DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> intrebare, probleme servis

t_florinadrian@yahoo.com
post 27 Mar 2007, 11:47
Post #1

Membru incepator

Group: Members

sunt posesor nou de super nova
in data de 20.03.2007 am cerut o verivicare completa a masini, verificarea a fost facuta la un servis autorizat DACIA
am platit 120 ron totul e ok
intrebarea este nu trebuiau sa prezinte un buletin de verificare din care sa reiese ce au verificat, daca stie cineva ce trebuiau sa verifice?

la drum intins masina nu se comporta ca si fiind ok dry.gif

Attached thumbnail(s)
parche_nirvana_06.jpg ( Size: 14.22k ) Number of downloads: 23

--------------------
dacia super nova 2002 - ab-05-xxd
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
guliver
post 27 Mar 2007, 11:53
Post #2

No title

Ce are masina la drum intins?
Cred ca verificarea putea fi trecuta in cartea de service a masinii.

--------------------
fosta dacie fosta solenza 1900 dar nu toamna
"Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
+
t_florinadrian@yahoo.com
post 27 Mar 2007, 12:16
Post #3

Membru incepator

trepideaza planetare scot un zgomot ciudat
ma supara faptul ca nu au constatat ei treba asta, masina am luato secand de aceea am cerut o verificare
ce trebuiau sa verifice al operatia asta? Pe factura scrie diagnosticare si atat, nu trebuiau sa spuna uzura, erori la calculator etc. Nici nu au puso pe un stand de frane,rotile nici nu le-au dat jos de unde stiu de uzura.

--------------------
+
preghicialex
post 27 Mar 2007, 12:54
Post #4

Z

Inainte de planetare care trepideaza ar mai trebui verificate cateva lucruri, printre care si starea scutului motor. Acesta daca este indoit poate genera vibratii urate in caroserie, motorul schimbandu-si pozitia in sarcina, cu o posibilitate mare de a-l atinge. Al doi-lea lucru care ar trebui verificat sunt tampoanele motorului. Verificarea asta o faci la orice service unde gasesti o "maimuta" (a se citi mecanic nu foarte priceput) care sa fie in stare sa dea jos un scut motor, in caz ca prezinta urme de lovituri (se indreapta usor). De abia dupa aceea poti trece la alte lucruri mai complicate.
Trepidatiile apar in sarcina sau indiferent? Mai este posibilitatea sa ai nevoie de o echilibrare roti.

--------------------
X Y Z
Ex: SuperNova
+
t_florinadrian@yahoo.com
post 27 Mar 2007, 13:14
Post #5

Membru incepator

Multumesc de sfat

verificarea cum spun ei -diagnosticare- a fost facuta de DACIA SERVIS totul e OK dupa spusele lor. Zgomotul apare cand exista delivelari la carosabil si masina face balans, seamana cu huruitul de rulment cind balansul masini este sus ( nu gropi) daca drumul este drept zgomotul nu se aude, si la virajele mai strinse se aude ceva. Problema e de ce cei de la servis nu fac treaba cum trebuie. Daca sti ce trebuiau sa verifice nu am primit nici o nota de constatare a defectelor. Tot la acelasi servis am inlocuit kitul de distributie, au murdarit motorul cu ulei, nu au sters petele, la verificare au dat cu presupusul ca semeringul, noroc ca am actele si interventia are garantie. Ce sa fac?

--------------------
+
NicuEne
post 27 Mar 2007, 16:07
Post #6

Membru

From: Curtea de Arges

schimba service-ul !!!

--------------------
dacia Logan Laureate 2008
+
dariusz
post 27 Mar 2007, 16:42
Post #7

Membru autentic

From: baia-mare

de obicei daca nu ai un prieten bun la service dai banii si dusi sint.ar fi trebuit sa verifice o gramada de lucruri(inclusiv tester),dar atunci plateai cu mult mai mult.dar poti sa te bucuri ca nu au gasit cine stie ce "defectiune" ca atunci sa vezi.ca si sfat , in cazul in care ai nevoie de vreo piesa incearca sa nu o cumperi din dervice ca e mai scumpa decit in magazine

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
heppea2003
post 28 Mar 2007, 13:52
Post #8

Membru incepator

Problemele tale pot fi generate de articulatii proaste sau un amortizor obosit (la denivelari roata nu "citeste" groapa ci sare) Amortizoarele functioneaza pe toata durata deplasarii autoturismului pt ca orice drum are mici imperfectiuni. Dc amotrizorul este doar un pic obosit se simte mai ales la viteze mari, la viraje mai stranse sau la denivelari accentuate ale drumului.
Problema cu nepasarea mecanicilor o gasesti la orice service. La service-urile de dacia macanici si maistrii merg inca pe vechea idee "las-o ma ca merge si asa". Parerea mea este ca trebuie sa gasesti un mecanic bun si cu drag de ceea ce face, sa il "spaguiesti" bine la primul contact, si apoi de fiecare data cand tre sa mergi la service, mergi numai la el si sa fi "atent" cu el. Asa el va sti cat de cat ce s-a facut la masina, si ce mai e nevoie. Plus ca isi va da silinta stiind ca te are de client!

--------------------
Dacia Supernova 2003 - IS 26 FPC
+
t_florinadrian@yahoo.com
post 29 Mar 2007, 07:11
Post #9

Membru incepator

Mersi de sfaturi.
Saptamana viitoare am sa merg din nou la servis, m-au chremat ei, cu problema de la distributie sa vada daca mai curge uleiul (garantia lor) am sa le cer lista cu verificarile pe care le-au facut. Nu mi-ati scris ce verificari trebuia sa contina o astfel de mad.gif diagnosticare mad.gif
Mentionez nu au puso la nici un testar, nici cel de frane, noroc cu ITP facut tot la sediul lor si am vazut cu ochii mei ca e OK.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 20:48
Forum Renault