accident - casco sau asigurare obligatorie?
![]() ![]() ![]() |
accident - casco sau asigurare obligatorie?
andi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca repari masina pe CASCO al tau s - ar putea sa ai probleme in viitor cu reducerile pentru fidelitate (la prelungire CASCO pentru anul viitor ar trebui sa ai reducere daca nu ai avut incidente ... ).
Acum sigur ca ei ar trebui sa - si recupereze banii de la Omniasig, dar ar fi bine sa te interesezi. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Daca celalalt e vinovat trebuie sa te despagubeasca asiguratorul lui. Chiar daca te duci la tine la CASCO, probabil o sa te trimita la Omniasig!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu cand am facut CASCO la vechea masina am intrebat despre acest aspect. Raspunsul a fost ca la solicitarea mea expresa pot sa o rezolv pe CASCO, dar pierd reducerile de fidelitate.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Ake |
![]()
|
||
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
reduceri de fidelitate se acordau daca incheiai mai multi ani consecutiv asigurarea la aceeasi companie. din cate stiu nu mai ofera nimeni aceste reduceri. Reducerea in cazul in care in anul precedent nu ai avut evenimente se numeste altfel - imi scapa acum numele- aceasta reducere din cate am citit va intra in vigoare si pentru RCA in momentul in care se va pune la punct o baza de date centralizata la nivel national. |
||
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4
|
|||
dandulos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 25 August 03 From: Bucuresti - Iancului ![]() |
mai Andi,
in mod normal daca cel care te-a lovit are asigurarea obligatorie platita tu trebuie sa te adresezi companiei de asigurari unde are acesta facuta asigurarea obligatorie (omniasig in cazul de fata), daca totusi vrei sa-ti repari masina pe CASCO-ul tau se poate face si acest lucru, ei sunt obligati sa te ajute. Intrebare: daca nu avea cel care te-a lovit asigurare ce faceai ????? |
-------------------- Zimbeste miine poate fi mai rau
|
|
clr |
![]()
|
Eu nu am facut afirmatia ca se numea in polita reducere pentru fidelitate. Habar nu am cum era ea trecuta acolo, cert este ca exista. Normal ca daca celalalt e vinovat trebuie sa incerci sa o rezolvi pe RCA - ul lui. Intrebarea eu am pus - o in alte circumstante atunci. Pe mine ma despagubeste societatea la care si - a facut cel vinovat RCA - ul nu? Cum sunt o mie si una de societati nu ar fi deloc absurd sa dau peste o societate neserioasa. Si atunci, in loc sa bat o mie si una de drumuri fara sa rezolv nimic as fi putut alege la un moment dat sa folosesc CASCO.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
Mihai007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 13 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu te complica cu RCA-ul vinovatului (Omniasig)
Exista o reglementare de la 1 ianuarie 2004 prin care titularul RCA (vinovatul) trebuie sa semneze ca este de acord cu plata despagubirii pe RCA-ul sau. Omniasig va trebui sa umble dupa vinovat sa-i obtina acceptul de plata in timp ce tu stai si astepti cu masina in service. Iar daca vinovatul face fitze... si nu vrea sa semneze, trebuie sa-l dai in judecata :!: Asta chiar daca politia a constatat ca el e vinovatul. De la 1 ianuarie 2004 politia nu mai are putere judecatoreasca ci doar ... constatatorie. Asa ca Procesul Verbal este doar un document constatator care poate fi contestat in justitie (la tribunal). Eu asa am patit cu un taran de prin jurul Bucurestiului care nu mi-a acordat prioritate de dreapta. Nu a vrut sa recunoasca ca el e de vina chiar daca politistul i-a luat carnetul si i-a explicat ce obligatii avea la intrarea in intersectie si la schimbarea directiei de mers... asta incapatanat nu vroia, in ruptul capului, sa recunoasca. Adresa lui era comuna x ... si atat, fara numar de telefon, fara nimic. Cand am fost la constatare pe RCA-ul lui mi-a spus agentul constatator ca "o sa ai mult de asteptat pana vom da de tipul asta... si poate nu o sa vrea sa semneze". Asa ca m-am dus si mi-am facut pe CASCO... e treaba lor acum sa-si ia banii de la RCA. Te sfatuiesc sa faci la fel. :idea: |
--------------------
Dacia SuperNova
Rapsodie
|
|
fanelaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 25 February 03 From: Bucuresti ![]() |
De acord cu Mihai007.
