina solutia propusa. de ce naiba le-au facut asa inauntru? sunt mai ieftine daca sunt mai inauntru? or fi si nu stim noi.

Zippy, nu tuturor le place dieselul, vei vedea ca va iesii si o versiune GPL. prin afara te roaga sa ti-o iei pe GPL si esti si scutit de la o gramada de taxe pt ca nu polueaza ca cele conventionale.

nu cred ca e greu deloc chestia cu geamurile ionizate, traba e ca la Dacia nu fac fata cu cererile, stai sa scada vanzarile bine de tot (nu ca le doresc asta) si o sa vezi cum o sa-si faca timp si pentru optionale.

chiar nu mai este nimeni caruia sa i se fi pus pata pe chifteaua asta de volan? cel de la Twingo nu va place? si vedeti si cum arata usa daca tot va uitati la volan. cat o costa sa faci asa o usa? ca volanul are exact baza celui de pe Logan, doar capacul este diferit iar pentru cei carora le place confortul ar avea si ceva comenzi....

twingo.jpg ( Size: 19.37k ) Number of downloads: 369

asa e adryan8, din pacate trebuie sa-ti iei Prestige daca vrei anumite chestii, asa cum la inceput trebuia sa-ti iei ambition daca vroiai ABS. chestiile astea ma deranjeaza pe mine dar cred ca nu toata lumea intelege. trebuie sa avem posibilitati de personalizare. de ce nu s-au pus oglizi mari la toate versiunile daca s-a cerut? tre sa scoti 10000 din buzunar pentru niste oglinzi decente? cele vechi sunt la fel de urate si se asorteaza la fel de bine cu masina ca si chifla asta de volan actuala... trebuiau sa uite de oglinzile vechi odata cu noua colectie.

--------------------
+
adip
post 15 Mar 2007, 23:47
Post #13

Banned

Punctual, ce as vrea eu de la Loganul urmator:
- motoare mai noi. Macar 1.4/16v/98CP si 1.5dci/85CP. Si sa se renunte la motorul actual de 1.4 75CP. La cat de mare si de "aerodinamic" e Loganu, motorul asta e pus pe ea cam in bataie de joc.
- versiune cu hayon. MCV-ul e mult prea mare, eu unul as simti nevoia unui hatch mai incapator
- vopsea de calitate
- insonorizare decenta pe TOATE modelele
- suspensii mai tari
- plastice mai de calitate. Interiorul (mai putin Prestige) lasa o impresie JAAAALNICAAA de low-cost
In general, toata masina da impresia de low-cost. Dar la banii dati pe ea nu prea e alta alegere.
Kits, cred ca la ce vrei tu, urmatorul Logan ar intra pe alta categorie de preturi. Unde deja nu te mai uiti la el. Nu ma da mandria nationala din casa, si deci probabil as trece la alta clasa unde as alege Astra, Focus, Octavia II, Mitsu Lancer, Corolla, etc smile.gif

P.S. Edit: Volanul e cam ultima problema a Loganului, la cum se prezinta el acum smile.gif)

This post has been edited by adip: 15 Mar 2007, 23:52

--------------------
* * *
+
hash
post 16 Mar 2007, 00:12
Post #14

calculatorist

Un motor mai puternic si cu un cuplu mai mare (100 si ceva de cai, 200Nm si consum sub 8l urban, 5l extra) si sa mai lucreze la stabilitate in curbe.

Restul nu ma intereseaza, poate sa ramana asa.

--------------------
- - -
+
bae
post 16 Mar 2007, 00:37
Post #15

Re-member

From: Bucharest

Visati prieteni, ca nu costa nimic! Dar ia vedeti ce face Renault pentru case mai mari http://www.reno.ro/Clio-3-si-vopseaua-t68673.html

PS Dar un filtru de polen chiar nu vrea nimeni?

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 Mpi / 2005
+
driverx
post 16 Mar 2007, 00:39
Post #16

--- Membru cu ralanti ---

Ba, deja ma apuca tremuriciul. M-am saturat sa tot vad tampenii de genul....discuri pe spate...chestie de siguranta and other craps.

Voi stiti ce vorbiti? Sau ce? Atata timp cat loganul va fi barca cu suspensiile astea, eu chiar nu vad DE CE ar fi nevoie de discuri pe spate in conditiile in care la franare se face transfer mare de greutate catre fata, si rotile din spate oricum nu ar putea frana prea tare, ca s-ar bloca.

In loc sa cereti lucruri reale, care chiar v-ar ajuta, care chiar ar aduce un aport la siguranta (suspensii, ramforsari, airbaguri, ESP), voi tot cu fite si tampenii veniti. Ar fi trist ca Dacia sa va asculte din nou, cum probabil au facut-o in urma unui sondaj, inainte sa apara super nova. La intrebarea ce ii trebuie romanului la o dacie noua, au raspuns CD player si inca nu stiu ce tampenie. Cata prostie sa mor io.........

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
IRONICK
post 16 Mar 2007, 00:44
Post #17

-

From: Romania

Tineri si ei mai drivere. O sa le treaca.

PS. Vezi ca ai uitat de geante mai pa exterior de 16 inci, geamuri ionizate, bandouri laterale si volan frumos.

This post has been edited by IRONICK: 16 Mar 2007, 00:44

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
adip
post 16 Mar 2007, 00:49
Post #18

Banned

QUOTE(bae @ 16 Mar 2007, 00:37)
PS Dar un filtru de polen chiar nu vrea nimeni?
Hopa, de asta chiar am uitat, mersi smile.gif

--------------------
* * *
+
klaus
post 16 Mar 2007, 00:57
Post #19

步步

Group: Moderatori

Pentru cei mai noi pe aici, le-as indica existenta unui topic cu acest continut la
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=34542

Prin urmare aici se inchide.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 01:12
Forum Renault