Eu am patit-o (si nu o data). Rezolvare: cu constatarea de la politie si cu copie dupa RCA vinovat, m-am dus la asiguratorul meu (Omniasig). Eu mi-am reparat masina, iar ei au recuperat banul de la firma asiguratoare a vinovatului. Si prima de asigurare nu mi-a crescut in anul urmator (dar nici reducere nu-mi aduc aminte sa fi primit). |
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence 1.5 dCi Fanelaru Stelar
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
NU Omniasig !!!!!!!!!!!!!
Astepti vreo 3 luni ca sa iti dea masina inapoi.Un prieten a patit-o Macar la Asirom sunt o gramada de serviceuri bune avizate si o faci in 2-3 zile Asirom vezi k are AutoCenter de la Venerei. Lasi masina si o iei in 2-3 zilke fara bani, fara bataie de cap |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
andi, din experineta proprie. Unl m-a lovit din spate la semafor. Vina lui, indiscutabil. Avea RCA la Unita. M-am dus la Unita sa-mi faca (,) constatarea. Acolo agentul ala a inceput sa-mi dea reparatie la toate (inclusiv la bara din spate care avea zgariat plasticul ala negru si care ar fi trebuit inlocuita). Singurul lucru la care mi-a dat inlocure a fost bara fata care era gaurita si acolo nu avea ce face. In plus, m-a trimis la niste service-uri care nu erau agreate Dacia, singurul din lista lor fiind Cobalcescu dar care era aglomerat. sa ca m-am dus frumusel la Casco si agentul de acolo mi-a dat inlocuire la tot, in plus puteam alege Meridian-ul ca au decontare directa cu ei. Casco il a la Asiban. Dar, initial ducandu-ma la Unita am lasat acolo copia dupa RCA-ul vinovatului si a trebui sa ma intalnesc cu el sa-mi dea alta (nu m-am gandit s-o xeroxez si eu) ca sa-mi fac dosar la Asiban. In plus, au fost mici probleme, in sensul barei din spate care mi-a zis ca e mai greu sa-mi dea inlocuire, de vreme ce deja agentul lor a scris ca se poate repara, iar ei vor trebui sa faca regres. Ar fi trebuit ca eu sa merge in service sa-mi dea negatie ca nu se poate repara, ca sa aibe astia de la Casco dovada. daca ma duceam din prima la ei scapam de treaba asta.
Deci du-te la Casco, ca altfel esti tratat. Casco va face regres impotriva societatii de asigurare a celui vinovat si isi va recupera banii, asa ca sunt sanse sa beneficiezi si de reducerea de Casco ca nu ai avut incidente (pentru ca ei isi recupereaza banii). |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
andi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
am decis pana la urma (nu am apucat sa citest sfaturile voastre legate de CASCO) sa fac masina pe asig obligatorie a celui care m-a lovit la Omniasig. Dupa constatare am decis sa o duc la Dacoserv Militari. MAre dezamagire: mi-au schimbat usa fata dreapta si vopsit pe cea din spate dreapta. In afara de calitatea vopsitului, care e OK, in rest totul incredibil de prost: bratul macaralei loveste fatza usii, surubul care prinde alveola de deschis usa a fost inlocuit cu unu cu cap mic si cu o saiba ruginita, in interiorul usii se aude un zdranganit, masina era toata plina de praf alb. Ca sa nu mai vorbesc de problemele cu receptia ca nu imi gasesau comanda, ca in loc de DSN trecusera Solenza, ca a trebuit sa fac un drum special pana acolo sa plimb o factura dintr-un birou in altul. Pe scurt, lucrat prost si o servire de toata jena. Era sa uit: total pe factura 7 mil jumatate (cred ca mi-au pus o usa de Volvo si nu mi-am dat eu seama).
Iar legat de Omniasig aceeasi aventura, functionare plictisite si proaste, care iti dau informatii gresite si te trateaza ca pe ultimul om. In fine, mi s-a spart calorifeul din interior.. mi l-am cumparat si mi-l montez singur, chit ca o sa imi ia de 2 ori mai mult timp ca in service. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 18:48 |